Az jól látszik, hogy még ezzela tüzérség jellegű S8 alkalmazással is be kell repülniük a MANPADS zónába, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek is használják.Két esetben is jól működött a Vityebszk
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az jól látszik, hogy még ezzela tüzérség jellegű S8 alkalmazással is be kell repülniük a MANPADS zónába, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek is használják.Két esetben is jól működött a Vityebszk
Igen, és valószínűleg már csak jobb lesz a rendszer (ugyanis vélhetőleg az aktivációkat kielemzik utólag, és lesz még mód finomhangolni).Két esetben is jól működött a Vityebszk
Eső után köpönyeg. Én csak két mellé ment rakétát látok, és késő infraszórást.Az jól látszik, hogy még ezzela tüzérség jellegű S8 alkalmazással is be kell repülniük a MANPADS zónába, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek is használják.
Azért ment mellé, mert működött…Eső után köpönyeg. Én csak két mellé ment rakétát látok, és késő infraszórást.
Talán mert ott vannak a Vikhr indítók is, és azokat is használják?Az jól látszik, hogy még ezzela tüzérség jellegű S8 alkalmazással is be kell repülniük a MANPADS zónába, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek is használják.
Vagy nem.Azért ment mellé, mert működött…
Mert úgy van beprogramozva?Vagy nem.
akkor utána minek szórtak?
Az a késő infraszórás a további lehetséges rakéták miatt kellhet. Amúgy a rakéta jobbról balra húz el a gép alatt, illetve mögött, de a felvételen már csak a baloldai szórást látjuk. Valószínű a jobboldali kivetők akkor dolgoztak, mikor a rakéta még csak közeledett.Eső után köpönyeg. Én csak két mellé ment rakétát látok, és késő infraszórást.
Micsoda?Talán mert ott vannak a Vikhr indítók is, és azokat is használják?
Kb az első naptól kevert függesztménnyel repültek az Aligátorok - egyik oldalon NIRekkel, a másikon meg valamilyen ATGM-mel (Vikhr és társai). Nyilván használni fogja mind a kettőt, azaz ellövi a NIReket is, ha már felment a gép.Micsoda?
.Az jól látszik, hogy még ezzela tüzérség jellegű S8 alkalmazással is be kell repülniük a MANPADS zónába, de akkor felmerül a kérdés, hogy minek is használják.
Az orosz ATGM-ek csak úgy alkalmazhatóak, ha közvetlen rálátás van a célra az indítástól a becsapódásig, tehát az alacsonyan repülök, lövéshez emelkedek majd azonnal süllyedek módszer nem működik velük (így használják a NIR-eket)Kb az első naptól kevert függesztménnyel repültek az Aligátorok - egyik oldalon NIRekkel, a másikon meg valamilyen ATGM-mel (Vikhr és társai). Nyilván használni fogja mind a kettőt, azaz ellövi a NIReket is, ha már felment a gép.
Egy részük, igen. Illetve azok is már a MANPADSek hatótávján kívülről indíthatók (a Vikhr is).Az orosz ATGM-ek csak úgy alkalmazhatóak, ha közvetlen rálátás van a célra az indítástól a becsapódásig, tehát az alacsonyan repülök, lövéshez emelkedek majd azonnal süllyedek módszer nem működik velük (így használják a NIR-eket)
Most vagy az van, hogy az orosz helikopterek nagyon jók Fortuna Istenasszonynál, vagy működik a rakétaelhárító...Vagy nem.
akkor utána minek szórtak?
Annál yem működik, cyak az indítás utáni leborítás, be magasan kell repülni a célfelderítéshez, azonosításhoz és befogáshoz. A NIR-es indításhoz előre be kell programozni a cél helyét, ott azért lehet úgy alkalmazni ahogy.Egy részük, igen. Illetve azok is már a MANPADSek hatótávján kívülről indíthatók (a Vikhr is).
És ott van még a LMUR, ami meg NLOS rakéta, már használták ukrajnában nem egyszer, sikerrel.
Félreérthető voltam, LOAL-t akartam írni, nem NLOS-t.Annál yem működik, cyak az indítás utáni leborítás, be magasan kell repülni a célfelderítéshez, azonosításhoz és befogáshoz. A NIR-es indításhoz előre be kell programozni a cél helyét, ott azért lehet úgy alkalmazni ahogy.
Ezeknél a NIR-ezéseknél be kell pötyögni a pontos helyét az ellenségnek (vagy feladat előtt vagy közben, nem ismerem ilyen mélységben a Kamov tűzvezető rendszerét), éppen ezért nem is működik csak statikus célok ellen. A bármilyen ATGM-nél nem ez a helyzet, ott pont az adja a nagy szabadságot, hogy bármilyen hirtelen felbukkanó vagy előre ismert helyzetű álló vagy mozgó célt le tudsz vele küzdeni. Lehet úgy is alkalmazni, hogy elindítod egy előre kapott koordináta irányába, csak ez nagyban redukálja az egész rendszer (harci helikopter+ATGM) képességeit, hisz elveszed a helikoptertől azt, hogy ő amúgy egy nagyon mobil nagyon agilis platform.Félreérthető voltam, LOAL-t akartam írni, nem NLOS-t.
Linkeltem korábban LMUR rakétázásról videót, az kb úgy ment, ahogy a Lancetes támadások - kilövik a célpont irányába (10+ km-ről), a fegyveroperátor meg a monitoron rögzíti a célpontot a kamera videofeedjén és utána nézik a mozit a képernyőn.