Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Akkor meg mit sír a szája az oltásért? Mellékesen ezzel a tanár ismerősöd ékesen bizonyította, hogy alkalmatlan segéd utcaseprőnél felelőségteljesebb beosztásra.

De amúgy igen a tesztekre alapul, mert hahó, máshol is táppénz, és máshol is kevesebb fizetés jár a pozitív tesztért. És sajnos máshol is megy ezzel a sunnyogás.
Nálunk a fél diósdi telephelyet, és kvázi a teljes irodát ütötte ki valaki, aki bejárt covidosan, mert nem akart kevesebb fizut.

És amúgy egy ponton túl nem tudod a pozitív covidot titkolni, akkor kiborul a bili. A tanárok között a táppénzre kerülők se voltak látványosan többen mint más szakterületeken.

Szóval örülök, hogy megint hőst akarunk belőlük faragni, de ha mindenáron hősöket keresel az nem a járvány első jele óta home officért hisztiző, nagy százalékban lábat lógató tanárok világa.
Szerintem akkor egész nyugodtan vállalkozz bármelyik tanár helyett, és menj be, és tartsál te órát reggeltől délutánig úgy, hogy sok száz gyerekkel találkozol, akiknek a szüleik közül nagyon sokan kórházban vannak, de persze ők nem terjesztenek semmit egy kicsit se. Meg ugye a kollégák se terjesztenek, akik vonattal járnak be a környező falvakból dolgozni, ugye? Végülis ha pénteken letesztelik, és pozitív, akkor egész héten nem tudta átadni neked. Járj be te úgy, hogy oltás után két hét a védettség megszerzése, az első oltás után két hét mielőtt megkapják a másodikat. Ha 19én nyitnak, és valaki még az elsőt se kapta meg, akkor azt minek nevezed, ha nem veszélyeztetés? Egyszerűen idióta marhák akik ezeket a döntéseket hozzák, felelőtlen, vak és szó szerint buta emberek, egytől egyig. Irodában találkozol 10-20-30 emberrel, leülhettek távol, ha nem otthonról dolgozol. Iskolában ezt hogy kivitelezed? Ha a folyosón verekszik 5 gyerek, akkor végignézed, vagy szétszeded őket? Ha neked szalad, beléd törli a taknyát, vagy sír, akkor mit csinálsz? 3 méterről rászólsz, hogy álljon le? Hogy magyarázod el a 6.os Ákosnak, hogy ne most verje össze az udvaron Bálintot mert kigáncsolta? Vagy te vállalod, hogy végignézed, és ha eltöri a kezét, kiveri a szemét kővel, akkor majd elmondod a szülejének, hogy bocs, nem kockáztatod az egészséged? Ha közvetlenül sok emberrek KELL érintkeznie a munkája során egy tanárnak, akkor miért nem illeti meg, hogy beoltsák előre? A focistákat kellett előrevenni meg az úszókat, akik az üres uszodákban edzenek, mert a jónépet kitiltották?
Más: Képzeld, olyan is történt Budapesten, hogy minisztériumi engedéllyel jelenléti órát tart az egyik egyetem gazdasági szakon, mert az számukra elengedhetetlen ebben a helyzetben is az órát tartó tanár számára. Az ezt nem vállaló diákokkal minősíthetetlen hangnemet ütöttek meg. Ilyen emberek is vannak, következmények persze nem.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Hát, kicsit lemaradtam az olvasással... Volt egyéb dolgom, meg hát ugye tegnap oltakoztam is, így aztán komoly oldalszámokat kellett behozzak, hogy naprakész legyek. :) Azért leírom, bár senki nem kérdezte, hogy AstraZeneca oltást kaptam, tegnap 14:10-kor, és este 22:10-kor szinte pontosan 8 órával utána jött a láz. Ilyen lázas rég voltam, hűtőfürdő, vacogás, algopyrin, mindegy volt. Reggel kicsit jobban lettem, de étvágyam nem volt. Aztán újabb alvás, akkor már legalább aludni sikerült, de lázasan megint. Két órája ébredtem, és gyenge vagyok, mint mikor telefonkönyv segítségével kérdezgettek a rend éber őrei... :) Mindenem fáj, ahol csak izületem van, a medencém különösen, de már érzem, hogy több lázroham nem lesz. (Nem is lehet, a nejem most megy a Pfizer-ért, jó lenne, ha nem borulnánk fel egyszerre)
Szóval csak dokumentáció céljából leírtam. Remélem nem lesz rögöm és agyvérzésem és infarktusom és egyéb szarságom, csak simán helyre jövök holnapra. :)
Ma a második Pfizer. Enyhe fájdalom a vállamban,az elsőnél elmúlt 2-3nap alatt. Meg egy jóleső alvás. Idáig.
Jobbulást Neked!
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Egy golyó van csak a tárba, nyugodtan húzd meg a ravaszt mert amíg nem nálad dördül el addig nincsen semmi baj..csak az a baj, hogy minden eddigi rendesen le tesztel oltáshoz képest kicsit túl sűrűn sül el.
Amíg a gyerekeket békén hagyják és nem teszik kötelezővé mindenkinek, addig felőlem mindenki azt csinál amit akar.
Az az anyuka jut eszembe rólad, aki ugyanilyen alpári stílusban köpködött, amikor szóba került a bárányhimlő elleni oltás, és én elmondtam neki, hogy ha a gyerekeink pár hónappal később születtek volna, akkor már kötelező lett volna nekik, de én így is beoltattam mindkettőt. Erre ő jött azzal, hogy neki a gyermek háziorvosa megmondta, hogy ez még új és veszélyes dolog, nagyon komoly komplikációi lehetnek bárkinek, ha nem kötelező inkább ne adassa be. Kiemelte, hogy ő nem oltásellenes, de ezt az oltást túl kockázatosnak tartja, a gyermek háziorvosa javaslata alapján.

