Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 791
113
Ettől függetlenül szerintem is hiba lenne akkor újra nyitni az iskolákat. Minap elhangzott, hogy a pedagógusok 25℅-a betegedett meg eddig. Ha ez igaz, akkor nagyon magas arány, amire szerintem az lehet magyarázat, hogy bár a gyerekek nem betegednek meg súlyosan, de bizony terjesztik a kórt. Gyakorlatilag összekötő szerepük lehet a járvány terjedésében a munkahelyek/családok között az iskolai fertőzések által.
Nem fogják addig újranyitni, ameddig nincs 2,5 milla és nincs beoltva minden pedagógus aki regelt. Egyébként, meg lehet nézni mennyi pedagógus regelt hétfő éjfélig ...
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
:D

Ezek tényleg totál idióta kommancsok a szakszervezetnél!

Fogadjunk, hogy a 2/3uk nem akarja majd magát a ruszki/kínaival beolttatni!
Pfizerrel fogják oltani őket. Egyébként pedig március 24-ig 180.000 pedagógusból 102.000 regisztrált. Ez nem olyan rossz arány, főleg hogy volt még rá idejük.

(Amúgy Te egy olyan hozzászólást sem tudsz írni, amiben ne lenne belpol? o_O )
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 388
8 593
113
Nem tudom hány éves vagy, láttad-e, de volt egy jelenet a Forró szél c. sorozatban, ahol Bob mondta a haverjának, hogy intézi a bírót. A konklúzió az, hogy bár lefizeti, és kap pár évet, az járjon a fejében, hogy kaphatott volna többet is!

Nos, ilyen a járványkezelés is. Meghaltak ennyien, de meghalhattak volna többen is, ha nincs a kínai és a ruszki vakcina. Bizony. Hogy miből látszik ez? Pl. abból, hogy még nem omlott össze az egészségügy, amit már tavaly megjósoltatok, főleg a MOK. Mindenből van elég, és köszönhetően, hogy dupla akkora az átoltottság itthon, mint az átlag exszovjet uniós országokban, így bár stagnál a járvány, mégis működik az egészségügy, nem úgy, mint Bezzegszlotákiában.

És az, hogy mit hoz a kormány, lényegtelen, mert úgyse tartják be. De ha betartatná azért picsognátok. Ha durvább lenne, akkor meg azért. Mondom ezt úgy, hogy a csúcs előtt a kedvenceid közül páran éppen nyitni akartak, csak hogy okoskodjanak.

Nem folytatom, úgyis felesleges. Bármit tesz a kormány, picsogtok. Ha rossz, ha jó. De nem is nektek kell megfelelnie! Ti annyit vesztek majd észre belőle, hogy amint átoltják a népet, úgy jöhetsz haza, hogy nem kell karanténba menned, vagy lesz nyarad pl. itthon.

A halálozási adatokra a vakcinák még nincsenek olyan nagy hatással. A világbajnok halálozás olyanoknak köszönhető, mint:

  • az eü leépítése
  • nem készültek fel a második hullámra
  • harmadik hullám kicsúszott a kezükből. esetleg szándékosan engedték el, hogy vége legyen az egésznek a választásokig
  • dilettáns vezetés, ha valami kicsit is összetettebb volt a járványkezelésben, azt nem tudták megoldani, lásd oltások adminisztrációja
  • hiteltelen vezetés
  • a járvány valós helyzetének eltitkolása
  • pártcélok a járványcélok felett, ezért akkor nyitottak, amikor zárni kéne, akkor zártak, amikor óvatosan lehetett volna nyitni. vagy most azt kommunikálják, hogy minden rendben, ezért lazulnak az emberek, miközben épp az ellenkezőjét kéne mondani
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Látod mennyire vakon szervilis vagy!?
A szívárványos Fidel-zabigyerek irányította Kanada is vizsgálja pedig az AstraZeneca vérrögképződést okozó hatását. De neked elég ha rajta a plecsni: EU!
---
"Mivel nem világos a vérrögképzéssel kapcsolatos kockázat mértéke és jellege, ezért a kanadai hatóságok hétfőn felfüggesztették az AstraZeneca vakcinájának beadását az 55 év alatti korosztályban. Ezzel párhuzamosan egy új kutatás elvégzésére kötelezte a kanadai gyógyszerhatóság a céget, amelyet nemekre és korcsoportokra bontva a kanadai társadalomban kell elvégeznie a vakcinájával."
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and merleg
T

