Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Civilization VI
https://www.youtube.com/watch?v=qvBf6WBatk0
http://www.polygon.com/features/2016/5/11/11653620/civilization-6-release-date-preview
Ilyen még nincs, gondoltam csinálok ilyen topikot. Ide jöhet ajánló, személyes kedvenc bemutatása vagy akár az új felhozatal, vagy csak általános csevegés a játékok múltjáról jelenéről és jövőjéről.
Részemről a tavalyi év egyik göngyszemét ajánlanám mindenki figyelmébe a Life is Strange című alkotást. (A továbbiakban LiS.)
Nálam nagyon betalált a játék. Nem kicsit, nagyon. A fejlesztő korábbi játékát (Remember Me) ajánlásra próbáltam ki és annyira tetszett, hogy az után kétség sem férhetett hozzá, hogy a LiS is ki fogom próbálni. Én sokat vártam tőle a Remember Me és a kritikák alapján és <b><i>sokkal többet kaptam</i></b> egy dolgot leszámítva, mint vártam, de ez alig rontott valamit az összképen. (Szándékosan megvártam azt, hogy az 5 epizód kint legyen már, hogy ne kelljen tűkön ülnöm az epizódok között.)
A Lis, minden hibája ellenére - mert azért ez sem hibátlan - nálam a 2015-ös év játéka úgy, hogy a Withcer III milyen jó és monumentális volt. Mondhatni, hogy pont a monumentalitás faktor hiányában is a 2015-ös év játéka a LiS. Mit a 2015-ös év játéka...! Ennek ott a helye nálam a valaha készült legjobb játék között. Titkon még abban is reménykedek, hogy egyszer talán kult státuszban lesz. Nálam ott van. Olyan élmény volt vele játszani, amire életem végéig emlékezni fogok.
A grafikai minimalizmus, a rajzolt jelleg, mintha mi írnánk és radíroznánk a jövőt - ugybár pont ezt tesszük - az zene - nem csak a jellege, a szövege is - és a történetben levő csavarok és millió apró utalás és jel mind, mind olyan színvonalúak, hogy arra csak felsőfokú jelzők illenek. Valami eszméletlen. Ennyire jól összerakott soundtrackkel bíró játékkal nagyon, de nagyon kevéssel találkoztam.
A játék végén mikor megtörténik az ami, akkor szabályosan üvöltöttem, mint a hollywoodi filmekben, hogy nem, nem, ezt NEEEEEEEEEEEEEEEEEEM! De aztán döntöttem és jött a vég és a katarzis. Bevallom, kicsit sírtam is. Az ilyen játékok azok, amiért érdemes leülni a monitor elé.
És mindez úgy, hogy elmúltam 30, tehát a középsuli nem egészen tegnapelőtti élmény és egészen más környezetben volt. Ja, és pasi vagyok...
Ha valaki esetleg nem tudna jól angolul magyarosítás is van már mind az öt fejezethet.
Összeségében kortól, nemtől függetlenül ajánlom mindenkinek aki szereti az igényes, tartalmas és mélyebb/rejtett mondanivalóval megáldott történet játékokat, ahol nagyon, de nagyon komoly témákat* is feszegetnek.
Ha a DONTNOD tartja ezt a színvonalat, akkor nekem aztán tökmindegy, hogy mit fejleszt és mennyiért adja ki. Én megveszem. Az ziher.
* A legjobb az egészben, hogy a fejezetek végén meg tudod nézni, hogy a közösség többsége hogyan dönötött az adott helyzetekben.
Helyes.Jelenlegi itthoni tartózkodásom alatt ezzel terápiálom ki magam, de máris beleszerettem ebbe a játékba.
Huh...Molni!
Ha gondolod mesélhetnél/írhatnál kicsit a CIV 6-ról, mert engem nagyon érdekelne a téma.
(Ha elég jó ezt a részt is megveszem )