Molni,
Én is írkálok sokmindent, de soha egyetlen fórumozótól sem kérem számon, hogy elolvasta-e, hiszen ez itt nem hittan, és amit írunk az nem a Biblia, csak maximum magánvélemény. Ha már itt tartunk, a te naív rácsodálkozásaid néhány orosz technikára engem is meglephetne, hiszen én itt már igen sok mindent leírtam, oda is meg vissza.
De mégse várom el, hogy álmodból is felkeltve tudd, hogy a Szu-35Sz mely borítóelemeit készítik kompozitból és melyeket titánból. Pedig megírtam
Ha már kompozit, nem árt tudni, hogy tőlük a gép nem lesz varázsütésre habkönnyű.
Bár igen valószínű, hogy az F-22-es Raptor üres tömege, mint 19.8 tonna USAF-féle dezinformáció, látható, hogy ez a gép se könnyű, pedig nem akkora, mint egy Szu-27-es.
Ha már itt tartunk, az F-15C és F-15E a maguk ~13 és ~14 tonnás üres szerkezeti tömegükkel inkább számítanak közepes vadászgépnek, semmint nehéznek, mint azt a méretükből amúgy sejtenénk. A hasonló méretű F-14D pl 19 tonnás volt üresen, így a Szu-30SzM vagy a Szu-35Sz üresen 18-18.5 tonnája nem is olyan sok, de nem árt tudni, hogy ez a kategória (18-21 tonna) már a MiG-25-ösök és MiG-31-esek ligája.
Azaz, ha a Raptor adata mégis pontos, akkor kompozit ide, titán oda, az USAF csúcsragadozója az egykori orosz igazán nagyvasakkal van egy szinten, már ami a tömeget illeti.