Másoknak emlékeztető: 2019 szeptemberétől kötelező a bárányhimlő elleni oltás 13 és 16 hónapos korban.

Vannak olyan gyereket túlvédő szülők, akik meglátják a potenciális nem jellemző mellékhatásokat az ampulla papírján és szívgörcsöt kapnak. Ez van, van ilyen. Meg ott van a három díszpinty muskétás (Gődény & Co), akik baromságokat beszélnek, szóval nem csodálkozom a sok megtévedt emberen, ilyenkor mondom azt, hogy igenis indokolt bizonyos kötelező szabályok meghozása, pláne járványügyben, és nem tűrni az oltásellenességet, (meg az egyéb járványügyi szabályok be nem tartását) mert mindenki életével játszanak ezek az emberek.

Szerencsére világviszonylatban nálunk a legjobb a kötelező oltási rendszer alapú járványvédelem, ami szocialista örökség, de megtartottuk mert jó, és arra az oltásra, ami szakmailag indokolt még akár a rendőr is elővezeti az oltandót, és ez így is van jól. Kevés olyan dolog van, aminek örülök, hogy itthon tényleg jól megy, de ez tényleg jól megy. (és itt megjegyzem, hogy azzal sem értek egyet, hogy a külügyminiszter felülbírálja a hazai szakmai testületeket arra vonatkozóan, hogy mi a biztonságos oltás, de szerencsére legalább tudjuk, hogy melyikek ezek).
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
1.azért nem sikerült beindítani a népességnövekedést mert nem az okot orvosolták, hanem megpróbálták azt megkerülni amiből csak a középosztály körüliek profitáltak.
2.a 18 év alattiak vitaminnal és erős immunrendszerrel kiheverik.

Fertőzés gócok? Az oltott nem fertőz továbbra is? Meddig is védi az oltottat? Nyugaton a migránsokat oltják? ja nem? Akkor senki nyugatra nehogy behordozzák a fertőzést?

Ismerősöm unokatestvérének férje megkapta a kínait és meghalt,bácsikám felesége oltás után talán harmadik napra kórházba került agyi infarktussal és lebénult a lábaira...köszönöm nem. S ezt a szart akarod benyomni a gyerekekbe...elmehetsz tudod hova. Ezek csak a rövid távú hatások, most jönnek majd a közép és hosszútávú mellékhatások egy olyan oltásért ami állítólag megvéd egy fél évig talán, miközben az oltott is fertőz. Te Orwelli birka.

+Nekem is ketten meghaltak az első hullám alatt, akkor még híre se volt az oltásnak. Együttérzek a veszteségeddel, de az ok-okozati láncolatot kell szem előtt tartani, és hogy mi a kisebb veszély.
 
W

Wilson

Guest
Figyelj ide!
Az hogy feszt felrakom rád a bohócsapkát és az álladig húzva alatta megkötöm, abban neked van a legnagyobb szereped.
Most is képes vagy bekopizni egy bulvár portál olyan cikkét aminek egyébként a címében ott van hogy TÚLNYOMÓRÉSZT a levegőben terjed.
És mindezt képes vagy mintegy versus szembe állítani a hivatalos covid oldal információival.

Mindezt szerintem a figyelemhiányos és felületes feltünési viszketegséged okozza.
Aztán ezzel a lendülettel eljutottunk oda, hogy miért is kerül rád az a bizonyos sapi te kis Wili. Jó így? Vagy becézni sem szabad?

