[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Egyébként, ha valaki szereti az FPS/RPG stílust (én FPS-mániás vagyok, TPS egyáltalán nem játszik nálam), akkor ajánlom a Deus Ex szériát, különösen a legelső részét. Érdekes kérdéseket boncolgat. Akár a "Nagy sakktábla"-topikba is simán illene. :)
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 461
18 024
113
Az első Empire Earth. Imádtam a teljes szabadságot a térképeken, semmi megkötés, hogy merre menj, építkezz, nem voltak hexák, tartományok, semmi. És piszok erős az MI :D
 
 • Tetszik
Reactions: juszti
M

molnibalage

Guest
Az első Empire Earth. Imádtam a teljes szabadságot a térképeken, semmi megkötés, hogy merre menj, építkezz, nem voltak hexák, tartományok, semmi. És piszok erős az MI :D

A Wargame előtt az volt az utolsó RTS, amivel komolyan játszottam. A 20-szoros időlassítás lehetőséget adott valódi taktikázásra és nem agyatlan kikkelőbajnokság volt az egész.
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
q3a-ban egyszer nyolc nightmare bot ellen játszottam egyedül railgun only ctf-et. 7:3-ra győztek.
 

jani2

Active Member
2013. február 11.
1 039
1
38
<blockquote rel="silurusglanis">Nem a Zenebutikba teszem, mert AC.

https://www.youtube.com/watch?v=N6hF3EaICxk
Hát igen, egyes játékokban a zene semmivel sem marad el az A kat filmektől, vagy még azt is túlszárnyalja.
</blockquote>Teljesen egyetértek. :)

Amíg más hasonlót nem ír, gyorsan linkelném a keresések, kihívások, újrakezdem, elfogom érni, megoldom zenéjét - mint egy elvetemült Tomb Raider (régi részeit szerető) rajongó. :))

Tomb Raider 1 Music 1 - Main Theme

https://youtu.be/YaBvHqMWyxI?list=RDlGXPRnZrAvk

Tomb Raider - All Main Themes
https://youtu.be/QWQ4U3vG7n8

A Szíria oldalon:
"kacsacsor
01:10 Feljelent
Iraki légierő kilövi az IÁ gépágyúkat Ramadiban.
https://twitter.com/Hamosh84/status/692784339453661184+

A zenéje TR mutáns

https://youtu.be/oAQ6mlFJK8Y?list=RDlGXPRnZrAvk
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Nekem ez volt az egyik első kedvencem... (Skramble - VIC20)

skramble1.gif
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 048
113
Nagyon jó, hogy beraktad ezt a cikket Molni!

Imádom a CIV sorozatot, egy nagyon komplex látás mód kell hozzá és sok türelem. És ahogyan olvasom nagyon jó irányba indultak el a fejlesztéssel. Ha sikerül jól megvalósítaniuk amit akarnak akkor tuti én megveszem ezt a játékot :)
<i>(Ha már a III-V-ig megvettem őket, ez sem hiányozhat)</i>
 
M

molnibalage

Guest
Első rész óta tolom, bár egyre csökkenő intenzitással... A V-höz képest ez sokkal jobbnak tűnik elsőre.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 881
58 048
113
Igen, jobbnak tűnik.
Az 5-el szerintem az volt a baj, hogy a kiegészítők nélkül nagyon "csupasz" volt, így idővel unalmassá vált.
Nagy újítás lesz szerintem a dinamikus technológiai fa, illetve az erőforrásokhoz kapcsolt kutatás fejlesztés. Sokat realizál a játékon.
 
M

molnibalage

Guest
Az alap Civ V katasztrófa volt, egy kiegjét vettem meg talán, 200 órát sem játszottam vele. MI elleni játék már nem perspektíva, a multis részét meg soha nem javították meg. Instabil nem működő fos volt sajnos.