Törölt tag 4082

Guest
A világbajnok halálozás olyanoknak köszönhető
Mint a DK hazugsága. Mert hogy NINCS

az eü leépítése
Hát nem tudom, nekem se tetszik az időzítés, de a paraszolvencia elleni fellépés igen. A szemléletváltást mondjuk még hiányolom, de hátha az is eljön egyszer.

nem készültek fel a második hullámra
Ebben amúgy igazad van. 1 pont oda.

harmadik hullám kicsúszott a kezükből. esetleg szándékosan engedték el, hogy vége legyen az egésznek a választásokig
Igazából itt jön ki, hogy az emberek magasról kakilnak a szabályokra. Szóval még egy pont oda. Mert valóban kicsúszott a kezükből. Csak erről mondjuk tehet a nép.

Mivel te amúgy értelmes ellenzéki vagy, a másodikat gondold végig. Ha nincs elég oltás mindegy mit csinálnak, jönnek a hullámok. Szóval direkt tuti nem engedték el. Amúgy meg amilyen okos erre az nép ha nem omlik össze a gazdaság, és lesz pínz osztogatni simán behúzzák. Szóval nekik aztán mindegy lenne.
dilettáns vezetés, ha valami kicsit is összetettebb volt a járványkezelésben, azt nem tudták megoldani, lásd oltások adminisztrációja
Kiváncsian várom mi a baj vele. És nem, ott nem a kormánynál pattog a labda, hogy kihírdettetik gyere du 2re, és a nyuggerhorda odacsörtet nyitásra. Vagy regisztrálj ha kismama vagy, és soron kívül kapsz oltástra odabaktat a fél ország. Mert ez ellen max a gumibot segít. Én mondjuk be is vetettem volna.


