Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 065
113
Maszkban miséznek a templom előtt kint, amiatt nem kellene, már aki. A beteghez járás miatt viszont logikus gondolat. Tudtommal, a bolti eladók nem adnak fel utolsó kenetet covidosnak pl. kórházban ...
Mi..... tavaly 03 15 óta egységesen a világ összes országában bezártuk az összes Béthel-t....nincs fizikai kontaktu bibliai oktatás.A biblia oktato központok zárva vannak.Zoom-n tartjuk az összejöveteleket ,az idősek 95%-t sikerült bekapcsolni a Zoom-ba.Nagyon szigorúan vesszük a testvérek nyújtott fizikai segítséget ...maszk + kesztyű.Sajnos sok testvért veszítettünk el.Mi biztos később nyitunk ,mint a kormányok és egyházak nagyrésze.....
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Mindennapi rettegésünk add meg nekünk ma!
imádom amikor jáccod magad. Bebasztunk ide x plusz egy cikket mi történt amikor a "politikusok" meghajoltak a "nyitást követelő nép" akarata- ami inkább a népszerűségi mutatóik, és gazdasági élet nagyjainak követelései lehettek - tavaly a szabad Balaton megvan a Mészáros-féle szállodákkal? - ilyen oltottsági szint mellett nyitottak Chile, Izrael, etc. Sehol se lett jó vége., ráadásul akkor még egy kevésbé fertőző vírusvariáció mellett történt mindez.

Erre benyomsz ide egy ilyem "libsik rettegnek szintű böffenetet... epic.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Nos, úgy néz ki tetőzött a harmadik hullám (lassan több halottja van, mint az elsőnek és másodiknak együtt és végül úgy tizenöt-húszezer körül végződhet) és ha a húsvét és az utána következő nyitás nem basz be, akkor megindulhat egy csökkenés.
hal00.jpg

hal01.jpg

hal02.jpg

hal03.jpg

hal04.jpg

hal05.jpg
Ezt teljes bizonyossággal jövő héten jelenthetjük ki, most a Húsvét miatt nagyon kevés a teszt és így az új eset is jóval kevesebb, de a találati arány még mindig 20 % fölötti... Nagyon úgy néz ki, hogy ha a tetőzés meg is történt hosszú platózás várható, és a Húsvéti családlátogatások, a fokozatos lazítás belerondíthat még ebbe, nehogy úgy járjunk mint a második hullám végén, hogy rögtön beleestünk a harmadikba, úgy hogy az előző se csengett le, bár az egyre több beoltott szerencsére pozitív irányba mutat, de még kisebb meglódulások lehetnek sajnos felfelé...
 
  • Tetszik
Reactions: bel

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Illetve a friss szennyvízadatokból is lehet majd következtetni, ugye egy hete több helyen enyhe emelkedést mutatott(kevesebb helyen viszont enyhe csökkenést),a legtöbb helyen viszont stagnált, ezek az értékek a szakemberek szerint kb 10 nappal a mintavétel után (tehát most Húsvét után) jelennek meg az adatokban.
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Wilson and enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Szerintem az ellenzék most kezd ráébredni arra, hogy mekkora öngólt lőtt az oltásellenes kampányával ..... ráadásul elsősorban a saját híveit aprítja, miközben a főnökség oltatja magát.
Ugyanezt a káros ostobaságot követték el akkor, amikor az illegális bevándorlás megakadályozása ellen kampányoltak.

Erre ők azt válaszolják, hogy hazugság oltásellenesnek nevezni őket, ők csak a keleti vakcinákat ellenzik. Sőt, hogy a keleti vakcinák behozatala rombolta az emberek bizalmát az oltásokban. Nyilván az ő érdekük az lett volna, hogy 1-2 hónappal hosszabb lezárás vagy még több halott legyen. Már ha feltételezzük, hogy lelketlen szociopaták mind, de hát miért ne feltételezhetnénk. Minimum, hogy a halottakon felmászva akarnak kormányra kerülni, mint Bidé tata, aki szerint Trump okozta a covid-járványt az USA-ban (amikor a Kínából beutazást tiltotta meg, akkor még ez is a rasszizmusát bizonyította, persze).


Két héttel húsvét után, április második felére kiderül, hogy elkezdődött e negyedik hullám szabadjára eresztett húsvét és kétésfélmilliós oltásnál teljesen indokolatlan (minimum nyolcvan százalékos átoltottság kellene a valóságban) nyitás miatt.

Ha kinyitják a teraszokat, vagy csak 11 után lesz kijárási korlátozás, az még nem teljes nyitás. De persze ezt is nagyon meg kéne gondolni, inkább május 1-ig nem kellene semmi lazítás. :(

Persze lényegtelen, mert ha nincs nyitás az brutális népszerűségvesztés, ha van és az emiatt -a harmadik hullám csúcsa után rögtön- elinduló negyedik hullám miatt megint teljes zárás lesz, akkor azért. Ide vezet az alkalmatlanság, hogy Orbán nem mert határozott vezetőként kiállni, elrendelni a kötelező oltást és véget vetni a járványnak. Már lekéste azt az időt, ha most rendelné el, akkor csak elküldenénk a K anyjába.