(aztán csak halkan jegyzem meg, kérdezem meg, mint a téma nehézsúlyú bajokától, ha ez a Covid csepp formályában a levegőben terjed és mihelyst hozzáért valamihez elpusztul, akkor mégis hogy a búbánatos lóbrokiban terjed? Mert ahogy te fogalmazol a bőrkesztyűn megpusztul, de a bőrömön fertőz. Vagy tényleg csak akkor ha colstokkal kimért másfél méternél közelebről beleköhögnek a nyitott számba? Annyira de annyira jó ilyeneket is megtudni!)

Ezt az intelligenciát ne hajtogasd már feszt, olyan ciki és így olyan farokméregetősdi. Aztán tényleg csak az szokott rá hivatkozni akinek kompenzációs problémái vannak. Ha nem is bekopizásra, de a gugliba csak úgy kíváncsiságképpen üsd már be a szarkazmus, iróni és élc szavakat.

Aztán ezzel a lendülettel a cseppfertőzéses terjedés fogalma részemről kimaxolva.
Látszik,hogy fogalmad sincs arról,hogy amit a te bulvároldalnak tartasz az egy igényes tudományos oldal,arról nem is beszélve ,hogy úgy látom azt a bizonyos bohóc sipkát éppen te viseled mivel gondolom feltűnt,hogy a kifejezetten neked linkelt cikkben a következő szervezet coviddal kapcsolatos tudományos megállapításai szerepelnek ez pedig az amerikai járványügyi hivatal (CDC) tudom,hogy szerinted nem érhetnek fel szakmai kompetencia dolgában a magyar kormányzati törzs vagy az általad belinkelt gov.hu tudományos szakértőihez:),de azért hidd el nem nyeretlen kétévesek a témában,ami a hozzászólásod további részét illeti,

A figyelemhiányos és felületes feltűnési viszketegséggel kapcsolatban pedig az a helyzet,hogy barátom eléggé ostoba módon beleestél abba a csapdába,hogy nem olvastad el a cikket és csak a címe alapján tártad elénk mélységes tudásod és páratlan vita stílusodat.Hogy miért nem olvastad el azt csak te tudod remélem nem a figyelemhiányod vagy a feltűnési viszketegséged okozza.

Ezért most csak neked ha már nem vetted a fáradságot,hogy elolvasd a cikket bemásolok egy részt,remélem ezzel kedvet kapsz ahhoz,hogy elmélyedj egy kicsit a cikk mondanivalójában.

"Az elmúlt hónapokban több kutatás bizonyította, hogy a felületi fertőzésektől való kezdeti félelmet inkább a túlzott óvatosság fűtötte: annak az esélye, hogy valaki egy vírusrészecskéket tartalmazó felülethez érve, majd azzal a kézzel a légutak felé nyúlva megfertőződik, kevesebb mint 0,05 százalék, de aki betartja az ajánlott intézkedéseket (helyes maszkviselés, távolságtartás beszélgetés közben, alapos és rendszeres kézmosás), az ilyen úton gyakorlatilag nem tudja elkapni a fertőzést."

Folytatva a dolgot egyáltalán nem vagyok (veled ellentétben) a téma nehézsúlyú szakértője csupán csak egy laikus aki megpróbálja az elérhető legtöbb információt megszerezni a coviddal kapcsolatban a magam és családom egészsége érdekében.

Rátérve az intelligencia,irónia,szarkazmus és élc szavakra, semmi bajom sem a szarkazmussal,sem az iróniával sem az élcelődéssel, csak a barátom veled az a helyzet,hogy te a veled egyet nem értőket "meg akarod semmisíteni",földbe akarod döngölni egyáltalán nem vagy kíváncsi az ő érveikre véleményükre,mert aki nem ért egyet veled azt te "ellenségként" kezeled,tehát amiről te azt gondolod,hogy jó pofa irónia és szarkazmus az valójában csupán csak maró gúny és csak egy eszköz a kezedben,amivel a másikat hiteltelenné akarod tenni egy vitában.Az intelligencia pedig ott jön a képbe,hogy egy intelligens ember tudatában van annak,hogy a világ nem fekete és fehér,nincs a megfellebbezhetetlen tudás birtokában, vannak más nézőpontok is amit ő nem láthat és ami lehet ugyanolyan jó sőt még az is lehet ,hogy,jobb vagy hasznosabb mint az ő elképzelése v tudása.

