Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 989
32 305
113
W

Wilson

Guest
Hajnalban édesapám meghalt.

Kisvárdi kórházban covid intenzívet túléltek száma továbbra is 0.

A faluban ma is 2 urnás temetés volt, mivel a covid-osokat hamvasztják.
Még így ismeretlenül is részvétem sajnos tudom milyen szörnyű érzés egy szülő elvesztése.
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Ausztrália eü. minisztere a kórházba került az Astra Zeneca oltás után:

Természetesen semmi köze az oltáshoz: "however his condition is not believed to be related to the vaccine."

Az EMA is vizsgálatot indít:
https://index.hu/kulfold/2021/03/12...ynokseg-vizsgalat-pfizer-astrazeneca-moderna/

"Vizsgálatot indít az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), hogy az Európai Unióban jóváhagyott három, koronavírus elleni vakcina kiválthat-e belső vérzéshez vezető immun trombocitopéniát az emberi testben – írja a Reuters. Az EMA-hoz több jelentés is befutott, amelyek szerint ezt a mellékhatást megfigyelték a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinájával történő oltás után is. "
Vagyis feltehetően Coviddal került kórházba 2 nappal az oltása után? "his office saying he's suffering a suspected infection"
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and enzo

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
És ha elvinnélek egy végstádiumos onkológiai osztályra akkor attól rettegnél ? Mert csak szólok bár nem fertőző de azért uszkve 30 000 ember hal meg évente idehaza !
Végstádiumos onkológiai osztály nem létezik, a végstádiumos beteg onkológiai kezelést már nem kaphat. Hospice osztály van (kevés) meg ápolási otthon és terülelti belgyógyászat.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Ja, meg évente vagy 125 ezer ember hal meg különféle okokból, a COVID ehhez alig 16 ezer fél év alatt, egy évre 32 ezer. Hasonló mennyiség kedves Ogre. Nem eltörpül.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 498
5 043
113
Folyik a harc a gyógyszergyártó cégek között a bevételért. Az amerikaik nem számítottak a Sputnikra vagy a kínai vakcinára, hogy ilyen kelendőek lesznek. Azt gondolták az egész világ(piac) az övék lesz.
Azért a mi vakcinánkat még leszállíthatnák az oroszok, mielőtt megcélozzák a világpiacot. Egyenlőre még a februárban esedékes mennyiséget sem kaptuk meg. :(
 
  • Tetszik
Reactions: bel and LMzek 2.0

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ja, meg évente vagy 125 ezer ember hal meg különféle okokból, a COVID ehhez alig 16 ezer fél év alatt, egy évre 32 ezer. Hasonló mennyiség kedves Ogre. Nem eltörpül.
Hát ha te minden számot elhiszel az a te dolgod ! Halnak meg sajnos benne nem kevesen de ezt most Ooorky olvtárs gyászára való tekintettel nem kezdeném firtatni !
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 498
5 043
113

Amerika több millió adag vakcinát tartalékol, miközben máshol hiány van belőle​


Azt csinálják, amit kell. Komoly állami pénzeket adtak vakcina gyártásra, és most van vakcinájuk. Május elejére mindenkit be akarnak oltani.

Ilyen egy jól működő állam. Ezzel szemben az EU várja a csodát, miközben az EU -ban gyártott vakcina majdnem felét külföldre viszik.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 043
10 095
113
Hála istennek nem értük el Hajdúnánás lakóinak számát,bár már így is 16627 halott van.
Elértük Hajdúnánás lakosságszámát a vírus áldozatainak számában. A focicsapata a megyei I.-ben vitézkedik, a dobóért van harcban a mostani szezonban, a nagyjaink ritkán szotyiznak a lelátójukon.
A település a kőkor óta lakott, Bocskai több ezer hajdút telepített itt le, de a település az 1600-as évek vége elnéptelenedett. Fejlődése folymatos volt a rendszerváltásig, azóta a legfontosabb gazdasági erő a gyógyfürdő. Itt létesült az első magyar strucc vágóhíd.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1711

Guest
Három helyről kellett összeszednünk a cuccait, ráadásul egy protézissel ment be, ami a szájában volt, de kettőt küldtek vissza.
Tegnap délután először felküldték a sebészetre, majd onnan a krónikus osztályra, gondolom ment a matek, hogy kinek a statisztikáit rontsa...
Undorító világot élünk.
 
  • Szomorú
Reactions: KoviUbi

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
  • Tetszik
Reactions: tonyo