De a maradéknak a hozzáadott értéke még nem fog jelentősen emelkedni.Szerintem automatikusan emelkedni fog, ugyanis akik nem tudják emelni automatikusan csődbe fognak menni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De a maradéknak a hozzáadott értéke még nem fog jelentősen emelkedni.Szerintem automatikusan emelkedni fog, ugyanis akik nem tudják emelni automatikusan csődbe fognak menni.
Ezt megint sajnos tudatos állami dotációval lehetne lassan megtörni ! 1990 mindent vitt a nyugat az emberek nem jutott semmi a szabadság ára 1,5 millió munkanélküli lett! Az innováció pénzbe kerül és kis hazánk esetében megint csak mindent nulláról kell kezdeni. Na de annyi baj legyen találékony ember a magyar és erre kéne támaszkodni amíg még nem késő!Ezt írtam tegnap. Nem ad sok okot a bizakodásra, hogy ilyen a helyzet.
Nálunk is ugyanez volt Mo-n. A fizikai dolgozó a Siemens/MOL/Közgép/külföld vonalon ment, ha tele lett a töke.
A mérnöki vonal meg a Knorr-GE-Siemens-Bosch-autóipar-külföld. Általában azok léptek le, akikkel lehetett volna valamit kezdeni, így maradt mindig a régi garnitúta a régi beidegzōdéssel, aztán nem értik, miért nem megy a bolt...
Azért a testtömeg index kicsit becsapós; csúcsidőmben bőven túlsúlyosnak számítottam ez alapján...pedig a testzsír százalék nagyon alacsony volt. Tény viszont, hogy anno az osztályban volt 2 kövér gyerek, most meg az osztályokban van 4 nem kövérDagadtságban azért ott vagyunk szeren.
Nézd, nem vagyok nő, így egy csomó nem érintett. Költséget nem vezettem. De életmódban és szintben óriási a változás...akkor a fő gond az volt, h miből javítom a 20 éves roncsom, most meg h nincs megfelelő színű a kinézett játszósautók között.
Jah, szerelem össze a szoftvert, vezetem a csapatom, tolom a salest szöveget, vagy ha kell a mérnöki szintű infókat a termékről a vevőknek angolul. Tiszta összeszerelő üzem... Kicsit sokallom amunkát, mert fárasztó, és jobb lenne kicsit lazábban.
Amúgy magyar cég, nemzetközi és magyar vevőkör, és világszínvonalú termék, hatalmas hozzáadott értékkel...
Pedig az afa valtozasa csak a kisebb tetel lesz az aremelkedesben. A szigorodo energiahatekonysagi kovetelmenyek (eu-s direktiva) miatt ugorhat nagyot az ujepitesuek ara.
Tudsz azért olvasni? Már nem azért, de számolgatás nélkül is van különbség, h az egyetlen autóm egy 200ezret érő lom, 2 milliós hitel mellett, meg a meglévő 2 db (nem lom) mellé 3 milliós játszósautó zérus hitel mellett. Vagy ha szerinted egyenlő, csak gyökérként rosszul értelmezek valamit, akkor nincs ma magyarországon anyagi gondja senkinek. De a kedvedért sem fogom kiszámolni, h mennyibe kerül egy gyerek, mert nekem mindet megér!jahogy nem tudod nincs rá magyarázat de úgy van. innen már bocs de 0val támasztottad alá a véleményed.