Nem kell elrendelni a kötelező oltást, elég csak azt, hogy oltási igazolás nélkül nem csinálhatsz x dolgot. Bár ebbe is beleállnak majd a jogvédők (meg a Mi Hazánk, de ők nem akkora tényező, miattuk nem fog a Soros-szervezetek által érzékenyített bíróság így ítélni), az biztos.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 422
33 692
113
Sputnik oltó anyaggal kapcsolatos hírek tapasztalatok?én azt választom

Ha válogathatsz, és fontos, hogy mindenhová utazhass majd (akár USA-ba is), akkor válasszad valamelyik nyugatit. Astra Zeneca kb. ugyanaz, mint a Sputnik, csak majomvírust használ vektornak.
Nekem nem ajánlottak fel választási lehetőséget, csak hogy most Sputnik van, vagy elfogadom vagy várok.
Azt, hogy mennyit ér, arról mi laikusként nem tudhatunk igazán, pláne hogy a mutációk ellen mennyit, úgyis az lesz, hogy minden évben legalább 1x új oltás, attól tartok.
Tapasztalat annyi, hogy fáj még a szuri helye, ha hozzányúlok, aznap este 37,2-os hőemelkedés (azaz szinte semmi, azóta ennyi se). Így két nap után.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 650
3 246
113
Miért? Ettől mi változna? Egyedül a statisztika.
Ismered azt a Hofi kommunista tervgazdasági viccet, hogy "mennyit fialt a malac"?
Mondjuk kapnánk egy egzaktabb/ megbízhatóbb képet az egész helyzetről, illetve a járvány veszélyéről. Mert jelenleg egy felfújt lufink van. Utólag pedig tartok tőle, hogy ezt sehogy sem lehet korrigálni már.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Két héttel húsvét után, április második felére kiderül, hogy elkezdődött e negyedik hullám szabadjára eresztett húsvét és kétésfélmilliós oltásnál teljesen indokolatlan (minimum nyolcvan százalékos átoltottság kellene a valóságban) nyitás miatt.

Persze lényegtelen, mert ha nincs nyitás az brutális népszerűségvesztés, ha van és az emiatt -a harmadik hullám csúcsa után rögtön- elinduló negyedik hullám miatt megint teljes zárás lesz, akkor azért. Ide vezet az alkalmatlanság, hogy Orbán nem mert határozott vezetőként kiállni, elrendelni a kötelező oltást és véget vetni a járványnak. Már lekéste azt az időt, ha most rendelné el, akkor csak elküldenénk a K anyjába. De ettől még a járvány tombolni fog Magyarországon az oltatlanság miatt, ami önkéntes alapon talán a negyven százalékos átoltottságot se fogja átlépni, nemhogy az ötvenet, miközben nyolcvan-kilencven százalékos kellene a működő nyájimmunitáshoz! Jövő nyáron Fegyőr megkapja azt a három napját abban biztosak lehetünk.
Hogyan rendelt volna el kötelező oltást, amíg nem áll rendelkezésre elegendő vakcina hozzá? Ezt megmagyaráznád? Egyébként valami olyasmit nyilatkozott, hogy meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy az immunizáltak számára lehetővé tegyék bizonyos tevékenységek - kulturális, turisztikai, szabadidős - végzését. Nyilván ez is akkor lesz aktuális, amint belátható időn belül bárki oltakozhat. Mert így korrekt. Na akkor azok is elkezdenek regisztrálni, akik ma még hőbörögnek, hogy az ojrópatanács is megmondta hogy a szabadságjogokígymegúgy!
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
Erre ők azt válaszolják, hogy hazugság oltásellenesnek nevezni őket, ők csak a keleti vakcinákat ellenzik. Sőt, hogy a keleti vakcinák behozatala rombolta az emberek bizalmát az oltásokban. Nyilván az ő érdekük az lett volna, hogy 1-2 hónappal hosszabb lezárás vagy még több halott legyen. Már ha feltételezzük, hogy lelketlen szociopaták mind, de hát miért ne feltételezhetnénk. Minimum, hogy a halottakon felmászva akarnak kormányra kerülni, mint Bidé tata, aki szerint Trump okozta a covid-járványt az USA-ban (amikor a Kínából beutazást tiltotta meg, akkor még ez is a rasszizmusát bizonyította, persze).
Akármit is válaszolnak egyre tisztábban látszik, ahogy az ellenzék újra tökönlövi magát.
Utólag próbálják menteni a menthetőt, de már késő, belementek a zsákutcába. Normális ellenzék támogatná a védekezést. Nem fogták fel, hogy politikailag is jobban jöttek volna ki abból, ha időnként normálisan viselkedtek volna.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 827
113
Ha válogathatsz, és fontos, hogy mindenhová utazhass majd (akár USA-ba is), akkor válasszad valamelyik nyugatit. Astra Zeneca kb. ugyanaz, mint a Sputnik, csak majomvírust használ vektornak.
Nekem nem ajánlottak fel választási lehetőséget, csak hogy most Sputnik van, vagy elfogadom vagy várok.
Azt, hogy mennyit ér, arról mi laikusként nem tudhatunk igazán, pláne hogy a mutációk ellen mennyit, úgyis az lesz, hogy minden évben legalább 1x új oltás, attól tartok.
Tapasztalat annyi, hogy fáj még a szuri helye, ha hozzányúlok, aznap este 37,2-os hőemelkedés (azaz szinte semmi, azóta ennyi se). Így két nap után.
Usába nem hiszem, hogy készül, Máshová meg utazhat Sputnikkal is.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 619
11 294
113


Boldogkői Zsolt szerint a másik probléma az, hogy hamarosan eljön az a pont, mikor az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság, ezért nem szabadulunk meg a vírustól. Azt írta, le kell törni az oltásellenességet, hatásos motivációs rendszert kell kidolgozni az oltási hajlandóság növelésére.

Ennek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni. A vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat.”