[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Na ha már The Last Ninja előkerült. Azzal ugyan nem játszottam, de ugyanattól a fejlesztőtől február végén érkezik az Constructor remakje:
https://www.facebook.com/ConstructorHD/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nagyon remélem nem cseszték el az angolok, ha már többször is elhalasztották a kiadási dátumot. Mondjuk az utóbbi időben közzétett anyagok alapján (ismét) jó kis játékot kapunk :) Elvileg február 28-án jelenik meg és aki like-olja a fenti facebook oldalt, az január 31-én megkapja az eredeti, 1997-es játékot, illetve a remake demóját.
Ez mi volt? Nem ismerem.

Luthero

Well-Known Member
2010. április 25.
1 708
2 474
113
Látátok már ezt a dokumentum filmet? Ajánlom mindenkinek akit érdekel a 8-32 bites korszak. Igaz hogy nem játékról szól hanem a demoscene világáról de azért itt is jó lesz.

Vakondok 2

Ha igaz, létezik egy negyedik része is de még csak részleteket láttam belőle. Esetleg valaki tud valami forrást?

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 130
9 669
113
Ez mi volt? Nem ismerem.

Lényegében egy építési vállalatot kellett irányítanod: telkeket vásárolni, lakóházakat felhúzni, azokat bérbe adni, fenntartani. A bérlők kívánságait teljesíteni, a gép által tolt rivális vállatokat beelőzni / legyakni / válogatottan módokon (vissza)szivatni :)

Eléggé rá lehetett kattanni és nem mellesleg több játékmódjában is jó nehéz is volt. Annyiban nem szimpla remake, hogy elvileg csiszoltak itt-ott az egykori játékmenten.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 903
113
Még csak annyit, hogy a Last Ninja 2 egyik legjobb zenei feldolgozása. Csak egyszer hallgassátok meg.:):)

M

molnibalage

Guest
Bár lehet, hogy a humorba kéne.
eHMx3RF.jpg

• Tetszik
Reactions: bolneroll

Vladimir Harkonnen

Active Member
2016. december 20.
172
232
43
Volt más is amit sokáig fejlesztettek, én bízom benne ők legalább mertek nagyot álmodni :)
A fejlesztés eleje óta követem és szépen haladnak. Én nem aggódok :)

venus1500

Active Member
2016. december 11.
106
173
43
Találtam egy igen komoly "Mars szimulátort".Molnibalage szerintem neked tetszeni fog.

Vladimir Harkonnen

Active Member
2016. december 20.
172
232
43
Ha esetleg kedvetek szottyanna naprendszereket építeni, aztán felfalatni egy fekete lyukkal, nézve mi lesz a bolygókkal, akkor próbáljátok ki ezt a játékot.
Fantasztikus! És már VR szemüveggel is használható.

M

molnibalage

Guest
Hatalmaaaaaaaaaaaaaas. :)

T

Törölt tag 1711

Guest
Star Citizen-ben nem igazán hiszek, Elite Dangerous fejlesztése sokkal "profibb". Szeptember óta nyúzom, eleinte elég masszívan kereskedtem (a Type 6-os egy garázsban várja sorsa jobbra fordulását), a nyereségből megvettem az egyik legjobb felderítő hajót (Asp Explorer). Múlt héten tértem vissza egy laza két és fél hónapos túráról, a "térképekért" kapott pénzből vettem egy Vulture vadászgépet, most kalózokat kergetek...

• Tetszik
Reactions: sirdavegd
M

molnibalage

Guest
Star Citizen-ben nem igazán hiszek, Elite Dangerous fejlesztése sokkal "profibb". Szeptember óta nyúzom, eleinte elég masszívan kereskedtem (a Type 6-os egy garázsban várja sorsa jobbra fordulását), a nyereségből megvettem az egyik legjobb felderítő hajót (Asp Explorer). Múlt héten tértem vissza egy laza két és fél hónapos túráról, a "térképekért" kapott pénzből vettem egy Vulture vadászgépet, most kalózokat kergetek...
Én a First Encounrtersz-el többször porbóálkoztam, de játszhatatlan volt. Nem értem, hogy mit ettek a népek az ELITE-en. Kereskedéssel kb. 5 perc analízissel kiderítő volt, hogy hogyan lehet vagyonokat csinálin. Unalom az egész.
A bányagépek nem működtek, de még ha működtek volna is, mire azokat megvetted milliomos voltál.A katoni küldiket meg nem lehetett megcsináli. Hatan támadnak rám és a NAVAL ECM sem segít. Surótól a 25 éves felnőtt fejjeli korszakban próbálkoztam vele.Ezek után már nem tudott érdekelni a ED, ha rossz, akkor azért, ha meg jó, akkor nincs rá időm... :)

Van bármiféle sztori módja a játéknak? Most ez online világ, solo vagy hogyan megy?

T

Törölt tag 1711

Guest
Én a First Encounrtersz-el többször porbóálkoztam, de játszhatatlan volt. Nem értem, hogy mit ettek a népek az ELITE-en. Kereskedéssel kb. 5 perc analízissel kiderítő volt, hogy hogyan lehet vagyonokat csinálin. Unalom az egész.
A bányagépek nem működtek, de még ha működtek volna is, mire azokat megvetted milliomos voltál.A katoni küldiket meg nem lehetett megcsináli. Hatan támadnak rám és a NAVAL ECM sem segít. Surótól a 25 éves felnőtt fejjeli korszakban próbálkoztam vele.Ezek után már nem tudott érdekelni a ED, ha rossz, akkor azért, ha meg jó, akkor nincs rá időm... :)

Van bármiféle sztori módja a játéknak? Most ez online világ, solo vagy hogyan megy?

Online világ, de lehet solo-zni/zárt csoportban is játszani. Internetkapcsolat nélkül nem működik, a játékosok cselekedetei írják a sztorit, pl. néhány hónapja felfedezte egy játékos egy idegen bázis romjait, aminek hatására rengetegen odamentek és elkezdték szétlőni a romokat eladható relikviákért, néhányan autóversenyeket is rendeztek ott. 3 héttel később kijött egy hír, hogy a romokkal kapcsolatos kutatások elakadtak a hatalmas rombolás miatt, így talán sosem fog kiderülni kik építették...

Fontosak még a community goal-ok, pl. új űrbázis építéséhez alapanyagok szállítása, xy szektorban terraformálásra alkalmas bolygók keresése stb. Ezek végkifejlete alapján alakulgat az emberiség és a három erőközben jövője.

Meg itt vannak mostmár ezek is:

• Tetszik
Reactions: Luthero

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 603
7 966
113
Witcher a modern korban :)