Annyit még hozzáfűznék a mi kis diskurzusunk kapcsán,az intelligenciához, hogy egyedül csak veled kapcsolatban ismétlem sűrűn ezt a szót érdekes módon mindenki mással még a nyíltan fideszpárti emberekkel is normálisan tudunk vitatkozni mivel az alapvető tiszteletet megadjuk egymásnak,ami apróságokon múlik én például a nicknevén szólítom őket nem javaslom nekik,egy vitában teljesen ismeretlenül ,hogy jöjjön össze a másikkal, és tudod ennek az az oka,hogy mivel nem ismerem a másikat fogalmam sincs,hogy ő mit tart még jó pofa élcelődésnek és mit tart bunkó alpári beszólásnak, ezek apróságok de nagyban megkönnyítik és kellemessé teszik a fórumozást.
 
W

Wilson

Guest
Pont azon mint a többi más statisztika mégpedig a megrendelő igényén !
Igen ebben van igazság de tedd a szívedre a kezed apaként nyudodtan engeded el a gyerekedet az iskolába amikor ha csak a mai járványadatokat nézem ez a "harmadik hullám még ereje teljében" van és a brit variáns naponta sajnos megtapasztalható módon képes 8 hónapos kórtól 99 éves korig súlyosan megbetegíteni előre nem kiszámítható módon az embereket?
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Szerintem akkor egész nyugodtan vállalkozz bármelyik tanár helyett, és menj be, és tartsál te órát reggeltől délutánig úgy, hogy sok száz gyerekkel találkozol, akiknek a szüleik közül nagyon sokan kórházban vannak, de persze ők nem terjesztenek semmit egy kicsit se.
Szerintem az elmúlt évből majd 6 hónapot otthon maszturbáltatok, szóval ezt így nem kéne. De rendben, bemegyek. Bár ha meg máshonnan nézem a dolgokat, téged meg vár a gyár.
Meg ugye a kollégák se terjesztenek, akik vonattal járnak be a környező falvakból dolgozni, ugye?
Ha a tieid az enyémek is. Ahogy a boltosoké, és még rohadt sok más területeken dolgozóké is. Csak az a kis különbség, hogy mi ugyan poénkodtunk, h x hazaviszi a köbös tartályt, y a töltőgépet, megint más a kupakolót, én a labort, és majd motoros futárok hozzák át a dolgokat egymás között, csak ez nem megy, és ha a gyárak állnak le, akkor nem lesz semmi. Csak szó szerint vedd azt a semmit.

Járj be te úgy, hogy oltás után két hét a védettség megszerzése, az első oltás után két hét mielőtt megkapják a másodikat. Ha 19én nyitnak, és valaki még az elsőt se kapta meg, akkor azt minek nevezed, ha nem veszélyeztetés?
Mocskos kivételezésnek, mert ugye ezzel megint hátrább került a semmilyen körülmények között nem home officeos emberek oltása. Totál indokolatlanul.

Irodában találkozol 10-20-30 emberrel, leülhettek távol, ha nem otthonról dolgozol.
Ja, egy 20 nmes irodában aztán kurvára távolabb vagy a 10-20 embertől mint egy osztályteremben. Jár a vastaps...

Hogy magyarázod el a 6.os Ákosnak, hogy ne most verje össze az udvaron Bálintot mert kigáncsolta? Vagy te vállalod, hogy végignézed, és ha eltöri a kezét, kiveri a szemét kővel, akkor majd elmondod a szülejének, hogy bocs, nem kockáztatod az egészséged?
Ha az 50 kilós marcsi nem bírja a köbös IBC-t egyedül letolni a rámpán hogy magyarázod el neki, hogy bocs, de most nem segíthetek, mert járvány van? Ha az amúgy komolyan vett védelmi intézkedések ellenére (vagy pont azért) annyi hiányzó van, hogy már nekem meo labor vezető helyettesnek is be kell ülnöm a gépsor mellé, hogy menjen a termelés hogy fogok 1,5 méterre ülni a többiemtől, ha az egész gép nincs 3 méter hosszú?
A laborosoknak hogy mondjam meg, hogy bocs most egyszerre csak egy ember lehet benn a laborban, nem baj, ha ezért sokkal többet kell benn lenni, mert nem tudunk párhuzamosan dolgozni, hisz kicsi a hely?

Hozzak én is még sztorikat? Elég sok olyan hely van még, ahol nem nagyon lehet tartani azokat a távolságokat, amiről itt beszélsz....


Ha közvetlenül sok emberrek KELL érintkeznie a munkája során
A bolti dolgozók, logisztikai központban dolgozók előrevételét én is el tudnám fogadni. A ti hisztiteket NEM.
Újra, és mégegyszer, nem volt több megbetegedés a tanárok között, mint más területeken dolgozók között...