Meg a verseny előtti fogyasztások után is jó eséllyel dagik voltunkPanzerfaust
Ennél a testtömeg indexes baromságnál nincs szánalmasabb dolog a világon. Középsuliban én és az összes sportoló srác dagadt volt e szerint a baromság szerint és minden évben ezt be is jegyezték, hogy mi dagadtak vagyunk.... Konkrétan olyan szálkás voltam akkor, hogy meg lehetett számolni az összes bordámat , a sportkórházban pedig 5% alatti testzsírt mértek nekem rendszeresen amíg aktívan sportoltam. (ez sem egészséges amúgy)
De a varázs index szerint túlsúlyos voltam, mert 179 cm-hez nem lehetek 91 kg csak akkor ha dagadt vagyok.... Mert e szerint a baromság szerint 75 kg-nak kellet volna lennem. Igaz akkor már rég nem lettem volna életben, de hát ez a BMI készítőit nem zavarja
És ezt a kúrva nagy hülyeséget hivatalosan mérik
Ezért beszédes a derék bőség mint adat vagy kerület az férfiaknál elég pontos képet ad a zsír mennyiségéről!Panzerfaust
Ennél a testtömeg indexes baromságnál nincs szánalmasabb dolog a világon. Középsuliban én és az összes sportoló srác dagadt volt e szerint a baromság szerint és minden évben ezt be is jegyezték, hogy mi dagadtak vagyunk.... Konkrétan olyan szálkás voltam akkor, hogy meg lehetett számolni az összes bordámat , a sportkórházban pedig 5% alatti testzsírt mértek nekem rendszeresen amíg aktívan sportoltam. (ez sem egészséges amúgy)
De a varázs index szerint túlsúlyos voltam, mert 179 cm-hez nem lehetek 91 kg csak akkor ha dagadt vagyok.... Mert e szerint a baromság szerint 75 kg-nak kellet volna lennem. Igaz akkor már rég nem lettem volna életben, de hát ez a BMI készítőit nem zavarja
És ezt a kúrva nagy hülyeséget hivatalosan mérik
191 centi vagyok meg 110kg, 18-as testzsírral... A BMI szerint elhízott... Igaz, hogy kilátszanak az erek a kezemen, heti 4-5 edzés nap - ebből kettő kifejezetten nehéz, súlyemelős, a többi inkább erőgyakorlat, heti 80km bringa, napi két étkezéssel. De a lényeg, hogy az index szerint elhízott vagyok...
Amikor agyhártya-gyulladásom volt, a harmadik kórházi héten voltam az tonnányi antibiotikum után 82 kiló. Szóval ideje lenne szintet lépni.
A vitaminszintek ugyanez. Nevetséges ajánlások vannak. A kedvencem a D-vitamin. 20000NE alsó hangon, C-vitamin kb. 2-3 gramm, stb.
A napi irányadóérték szintén egy vicc. Ha annyi szénhidrátot vinnék be, mint amit javasolnak, felfordulnék. Ha csak annyi fehérjét meg zsírt vinnék be, szintén. Táplálkozástudományilag gyerekcipőben járnak. Mozgástudomány dettó. Napi szinten látom az érdekesebbnél érdekesebb kopásmintákat a cipőkön - persze, mindenki gyógytornászhoz jár.
Azért kezdtem edzeni, mert szar a hátam, meg a csípőm is. A lumbális szakaszom full egyenes - normális embernél ez görbe alul. A csípőm meg túl mobilis. Mint mondtak a dokik?? Úszni kell, meg futni. Kicsit belerágtam magam a témába, majd olvastam - döntően tengerentúli és orosz szerzők munkáját. Jéééé, az emberi testet izmokkal meg lehet erősíteni. Jééé, a gerincgondokat a törzsizmok, a gerincmerevítők, a combhajlítók megerősítésével meg lehet nagyjából szüntetni. Jééé, normális levegővétellel meg lehet előzni a sérvet meg a terhelés alatti sérülést.. Jééé, ha rendbe rakom a talpam boltozatát, automatikusan javul a bokamobilitásom.. Jééé, ha seggemet munkára bírom, akkor nem esik be a térdem a guggolásnál és nem sérülök rá a térdemre. Jééé, ha a lapockám mozgását tudom kontrollálni, akkor maximálisan ki tudom használni a vállam mobilitását.. Jééé, a stabil könyök meg rendbe rakja a csuklót. Jééé, tudom, hogyan kell a csuklyámat rendbe tennem, hogy ne forduljon be a vállam és ne legyek púpos az asztalnál üléstől. Na, ezeket kellene kurva gyorsan tananyaggá tenni.
A kollégáimat basztatom is. Simán megcsinálom, hogy kemény kislabdával gyúróm a talpamat a munkahelyen. Nyújtásokat csinálok 2 óránként. Gumiszalagot kötöm fel a lépcső korlátra és mobilizálok, lapockát nyújtom le, csuklyát, vállövet. A főnököm az elején furcsán nézett rám, aztán kipróbálta. Most már ott tart, hogy nem biztos, hogy a teniszkönyökre az operáció a megoldás. Mutattam neki gyakorlatokat, fogjon egy DN50-es karimát, és megfelelő gyakorlattal meg lehet erősíteni a könyök környéki izmokat úgy, hogy a teniszkönyök-fájdalom úgy eltűnik, mint aranyóra a pesti éjszakában.
191 centi vagyok meg 110kg, 18-as testzsírral... A BMI szerint elhízott... Igaz, hogy kilátszanak az erek a kezemen, heti 4-5 edzés nap - ebből kettő kifejezetten nehéz, súlyemelős, a többi inkább erőgyakorlat, heti 80km bringa, napi két étkezéssel. De a lényeg, hogy az index szerint elhízott vagyok...