a járvány valós helyzetének eltitkolása
Konkrétan a többlethalálozás tökéletesen együttmozog a bevallott covid halottakkal. Vajon akkor ha eltitkolják most, hogy baj van milyen lenne ha nem titkolnák?
pártcélok a járványcélok felett, ezért akkor nyitottak, amikor zárni kéne, akkor zártak, amikor óvatosan lehetett volna nyitni.
Mivaaan? Légyszi nézd meg a számokat, és aztán írj le ekkora egetrengető baromságot.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Teccik érteni!
---
"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi szakértői csapatának a kínai Vuhanban lefolytatott átfogó vizsgálata szerint a legkevésbé valószínű, hogy az új koronavírus laboratóriumból szabadult volna el. A szervezet előzetes jelentése szerint arra sincs bizonyíték, hogy a vírus 2019 legvége előtt kezdett volna terjedni. /Ehhez mondjuk az olasz egészségügy is tudna mit mondani, de én is!/
..
A tudósok négy lehetséges terjedési forrást neveztek meg. Ezek közül a legvalószínűbb, hogy egy magángazdaságban nevelt, nem sokkal korábban befogott vadállat, mégpedig denevér volt a közvetítő vírushordozó. - /Bizonyíték????/
..
Arra sem találtak bizonyítékot, hogy más állat is megfertőződött volna, aminek segítségével az emberre terjed át a kór. „A SARS-CoV–2 vírus lehetséges hordozójának kiléte bizonytalan” – szögezi le a jelentés. A közvetlen átviteli valószínűségi listán olyan állatok szerepelnek, amelyek hasonló koronavírus-törzset hordoznak, ilyen állat a denevér vagy a tobzoska. Lehetséges, de nem valószínű, hogy importált fagyasztott élelmiszerből „olvadt ki” a vírus."
..
"Nem világos a vuhani Huanan halpiac szerepe sem. Lehetséges, hogy nem a piac volt az eredeti forrása a fertőzésnek, ám az ott megforduló embertömeg felgyorsíthatta a terjedést. A vírus ugyan nyomokban előfordult a piacon, de sohasem a kínált állatokból vagy más élelmiszerekből vett mintákban; ráadásul arra is van bizonyíték, hogy a vírus már az emberek között volt, mire a Huanan és más piacon kitört a tömeges fertőzés. Így helytálló lehet az a következtetés, hogy Vuhanban a fertőzés első átadása 2019 decemberében, nincs kapcsolatban a Huanan piaccal."
..
„Noha a legközelebbi vírustörzset denevérekben találtuk, az evolúciós távolság ezek között a vírusok és a SARS-CoV–2 között több évtizedes, s a lánc több szeme hiányzik” – írja a tanulmány."
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Teccik érteni!
---
"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi szakértői csapatának a kínai Vuhanban lefolytatott átfogó vizsgálata szerint a legkevésbé valószínű, hogy az új koronavírus laboratóriumból szabadult volna el. A szervezet előzetes jelentése szerint arra sincs bizonyíték, hogy a vírus 2019 legvége előtt kezdett volna terjedni. /Ehhez mondjuk az olasz egészségügy is tudna mit mondani, de én is!/
..
A tudósok négy lehetséges terjedési forrást neveztek meg. Ezek közül a legvalószínűbb, hogy egy magángazdaságban nevelt, nem sokkal korábban befogott vadállat, mégpedig denevér volt a közvetítő vírushordozó. - /Bizonyíték????/
..
Arra sem találtak bizonyítékot, hogy más állat is megfertőződött volna, aminek segítségével az emberre terjed át a kór. „A SARS-CoV–2 vírus lehetséges hordozójának kiléte bizonytalan” – szögezi le a jelentés. A közvetlen átviteli valószínűségi listán olyan állatok szerepelnek, amelyek hasonló koronavírus-törzset hordoznak, ilyen állat a denevér vagy a tobzoska. Lehetséges, de nem valószínű, hogy importált fagyasztott élelmiszerből „olvadt ki” a vírus."
..
"Nem világos a vuhani Huanan halpiac szerepe sem. Lehetséges, hogy nem a piac volt az eredeti forrása a fertőzésnek, ám az ott megforduló embertömeg felgyorsíthatta a terjedést. A vírus ugyan nyomokban előfordult a piacon, de sohasem a kínált állatokból vagy más élelmiszerekből vett mintákban; ráadásul arra is van bizonyíték, hogy a vírus már az emberek között volt, mire a Huanan és más piacon kitört a tömeges fertőzés. Így helytálló lehet az a következtetés, hogy Vuhanban a fertőzés első átadása 2019 decemberében, nincs kapcsolatban a Huanan piaccal."
..
„Noha a legközelebbi vírustörzset denevérekben találtuk, az evolúciós távolság ezek között a vírusok és a SARS-CoV–2 között több évtizedes, s a lánc több szeme hiányzik” – írja a tanulmány."
Fül-orr-gégész orvoslány ismerős január elején esett át rajta...
Itt volt már Wuhan előtt.
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and merleg

Chima3ra

Well-Known Member
2020. július 28.
296
1 041
93
Korábban többször is kifejtettem részletesebben az aggályaimat a lezárásokkal kapcsolatban. (egyébként a maszkviselés hasznosságába nem emlékszem, hogy bármikor is belementem volna? Bár azon is ellehetne vitatkozni, de én maradnék a lezárásoknál)
Ezt röviden így foglalnám össze három főbb pontban:
1.) Nincs tapasztalati úton megszerzett bizonyíték, hogy működnének a lezárások. Vannak országok ahol nincsenek, vagy csak enyhe korlátozások vannak (Svédo., Fehéro.) mégse omlott össze az egészségügy. Míg vannak olyan országok, ahol munkába is csak negatív teszttel lehet menni, még is baj van(Szlovákia).
2.) Nem készítettek költség-haszon elemzést a lezárások hatásairól és nem is fognak, ugyanis instant kormánybukáshoz vezetne. Ha működnének is a lezárások, akkor is kevesebb mint a lakosság 1%-át védik a maradék 99% és az ország rovására. (illetve a következő generációk rovására!) Az államadósság már is rekordszinten van. Ez nem tűnik túlságosan kifizetődőnek. Ráadásul korlátozni inkább a veszélyeztetett réteget kellene, nem pedig válogatás nélkül mindenkit.
3.) A védekezés más formáit támogatom. Lehetne javítani az emberek általános egészségi állapotán, országos D-vitamin illetve különböző felvilágosító kampányokkal. Erre kísérletek sem születtek. Korábban linkeltem tanulmányokat például az elhízás szerepéről, az elhízottabb országokban sokszoros halálozás tapasztalható, hazánk ebben is a hátsó sorban van.