Ilyen emberek is vannak, következmények persze nem.
És most mit csináljak? Nem dolgozom már egyetemen, és sose dolgoztam minisztériumban. Náluk reklamálj a hangnemért. És ha már előre vettek indokolatlanul ne hisztizz, és ne gyárts rá ideológiát
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
te komplett barom vagy. halnak meg az emberek a családban és ismerősök közt(nem FB ffs) és röhörészel mert nem az állam bácsi mondta neked s ezért nem is lehet igaz...na nem véletlen tettelek ignore-ra. neked az 1+1 az nem 2, hanem az amit fontos bácsi mond a tévében meg FB-n
Ha nem érted, hogy mit mire írok, akkor nem tudok segíteni. Sajnálom, amiért félre értetted a mondandómat, ugyanis nem szokásom mások halálán viccelődni. :(
A fenti példával egy szerintem hibás gondolatmenetre szerettem volna felhívni a figyelmet. Csak egy példa: "sok sajtot eszem és nem vagyok rákos, tehát a sajtfogyasztás megelőzi a rák kialakulását". A kettő között feltehetően semmiféle összefüggés nincs.
Többnyire nem abból indulok ki szakmai kérdésekben, hogy xy mit nyilatkozott. Ha figyelmesen olvastad idáig a fórumot, akkor már többször találkozhattál azzal, hogy van némi közöm a gyógyszeriparhoz és úgy általában a farmakokinetika/farmakodinámia témaköréhez. Ha egy kérdésben véleményt formálok, akkor a hosszú évek munkájával az egyetemen megtanultakat veszem figyelembe, így viszont erősen szkeptikus vagyok, ha valaki egy gyógyszerre vagy vakcinára vezet vissza minden olyat, ami igen nagy valószínűséggel teljesen független tőle. Ettől még persze vannak extrém ritka súlyos mellékhatások, de annak, hogy egy ember ismeretségi körében ilyen eset előforduljon, statisztikailag elég kicsi az esély, hát még, hogy 2 eset is legyen.

Természetesen akkor teszel ignore-ra, amikor neked tetszik.

Csak kérdem csendben a kölkök 1 hónapja itthon vannak ki sem mozdulnak mégse látszik a járványgörbén rgo ezért nem nagyon vannak hatással a járványra !
Nem tudom, hogy felétek milyenek a gyerekek, de itt délutánonként annyit látok belőlük az utcán bandázni, mintha fizetnének nekik érte. Maszkot hol látok rajtuk, hol nem. A járványgörbének már az is be tudott tenni, hogy ezelőtt kb. 1-1,5 hónappal még sokkal könnyebben haza tudták vinni a vírust, aztán a családtagok segítségével elterjesztették.

Nyilván a fentiek hatását nem tudom számszerűsíteni, azonban nem hinném, hogy a lakosság közel 20%-át kitevő csoport tagjai érdemben nem befolyásolnák a lefutást. Sőt...
Azt is vedd figyelembe, hogy a tesztek kb 20%-a most is nap mint nap pozitív. Ez pedig azt jelenti, hogy a nemzetközi irányelvekhez képest 4-szeres értéket mérünk. Elvileg akkor lehet kordában tartani a terjedést, ha a pozitivitási érték legfeljebb 5%, de inkább kisebb ennél. Ehhez persze megfelelő kontaktkutatásnak is kell(ene) társulnia, különben keveset ér az eredmény.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 237
113
Igen ebben van igazság de tedd a szívedre a kezed apaként nyudodtan engeded el a gyerekedet az iskolába amikor ha csak a mai járványadatokat nézem ez a "harmadik hullám még ereje teljében" van és a brit variáns naponta sajnos megtapasztalható módon képes 8 hónapos kórtól 99 éves korig súlyosan megbetegíteni előre nem kiszámítható módon az embereket?
Nem kell túldimenzionálni a dolgokat, ennyi erővel az influenza ellen is oltogathatná a gyerekét:
https://www.hazipatika.com/eletmod/...ermek_halt_meg_influenza_miatt/20180129112619
Influenza-szezon idején mégse szokás ilyen kérdéseket felvetni, hogy nyugodtan engeded-e a gyerekedet iskolába, vagy sem.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
W

Wilson

Guest
Szerintem az elmúlt évből majd 6 hónapot otthon maszturbáltatok, szóval ezt így nem kéne. De rendben, bemegyek. Bár ha meg máshonnan nézem a dolgokat, téged meg vár a gyár.