Amikor agyhártya-gyulladásom volt, a harmadik kórházi héten voltam az tonnányi antibiotikum után 82 kiló. Szóval ideje lenne szintet lépni.
A vitaminszintek ugyanez. Nevetséges ajánlások vannak. A kedvencem a D-vitamin. 20000NE alsó hangon, C-vitamin kb. 2-3 gramm, stb.
A napi irányadóérték szintén egy vicc. Ha annyi szénhidrátot vinnék be, mint amit javasolnak, felfordulnék. Ha csak annyi fehérjét meg zsírt vinnék be, szintén. Táplálkozástudományilag gyerekcipőben járnak. Mozgástudomány dettó. Napi szinten látom az érdekesebbnél érdekesebb kopásmintákat a cipőkön - persze, mindenki gyógytornászhoz jár.
Azért kezdtem edzeni, mert szar a hátam, meg a csípőm is. A lumbális szakaszom full egyenes - normális embernél ez görbe alul. A csípőm meg túl mobilis. Mint mondtak a dokik?? Úszni kell, meg futni. Kicsit belerágtam magam a témába, majd olvastam - döntően tengerentúli és orosz szerzők munkáját. Jéééé, az emberi testet izmokkal meg lehet erősíteni. Jééé, a gerincgondokat a törzsizmok, a gerincmerevítők, a combhajlítók megerősítésével meg lehet nagyjából szüntetni. Jééé, normális levegővétellel meg lehet előzni a sérvet meg a terhelés alatti sérülést.. Jééé, ha rendbe rakom a talpam boltozatát, automatikusan javul a bokamobilitásom.. Jééé, ha seggemet munkára bírom, akkor nem esik be a térdem a guggolásnál és nem sérülök rá a térdemre. Jééé, ha a lapockám mozgását tudom kontrollálni, akkor maximálisan ki tudom használni a vállam mobilitását.. Jééé, a stabil könyök meg rendbe rakja a csuklót. Jééé, tudom, hogyan kell a csuklyámat rendbe tennem, hogy ne forduljon be a vállam és ne legyek púpos az asztalnál üléstől. Na, ezeket kellene kurva gyorsan tananyaggá tenni.
A kollégáimat basztatom is. Simán megcsinálom, hogy kemény kislabdával gyúróm a talpamat a munkahelyen. Nyújtásokat csinálok 2 óránként. Gumiszalagot kötöm fel a lépcső korlátra és mobilizálok, lapockát nyújtom le, csuklyát, vállövet. A főnököm az elején furcsán nézett rám, aztán kipróbálta. Most már ott tart, hogy nem biztos, hogy a teniszkönyökre az operáció a megoldás. Mutattam neki gyakorlatokat, fogjon egy DN50-es karimát, és megfelelő gyakorlattal meg lehet erősíteni a könyök környéki izmokat úgy, hogy a teniszkönyök-fájdalom úgy eltűnik, mint aranyóra a pesti éjszakában.
Azért mert jó világ van. Nézd meg az Észak Koreaiakat, vagy az ide bejövő ukrán munkásokat. Na azok mind 20 kilósok, mert nincs pénzük kajára se.Dagadtságban azért ott vagyunk szeren.
keress utána. Sok van, akár magyar nyelven is, de angolul lesz a legtöbb. Mivel USA-ban a versenysport egyedi dolgokat kér, meg vannak a különböző területek nagy tudorai is. Michael Boyle, Eric Cresey, Christian Tibodeau, Tony Gentilcore, Pavel, stb.Tudsz pontos irodalmat vagy forrás adni ezekre a gyakorlatokra?
nyugodtan szólj bele. Továbbra is fenntartom, hogy nagyon kevés orvos ért Magyarországon érdemben a mozgáshoz. 7 orvosnál voltam a hátammal. 7 különböző vélemény, de mindegyik végén ott volt lényegében, hogy ne emeljek nehezet, meg inkább ülőmunkát végezzek, plusz írtak gyógyszert. A 7-ből 3 elküldött gyógytornára. A gyógytornász tingli-tangli gyakorlatokkal próbált segíteni. Ez volt 8 éve. Az ülőmunka tovább rontotta a helyzetet. Ennyit tudott az orvostudomány.Kibirom... Nem szolok egy szot sem...
Jah, persze... mikor már a gyerekek is pl. Fornettin élnek. De ha egyszer ezt hozzák otthonról (minden értelemben)...Na meg normális kajákat eszünk.