+ bónusz pont: nehezményezem, hogy ez az egész egy dogmatikus vallássá nőtte ki magát. Aki egy kicsit is megkapargatja a felszínt, például a lezárások hasznosságáról, vagy a koronavírus esetleges mesterséges eredetéről, az rögtön a nyakába kap egy agresszív inkvizíciót.
1.) De van. Az eddigi hullámokon is a kontaktszám csökkentésével tudtak "úrrá" lenni. Mindenhol. A Svédeknél is... Volt itthon olyan időszak,amikor enyhébbek voltak az intézkedések,mint "bezzeg" Svédországban...
2.) Hasraütés szerű,a fejedből kipattant számokkal dobálózol,mindenféle alap nélkül.
3.) Lehetne,és muszáj is lenne,de a járvány ellen az kevés. Ahogy a D vitamin is. Vizsgálták. Elhízással kapcsolatban,az megint csak egy rohadt nagy gond,de hogyan fogyasztasz le milliónyi embert egyik napról a másikra? Mert a vírus most van itt. Ráadásul az elhízás is csak egy a rengeteg súlyosbító tényező közül.

+bónusz pont: Nehezményezheted,szíved joga.. F@szságokat terjeszteni viszont már egy más dolog... Dogmatizmus... Az.Látszik,hogy a leghalványabb fogalmad nincs a tudomány működéséről. Megkapargatod a felszínt,hogyne a facebookon meg a google-ön. Nobel díjat nem szeretnél professzor úr,a kemény,megfeszített tudományos kutatómunkádért?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
Beta hazugságait bezzeg lájkolod, meg amúgy is számolatlanul öntöd ide a hvg-s szemetet... Szép, mondhatom. o_O
Nem forog minden gondolatom a politika körül. De számomra például rohadt irritáló tud lenni, hogy @jurgenbauer majdnem minden második posztjában "libernyák/DK-s" hordákról, valamint "fegyőr/gyurcsány/stb. hülyeségeiről" kell olvasnom egy járványokról szóló topikban.
Ha egyetértek valakinek a véleményével, akkor fogom lájkolni, ha nem, akkor meg nem. Tisztában vagyok vele, hogy neked szent küldetésed a jelenlegi kormányzat védelme mindenféle "ellenzéki támadástól". Én ezt elfogadom.

Ha szerinted egy cikk attól szemét, hogy nem nyalja a kormány seggét, hanem helyette felvet bizonyos problémákat, akkor igen, "szemetet" posztolok ide. Annak idején valami olyasmit tanultam médiaismeretből, hogy "a média a nyilvánosság őrkutyája". Az a dolga, hogy felhívja a figyelmet problémás dolgokra. Sajnos itthon a független újságírás, mint olyan megszűnt. Így egyik sajtótermékre sem mondhatjuk azt, hogy független lenne, maximum az elfogultság mértéke lehet kérdéses. Mindazonáltal nem hiszem, hogy sikerpropagandát kellene itt tolnia bárkinek is. Én legalábbis nem fogok.

Részemről lezártam. :)
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Nem forog minden gondolatom a politika körül. De számomra például rohadt irritáló tud lenni, hogy @jurgenbauer majdnem minden második posztjában "libernyák/DK-s" hordákról, valamint "fegyőr/gyurcsány/stb. hülyeségeiről" kell olvasnom.
Ha egyetértek valakinek a véleményével, akkor fogom lájkolni, ha nem, akkor meg nem. Tisztában vagyok vele, hogy neked szent küldetésed a jelenlegi kormányzat védelme mindenféle "ellenzéki támadástól". Én ezt elfogadom.

Ha szerinted egy cikk attól szemét, hogy nem nyalja a kormány seggét, hanem helyette felvet bizonyos problémákat, akkor igen, "szemetet" posztolok ide. Annak idején valami olyasmit tanultam médiaismeretből, hogy a média a nyilvánosság őrkutyája. Az a dolga, hogy felhívja a figyelmet bizonyos dolgokra. Sajnos itthon a független újságírás, mint olyan megszűnt. Így egyik sajtótermékre sem mondhatjuk azt, hogy független lenne. Mindazonáltal nem hiszem, hogy sikerpropagandát kellene itt tolnia bárkinek is. Én legalábbis nem fogok.
Muszáj ez?
Beta hazugságait bezzeg lájkolod, meg amúgy is számolatlanul öntöd ide a hvg-s szemetet... Szép, mondhatom. o_O
Muszáj ez?