Ha a tieid az enyémek is. Ahogy a boltosoké, és még rohadt sok más területeken dolgozóké is. Csak az a kis különbség, hogy mi ugyan poénkodtunk, h x hazaviszi a köbös tartályt, y a töltőgépet, megint más a kupakolót, én a labort, és majd motoros futárok hozzák át a dolgokat egymás között, csak ez nem megy, és ha a gyárak állnak le, akkor nem lesz semmi. Csak szó szerint vedd azt a semmit.


Mocskos kivételezésnek, mert ugye ezzel megint hátrább került a semmilyen körülmények között nem home officeos emberek oltása. Totál indokolatlanul.


Ja, egy 20 nmes irodában aztán kurvára távolabb vagy a 10-20 embertől mint egy osztályteremben. Jár a vastaps...


Ha az 50 kilós marcsi nem bírja a köbös IBC-t egyedül letolni a rámpán hogy magyarázod el neki, hogy bocs, de most nem segíthetek, mert járvány van? Ha az amúgy komolyan vett védelmi intézkedések ellenére (vagy pont azért) annyi hiányzó van, hogy már nekem meo labor vezető helyettesnek is be kell ülnöm a gépsor mellé, hogy menjen a termelés hogy fogok 1,5 méterre ülni a többiemtől, ha az egész gép nincs 3 méter hosszú?
A laborosoknak hogy mondjam meg, hogy bocs most egyszerre csak egy ember lehet benn a laborban, nem baj, ha ezért sokkal többet kell benn lenni, mert nem tudunk párhuzamosan dolgozni, hisz kicsi a hely?

Hozzak én is még sztorikat? Elég sok olyan hely van még, ahol nem nagyon lehet tartani azokat a távolságokat, amiről itt beszélsz....



A bolti dolgozók, logisztikai központban dolgozók előrevételét én is el tudnám fogadni. A ti hisztiteket NEM.
Újra, és mégegyszer, nem volt több megbetegedés a tanárok között, mint más területeken dolgozók között...



És most mit csináljak? Nem dolgozom már egyetemen, és sose dolgoztam minisztériumban. Náluk reklamálj a hangnemért. És ha már előre vettek indokolatlanul ne hisztizz, és ne gyárts rá ideológiát

Mivel nekem is van iskoláskorú gyerekem én nem tartom a Winter által leírtakat hisztizésnek és számomra fontos lenne, hogy legalább a tanárok be legyenek oltva bár csepben a tengernek tunik de ez eggyel kevesebb lehetőség arra, hogy a gyerekem megfertőződjön.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 448
113
Tegnap lett covid-pozitív egy ismerős hölgy, mert a bölcsödés kislánya hazahozta, ahol már két dadus beteg. Az egész csoportjuk meg a szüleik kontakt karanténba kerültek. De az a szürreális, hogy tegnap kapták levelet is, hogy március 31-től április 10-ig él a karantén...
A lányommal is esett meg hasonló rajzszakkör kapcsán, de ott is egyik pillanatról a másikra szóltak. Ez van.
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek
W

Wilson

Guest
Nem kell túldimenzionálni a dolgokat, ennyi erővel az influenza ellen is oltogathatná a gyerekét:
https://www.hazipatika.com/eletmod/...ermek_halt_meg_influenza_miatt/20180129112619
Influenza-szezon idején mégse szokás ilyen kérdéseket felvetni, hogy nyugodtan engeded-e a gyerekedet iskolába, vagy sem.

Aha csak ha ezt a vírust a gyerek elkapja akkor annak a gyermekem egészsége szempontjából az influenzánál sokkal súlyosabb és hosszabb ideig tartó hatásai lehetnek.
Ha esetleg nem hiszed, nyugodtan olvasd el azt a két cikket amit feljebb linkeltem.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Mivel nekem is van iskoláskorú gyerekem én nem tartom a Winter által leírtakat hisztizésnek
Jó, és ha az élelmiszeripar áll le, mert az egész beomlik, mivel lassan már a lőtéri kutyákat is eléjük rakjuk az oltási sorban, akkor meg lehet vállat vonni, hogy ja kaja az nincs, de legalább a kutya nem lett beteg?
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria
W

Wilson

Guest
Jó, és ha az élelmiszeripar áll le, mert az egész beomlik, mivel lassan már a lőtéri kutyákat is eléjük rakjuk az oltási sorban, akkor meg lehet vállat vonni, hogy ja kaja az nincs, de legalább a kutya nem lett beteg?

