1973-as évjáratú AK-47.,3 millió Rubel az ára.

0_ec841_561a7223_orig.jpg

• Tetszik
Reactions: fip7
Ezen az AK-400-ason a tokfedél rögzítése mennyire hatékonyan van megoldva?

Ha jól vettem ki a netes forrásokból, akkor a tokfedél középtájt valahogy kapcsolódik ahhoz a fémelemhez is, ami egy normál AK-nál a hátsó irányzék lenne (ami a reteszágy előtt - vagy után, ahogy vesszük - van).

Ha ezt ügyesen oldották meg, akkor ez már elég stabil lehet ahhoz, hogy a tokfedélre telepített optikák kellő pontosságot biztosítsanak?

Elvileg a Joshua Mk5 is valami hasonló megoldással él (és tippem szerint talán a Galil ésa Valmet is).

A helyzet az , hogy az A-545 (AEK-971) bármelyik AK típusjelzésű fegyvernél jobb. Sőt a legtöbb nyugati fegyvernél is jobb karabély. 2 ok miatt nem terjedt még el sajnos:
1. Nincs akkora politikai hátszele, mint a Kalasnyikov koncernnek (ami ugye állami tulajdon ;-) )
2. Az AEK fegyvercsalád drága fegyver. Amennyire én tudom semmivel nem olcsóbb, mint egy SCAR vagy egy H&K416.
(Viszont szerintem még ezeknél is jobb fegyver)

• Tetszik
Reactions: tarzaan
A helyzet az , hogy az A-545 (AEK-971) bármelyik AK típusjelzésű fegyvernél jobb. Sőt a legtöbb nyugati fegyvernél is jobb karabély. 2 ok miatt nem terjedt még el sajnos:
1. Nincs akkora politikai hátszele, mint a Kalasnyikov koncernnek (ami ugye állami tulajdon ;-) )
2. Az AEK fegyvercsalád drága fegyver. Amennyire én tudom semmivel nem olcsóbb, mint egy SCAR vagy egy H&K416.
(Viszont szerintem még ezeknél is jobb fegyver)

Az a kis energiaelnyelő mechanizmus iylen drága lenne?

Ezt azért kétlem.

Esetleg ők már komolyabb arányban használtak valailyen polimereket?

• Tetszik
Reactions: Roni
Szeruntem az egész fegyver igényesebb kialakítású szigorúbb tűrésekkel készül ami drágábbá teszi.

• Tetszik
Reactions: fip7
Nézem ezeket a modelleket és az az érzésem velük kapcsolatban, hogy az egyik fő szempont amit támasztottak velük szemben, hogy a már meglévő gépekkel lehessen gyártani őket.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Addig amíg a költséghatékonyság a fő szempont Kalasnyikovéknál addig ebből nem lesz modern fegyver.
Nekem is az ugrott be elsőre, hogy eléggé "médiaízűre" sikeredett a prezentáció.
Meg színvilág, erőteljesen a sivatagi kamuflázst kedvelő országokra kacsintgatnak újabban. Ahonnan jöhetnének a vaskosabb megrendelések.

Teljesen mindegy a színe, meg az, hogy új műanyag markolatot, meg mittoménmilyen válltámaszt szereltek rá. A lényeg, hogy ugyanaz a préselt acéllemez tok, ugyanazzal a belső szerkezettel.
Már rég át kellett volna térjenek a rövid gázdugattyú-hátrasiklásos rendszerre.

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
A s
Teljesen mindegy a színe, meg az, hogy új műanyag markolatot, meg mittoménmilyen válltámaszt szereltek rá. A lényeg, hogy ugyanaz a préselt acéllemez tok, ugyanazzal a belső szerkezettel.
Már rég át kellett volna térjenek a rövid gázdugattyú-hátrasiklásos rendszerre.

A különféle súlyzáras/tömegzáras megoldásoknak nincs jövője?