Nincs ennek semmi értelme. Máshogy isszátok a sört? Vagy esetleg nem értetek egyet a járvánnyal kapcsolatban? Túl kéne lépni a politikán. Beta minden hülyesége ellenére gondolatokat fogalmaz meg, nem megrágás nélkül visszahányja az ellenzéki narratívát. A közös pontokat kell keresni, mert az árokásásból már túl sok
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Te nem tudsz egy épkézlab hozzászólást összehozni,ami nem az "élet iskolájában" tanult,"szuper felébredt" tökéletesen semmitmondó sablonpanelekből állna. Azt hiszed valami nagyon-nagyot mondasz,közben meg a teljesen tartalommentes,finghegyezés kategóriájú közhelyeket tudod csak elsütni...
Már az az ótvar nagy ordas hazugság kategória,hogy a lezárások,maszkviselés értelmetlenek,semmi hasznuk... Azért nem gondoltam,hogy meg egy álltalanos iskolas ertelmi színvonalát se éred el a betegségek, jarvanyok ismeretében... Ok,vissza a dedóba.. Szóval,mire is való a maszk? Külön magyarázni kell,hogy miért is van ennek évszázados múltja? Hogy miért is kötelező réges-régen már pl. a műtőkben? Hogy egy cseppfertőzés útján terjedő betegség esetében mire is való egy szűrő az arcod előtt,ami nem engedi át a nyál és takonycseppekre tapadt vírusokat a nagyvilágba? Hogy a viselése egyrészt véd téged(nem,nem 100%,soha senki ezt nem állította),illetve ha hordozó vagy megakadályozza,hogy kilégzéskor,vagy ha beszélsz akkor a szélrózsa minden iranyába elindítsd a kórokozókat(nem,megint csak nem 100%). Amikor te is,meg a másik ember is viseli a maszkot,akkor 90-95% (nem hasraütés alapján írom,nyugodtan szabad ám utána olvasni,csak mondjuk lehet nem a tudásfája facebook csoport és társai,meg Dr. Prof. Hont kutatásait kellene bújni...) eséllyel meggátolja a fertőzést,na ez a nem mindegy(matekórat meg már csak ne kelljen tartani). Illetve minden egyes fertőző betegség esetében,teljesen függetlenül a Covid-tól,az elsődleges védekezés a kontakszámok,magyarul a fertőzés továbbadási lehetőségenek csökkentése. Amikor még az emberiségnek se a vírusokról,se a baktériumokról nem volt halvány fogalma se,ezzel már akkor is tökéletesen tisztában volt. Az egészségügynek meg fogd már fel,hogy véges a kapacitása,így is annyi beteg kerül be,hogy folyamatos túlórák mellett,a fizikai és lelki túlterheltség határain táncolva van annyi orvos és nővér,amennyi még éppencsak eltudja látni a betegeket. Jelenleg ott tartunk,hogy meg alapesetben egy intenzíves betegre 2 nővérnek kell jutni,most 4 betegre jut egy... Ja és a Covid melett nem szűnt meg valami csodából fakadóan a többi betegség,talán őket sem ártana ellátni... Ennyire nehéz felfogni,hogy a maszk és a lezárások arra szolgálnak,hogy csak annyira terjedjen a fertőzés,annyi beteg kerüljön be napi szinten az eü-be,amit még ha megszakadva,erőn felül teljesítve,de el tudnak látni? Vagy persze,engedjük el az egészet,sokszorozódjon meg a fertőzésszám,dőljön össze az eü.,hulljon csak a "férgese",nem igaz? Ilyen körülmények között aztán tuti normális életünk lenne...
Ez a maszkviselés nálatok dogma vagy valami bizarr fétis. Ezzel szemben a tények makacs dolgok, és azt bizonyítják, hogy nincs semmi különbség a járvány terjedésében / adataiban akár van kötelező maszkviselés, akár nincs. Szlovákiában sokkal korábban volt kötelező szabadtéri maszkviselés és rosszabbul állnak nálunk. Oroszországban és Svédországban nem is volt (most sincs) és mégis jobban állnak nálunk. Valaki azt mondta, hogy az őrület definíciója, ha valaki ugyanazt csinálja, de más eredményt vár. "Maszkviselés mellett járvány van? Akkor nyilván 2 maszkot kell hordani!" A 3. hullám úgy jött be, hogy a 2. hullám korlátozásai (köztük a maszkviselés) érvényben voltak. Van egy kőbe véset dogmátok, hogy a maszk kell mindenkinek, és a ki legkisebb módon is ezt vitatni meri, az rögtön eretnek vírustagadó. Holott inkább a "maszkhívők" viselkedése hasonlít az epilepsziásra fanatizált iszlám fundamentalistákra.. Én nem bánnom, hogy valaki maszkot visel vagy szopóálarcot, egyre megy. De amikor a vallását a tények ellenére másra kényszeríti, nos azzal már van bajom.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 959
82 791
113
Mint a DK hazugsága. Mert hogy NINCS