Nézd neked is igazad van és megértem a frusztrációdat annál is inkább mivel én is hasonló problémákkal szembesülök (most éppen azért "fő a fejem" hogy a covid miatt kihullott embereket ,hogyan pótoljam), de a probléma igazi oka jelenleg a nem megfelelő mennyiségű vakcina és nem a tanárok vagy azok akik már megkapták az oltást.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Nézd neked is igazad van és megértem a frusztrációdat annál is inkább mivel én is hasonló problémákkal szembesülök (most éppen azért "fő a fejem" hogy a covid miatt kihullott embereket ,hogyan pótoljam), de a probléma igazi oka jelenleg a nem megfelelő mennyiségű vakcina és nem a tanárok vagy azok akik már megkapták az oltást.
Akkor talán esetleg, most, hogy gyakorlatilag minden öreg, és lassan az összes veszélyeztetett be van oltva nem kéne a gazdaságra öszpontosítani, és nem az ezeregyedik csoportot előre venni.
 
W

Wilson

Guest
Akkor talán esetleg, most, hogy gyakorlatilag minden öreg, és lassan az összes veszélyeztetett be van oltva nem kéne a gazdaságra öszpontosítani, és nem az ezeregyedik csoportot előre venni.

Jogos a felvetésed de ez a kormány feladata lenne, hogy priorizáljon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 850
91 316
113
Hát, kicsit lemaradtam az olvasással... Volt egyéb dolgom, meg hát ugye tegnap oltakoztam is, így aztán komoly oldalszámokat kellett behozzak, hogy naprakész legyek. :) Azért leírom, bár senki nem kérdezte, hogy AstraZeneca oltást kaptam, tegnap 14:10-kor, és este 22:10-kor szinte pontosan 8 órával utána jött a láz. Ilyen lázas rég voltam, hűtőfürdő, vacogás, algopyrin, mindegy volt. Reggel kicsit jobban lettem, de étvágyam nem volt. Aztán újabb alvás, akkor már legalább aludni sikerült, de lázasan megint. Két órája ébredtem, és gyenge vagyok, mint mikor telefonkönyv segítségével kérdezgettek a rend éber őrei... :) Mindenem fáj, ahol csak izületem van, a medencém különösen, de már érzem, hogy több lázroham nem lesz. (Nem is lehet, a nejem most megy a Pfizer-ért, jó lenne, ha nem borulnánk fel egyszerre)
Szóval csak dokumentáció céljából leírtam. Remélem nem lesz rögöm és agyvérzésem és infarktusom és egyéb szarságom, csak simán helyre jövök holnapra. :)
Kicsit olyanok ezek az oltás utáni beszámolók, mint amikor kollektív mérgezésre készülnénk és mki beszámol, kire, hogyan hatott. Mki hallott durva szövődményekről, de azért betoljuk, ráadásul kétszer (!). mert ezt kívánja most a HAZA!!!
Kis katonai hasonlat. Vki tökös és AZ-t tol (keleti front), vki megúszós pfizer, nyugati front, bár ott is lehet cikotinvihar, de vérög, infarktus, agyvérzés ( van még vmi? :)) kevésbé. Vki megtagadja a szolgálatot, nem köll az oltás. Vki mint én, meg @molnibalage önkéntesen vonulna, már nagyon menne, böszme is, miért nem, de még tartalékban van, nem kapott oltási időpontot.

Köszi mkinek a beszámolót!!!
 

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Szerintem az elmúlt évből majd 6 hónapot otthon maszturbáltatok, szóval ezt így nem kéne. De rendben, bemegyek. Bár ha meg máshonnan nézem a dolgokat, téged meg vár a gyár.
Szerintem kezdjük ott, hogy visszavehetnél kicsit a stílusodból és a személyeskedésből, mert te nem így lettél megszólítva, kis jólneveltecske. Szerintem mindenkinek jobb, ha iskola közelébe se mész :)
Egyébként örülök, amiért sikerült többes számban rólunk írnod. Kétlem, hogy ismersz, mert legalább eltaláltad volna, mit dolgozom. Nem vagyok tanár, de van itthon. Egyébként K+F-ben dolgozom, dolgoztam gyárban is konkrétan tesztelési K+F részlegen régebben, tehát le lehet szállni a "magas lóról" amit a gyári melóhoz illesztesz, nincs előttem misztikuma...
Ha a tieid az enyémek is. Ahogy a boltosoké, és még rohadt sok más területeken dolgozóké is. Csak az a kis különbség, hogy mi ugyan poénkodtunk, h x hazaviszi a köbös tartályt, y a töltőgépet, megint más a kupakolót, én a labort, és majd motoros futárok hozzák át a dolgokat egymás között, csak ez nem megy, és ha a gyárak állnak le, akkor nem lesz semmi. Csak szó szerint vedd azt a semmit.
Nem mondta senki, hogy ne legyen előre véve a buszvezető és a boltos. Én azt mondtam, hogy nem kéne ugrálni, hogy a tanárok előre lettek. Legyenek azok is, a focisták meg úszók meg ne. Úgy látom nem sikerült elolvasnod az üzenetem.
Mocskos kivételezésnek, mert ugye ezzel megint hátrább került a semmilyen körülmények között nem home officeos emberek oltása. Totál indokolatlanul.


