[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 739
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 739
113

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 201
2 698
113
Megy a Steam Next, sok demoval. Úgy néz ki hogy továbbra is a Stardew szerű life-sim (nem mindig farmolós), roguelite/metroidvania és a kolónia/falu builder a sláger. Bár volt néhány jónak kinéző egyéb cucc is. Beyond Sunset (vaporware Doom) és Selaco (FEAR, horror nélkül).
Bírom a GzDoom total conversionöket, na...

T

Törölt tag

Guest
Daggerfall Unity engine-es felújítása ingyenes gog-on, pont meg akartam venni az eredetit néhány tegnapi videó után, de így is jó :D

• Tetszik
Reactions: cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 739
113

T

Törölt tag

Guest
Yakuza: Like a Dragon.

Első Yakuza játék, de van egy sanda gyanúm, hogy nagyon nem az utolsó.
Kellően humoros, félig-meddig realisztikus világban játszódó jrpg amiben egy yakuza verőemberrel kell megm... wc pumpát vásárolni nevelőapánknak, felsegíteni a részeg öreglányt aki szeretné ha leápolná valaki, elkísérni a főnök tolókocsis fiát randira...

Egyetlen fura dolog amibe belefutottam, hogy kegyetlen lassan futott. Mintha 10fps-sel ment volna, miközben GPU 100%-on pörgött.
De nem szaggatott hanem szimplán minden qva lassú volt.
Levettem medium-ra, de így is ugyanaz, pedig CP '77 stabil 60fps volt high-on.

Aztán neten rákeresve kiderült, hogy a drága készítők fél év alatt nem javították ki azt a hatalmas bugot, ami miatt nem jelzi a Windows felé, hogy ő nagy teljesítményű szoftver egy registry kulccsal, így automatikusan az integrált gpu-n fut notebook-okon, nem a dedikálton...
Hibát kijavítva, rögtön stabil 60fps Ultra-n ~40% gpu terheléssel...

Eltelt kereken egy év és lassan a végére érek.

Kipörgettem a reboot-ot (Yakuza: Like a Dragon)

Majd elkezdtem a klasszikus Kiryu eposzt
Yakuza 0, Kiwami 1, Kiwami 2, 3, 4, 5, most pörög a 6. rész.

Megvettem dobozosan a klasszikus 1-2-t PS2-re, PS Vita-ra rátákoltam a PSP spin off rajongói angolosított változatait (Black Leopard: Like a Dragon New Chapter 1-2).

És még ott van a Judgment és Lost Judgment, ami a klasszikus verekedős játékmenet továbbvitele új főszereplővel (akinek hangja/arca összebalhézott a Sega-val, így a széria valszeg véget is ért).

Azt kell mondjam megérte, főleg az epikus történet, amiben néha egy későbbi részben szembesülnie kellett a főszereplőnek múltbéli döntéseinek következményeivel (játékokban 38 év telik el, ahogy a naív verőlegényből egy kiégett, csak nyugalomra vágyó idősödő karakter lesz).

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 807
15 240
113

Én valamikor '96 elején játszottam a Spear of Destiny című folytatásával / verziójával.
Aktualizált verzió:

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 199
14 450
113
Ha jól látom, elkezdték "beönteni" a piacra a felszámolt Coin-bányákból a videó-kártyákat.
Természetesen szinte minr tuning-mentes, és nem ex-bányász kártya, de egyre több bányász-teljesítményűnek vélt eladó kártyát látok.

Jól látok?

U.i: Jól eladtam a 750 Ti-met a karácsony előtti őrületben, 1-2 hónap múlva 1080(Ti ?)-t veszek a --kicsit/alig-- "megtolt" árából!
A Doom/ET nosztalgiámimat, bőven tudom tolni vele.

...vagy utolsó asztali gépes beruházásomként --a mobilos gépekből jövő új hw-generáció előtt-- egy 1660(Ti)?

.