Hát nem tudom, nekem se tetszik az időzítés, de a paraszolvencia elleni fellépés igen. A szemléletváltást mondjuk még hiányolom, de hátha az is eljön egyszer.


Ebben amúgy igazad van. 1 pont oda.


Igazából itt jön ki, hogy az emberek magasról kakilnak a szabályokra. Szóval még egy pont oda. Mert valóban kicsúszott a kezükből. Csak erről mondjuk tehet a nép.

Mivel te amúgy értelmes ellenzéki vagy, a másodikat gondold végig. Ha nincs elég oltás mindegy mit csinálnak, jönnek a hullámok. Szóval direkt tuti nem engedték el. Amúgy meg amilyen okos erre az nép ha nem omlik össze a gazdaság, és lesz pínz osztogatni simán behúzzák. Szóval nekik aztán mindegy lenne.

Kiváncsian várom mi a baj vele. És nem, ott nem a kormánynál pattog a labda, hogy kihírdettetik gyere du 2re, és a nyuggerhorda odacsörtet nyitásra. Vagy regisztrálj ha kismama vagy, és soron kívül kapsz oltástra odabaktat a fél ország. Mert ez ellen max a gumibot segít. Én mondjuk be is vetettem volna.



Konkrétan a többlethalálozás tökéletesen együttmozog a bevallott covid halottakkal. Vajon akkor ha eltitkolják most, hogy baj van milyen lenne ha nem titkolnák?

Mivaaan? Légyszi nézd meg a számokat, és aztán írj le ekkora egetrengető baromságot.
"nem készültek fel a második hullámra"

Ez de baromság! Milliószámra védőfelszerelés, rakat lélegeztető, mobil kórház ami most fullon megy, orvosi béremelés, máig kitartó kórházak az átszervezés következményeként, elég kórház, a szaGértő Bajnai alatt bezártak ellenére, mellé jó virológus szakemberek, a sok nyugati vakcina mellé rakat oltás keletről is, stb. Mif.sz ez, ha nem felkészülés? Megmenteni - egy halálos járvány alatt- nem lehet mindenkit. Biztos lehetett volna jobban is, ez tény, de hogy nem készültek fel, az baromság! Térjetek már észhez, pls!
 
W

Wilson

Guest
Ez a maszkviselés nálatok dogma vagy valami bizarr fétis. Ezzel szemben a tények makacs dolgok, és azt bizonyítják, hogy nincs semmi különbség a járvány terjedésében / adataiban akár van kötelező maszkviselés, akár nincs. Szlovákiában sokkal korábban volt kötelező szabadtéri maszkviselés és rosszabbul állnak nálunk. Oroszországban és Svédországban nem is volt (most sincs) és mégis jobban állnak nálunk. Valaki azt mondta, hogy az őrület definíciója, ha valaki ugyanazt csinálja, de más eredményt vár. "Maszkviselés mellett járvány van? Akkor nyilván 2 maszkot kell hordani!" A 3. hullám úgy jött be, hogy a 2. hullám korlátozásai (köztük a maszkviselés) érvényben voltak. Van egy kőbe véset dogmátok, hogy a maszk kell mindenkinek, és a ki legkisebb módon is ezt vitatni meri, az rögtön eretnek vírustagadó. Holott inkább a "maszkhívők" viselkedése hasonlít az epilepsziásra fanatizált iszlám fundamentalistákra.. Én nem bánnom, hogy valaki maszkot visel vagy szopóálarcot, egyre megy. De amikor a vallását a tények ellenére másra kényszeríti, nos azzal már van bajom.
Már elnézést de amit a maszkviselésről írtál az egy oltári nagy "baromság".A maszkviselés nem fogja megszüntetni a járvány terjedését hanem csak elviselhető mértékre csökkenti több más korlátozó intézkedéssel együtt.Ha nem lenne maszkviselés akkor a mostani harmadik hullámot okozó brit variáns sokkal több embert fertőzne meg.
 