Ja, egy 20 nmes irodában aztán kurvára távolabb vagy a 10-20 embertől mint egy osztályteremben. Jár a vastaps...
Nem dolgozom a menedzsment részlegeteken, de mondjuk az irodai dolgozókat haza lehet zavarni akire nincs szükség, és akkor a többiek könnyebben elférnek. Persze ha a ti irodátokban nincsen HR-es meg nincs pénzügyes meg semmi ilyesmi, csupa MEÓ-s meg fejlesztőmérnök meg folyamatmérnökök, akkor bocsánat a feltételezésért. Az egyedüli mocskos meg a szád volt eddig.
Ha az 50 kilós marcsi nem bírja a köbös IBC-t egyedül letolni a rámpán hogy magyarázod el neki, hogy bocs, de most nem segíthetek, mert járvány van? Ha az amúgy komolyan vett védelmi intézkedések ellenére (vagy pont azért) annyi hiányzó van, hogy már nekem meo labor vezető helyettesnek is be kell ülnöm a gépsor mellé, hogy menjen a termelés hogy fogok 1,5 méterre ülni a többiemtől, ha az egész gép nincs 3 méter hosszú?
A laborosoknak hogy mondjam meg, hogy bocs most egyszerre csak egy ember lehet benn a laborban, nem baj, ha ezért sokkal többet kell benn lenni, mert nem tudunk párhuzamosan dolgozni, hisz kicsi a hely?

Hozzak én is még sztorikat? Elég sok olyan hely van még, ahol nem nagyon lehet tartani azokat a távolságokat, amiről itt beszélsz....
Hozzál nyugodtan sztorikat, ki tart vissza? Azt nem sikerült felfognod, hogy az 50 kilós Marcsi meg a laborban dolgozók lehet, hogy vannak értelmesek ahhoz, hogy felfogják, most nem szabad verekedni és összeölelgetni az alsós tanítónénit, mert az ráragasztja a teljes tanári karra egy megbeszélés alkalmával. A 12 éves Pistit meg csak az fogja érdekelni, hogy összerugdossa a másikat.
Nem fogok lesüllyedni a szintedre, hogy én is minősítsem a nélkülözhetetlen, ég a munka a keze alatt meo-sokat, pedig nagyon megérdemelnéd.
A bolti dolgozók, logisztikai központban dolgozók előrevételét én is el tudnám fogadni. A ti hisztiteket NEM.
Újra, és mégegyszer, nem volt több megbetegedés a tanárok között, mint más területeken dolgozók között...
Nem volt hiszti, egy vélemény lett elmondva arról, hogy pattogsz, hogy ki lett előre véve és ki nem. A vádaskodás, személyeskedés és az ismeretlenekről történő feltételezgetések, majd negatív színben történő beállítás és sértegetés a hiszti, amit szépen ki is pakoltál a fórumra.
És most mit csináljak? Nem dolgozom már egyetemen, és sose dolgoztam minisztériumban. Náluk reklamálj a hangnemért. És ha már előre vettek indokolatlanul ne hisztizz, és ne gyárts rá ideológiát
Szerintem állj be a hideg zuhany alá, hogy kicsit lehűlj az izzasztó MEO-s munkától ;)
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Az van barátom, hogy a teljes összezavarás fázisa megyen. Ez a koronavírus egy szándékosan előállított biofegyver az emberiség ellen. És csak remélhetjük, hogy a varázsszerként sebtiben összedobott elixír, az valóban elixír és nem pedig valami más! Vérlázító, és egyszerre árulkodó, hogy mennyire hiányzik a beszédtérből és a politikusok kérdésfelvetéseiből a LÉNYEG! Bámulatos!
..
A rokonságban is oltás után (kínai az ő esetükben) kórház lett a dolog vége tüdőgyulladással. De ő 70+osan túlélte!
..
Isten nyugosztalja a Vadászat és a Hold Magyar Istennőjét...
:(
Szüleim detto. Pfizerrel oltva mindketten, majd tüdőgyulladással kórház. Szerencsére ők is túlélték.