Chima3ra

Well-Known Member
2020. július 28.
296
1 041
93
Ez a maszkviselés nálatok dogma vagy valami bizarr fétis. Ezzel szemben a tények makacs dolgok, és azt bizonyítják, hogy nincs semmi különbség a járvány terjedésében / adataiban akár van kötelező maszkviselés, akár nincs. Szlovákiában sokkal korábban volt kötelező szabadtéri maszkviselés és rosszabbul állnak nálunk. Oroszországban és Svédországban nem is volt (most sincs) és mégis jobban állnak nálunk. Valaki azt mondta, hogy az őrület definíciója, ha valaki ugyanazt csinálja, de más eredményt vár. "Maszkviselés mellett járvány van? Akkor nyilván 2 maszkot kell hordani!" A 3. hullám úgy jött be, hogy a 2. hullám korlátozásai (köztük a maszkviselés) érvényben voltak. Van egy kőbe véset dogmátok, hogy a maszk kell mindenkinek, és a ki legkisebb módon is ezt vitatni meri, az rögtön eretnek vírustagadó. Holott inkább a "maszkhívők" viselkedése hasonlít az epilepsziásra fanatizált iszlám fundamentalistákra.. Én nem bánnom, hogy valaki maszkot visel vagy szopóálarcot, egyre megy. De amikor a vallását a tények ellenére másra kényszeríti, nos azzal már van bajom.
Jé,nem mondod? Az,hogy kötelezően elő van írva,de a sok degenerált az orrát kilógatva,meg az álla alá tolva hordja,akkor nem működik? Komolyan? Meg a covid osztályon dolgozó eü-s is mi a f@sznak hordja,amikor tudvalevő,hogy a Covid-19 hipertérugrással közlekedik és terjed...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Nem forog minden gondolatom a politika körül. De számomra például rohadt irritáló tud lenni, hogy @jurgenbauer majdnem minden második posztjában "libernyák/DK-s" hordákról, valamint "fegyőr/gyurcsány/stb. hülyeségeiről" kell olvasnom egy járványokról szóló topikban.
Nem elég a vírussal küzdeni, de még a az ellenzék is megnehezíti a védekezést. Sajnos ez a helyzet. Van akit ez zavar, és van aki lelkesen asszisztál hozzá...
Ha egyetértek valakinek a véleményével, akkor fogom lájkolni, ha nem, akkor meg nem. Tisztában vagyok vele, hogy neked szent küldetésed a jelenlegi kormányzat védelme mindenféle "ellenzéki támadástól". Én ezt elfogadom.
Nem kell beszólni. Tudom, hogy te például szent küldetésednek érezted a kínai vakcináról alkotott nem túl pozitív véleményed megosztását, akárcsak a dékás zsenik. Ezt elfogadtuk, de hogy minek kellett ezt végtelenítve pörgetni a topikban, amikor elsőre is megértettük? Feri álmaiban sem képzelt ilyen aktív támogatókat. Ja, tudom, ez csak szakmai érv volt... Büszke lehetsz magadra.
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Már elnézést de amit a maszkviselésről írtál az egy oltári nagy "baromság".A maszkviselés nem fogja megszüntetni a járvány terjedését hanem csak elviselhető mértékre csökkenti több más korlátozó intézkedéssel együtt.Ha nem lenne maszkviselés akkor a mostani harmadik hullámot okozó brit variáns sokkal több embert fertőzne meg.
Ez csak egy feltevés, ha nem lett volna maszk, akkor mi lett volna.. Az viszont a számok igazolják, hogy nincs különbség az egymillió lakosra eső fertőzöttek számában, akár van maszk, akár nincs. Én tényeket mondok, és ezzel szembeni "érvek" úgy kezdődnek, hogy "mi lett volna, ha"..