FIDAE 2018 Chile
Az első videó, amin "tolatás" közben látom a KC-390-est (06:20-tól).
Az első videó, amin "tolatás" közben látom a KC-390-est (06:20-tól).
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem vizionáltam hanem kijelentettem. Az első 1,5 év múlva majd évente még 2x1.
Hany even keresztul?Nem vizionáltam hanem kijelentettem. Az első 1,5 év múlva majd évente még 2x1.
Úgy tűnik, hogy kettő, azaz 3at vesznekHany even keresztul?
Hát eddig pl. nem sokat hallottam arról, hogy légitankolni lehetne róla a Griffeket. Egészen pontosan soha egy árva szóval sem hallottam ilyesmit emlegetni.Miért pont egy zsír új típust? Pl a Spartannal mi lehet a problémája a HM-nek?
Hát eddig pl. nem sokat hallottam arról, hogy légitankolni lehetne róla a Griffeket. Egészen pontosan soha egy árva szóval sem hallottam ilyesmit emlegetni.
A KC-390-ről meg lehet ...
Tanker minek 1 ekkora országnak...?!? - Egyik szomszédunk sem költ ilyen hülyeségre!!! Vagy ha a NATO-nak kell, azt oldják meg ők. Néhány B-52-est vagy repülőgép anyahajót nem kéne vennünk...?!?Hát eddig pl. nem sokat hallottam arról, hogy légitankolni lehetne róla a Griffeket. Egészen pontosan soha egy árva szóval sem hallottam ilyesmit emlegetni.
A KC-390-ről meg lehet ...
Tanker minek 1 ekkora országnak...?!? - Egyik szomszédunk sem költ ilyen hülyeségre!!! Vagy ha a NATO-nak kell, azt oldják meg ők. Néhány B-52-est vagy repülőgép anyahajót nem kéne vennünk...?!?
Talán elolvashatnád a gripenes írást. Full pótos és AG konfigban nincs BVR képesség.Tanker minek 1 ekkora országnak...?!? - Egyik szomszédunk sem költ ilyen hülyeségre!!! Vagy ha a NATO-nak kell, azt oldják meg ők. Néhány B-52-est vagy repülőgép anyahajót nem kéne vennünk...?!?
De ha őrjárat közben fegyvert is használsz, semmit sem ér légi tankolás, mert a fegyvert nem tudod "utántölteni" vagy pótolni...!A Gripen egyik rákfenéje, hogy alig van rajta pilon. Az is főleg a tartályoknak kell, ha értelmes őrjáratozási időre van szükség.
Akkor minden Gripent használó országban ökrök élnek, mert 1 kivétellel nincs és nem is lesz utántöltő gépük.Talán elolvashatnád a gripenes írást. Full pótos és AG konfigban nincs BVR képesség.
Azon már lehet vitatkozni, hogy előbb tankert vagy APC/IFV-t szerezzen be a Honvédség, de pusztán technikailag nézve elég nagy ökörséget sikerült leírnod.
De ha őrjárat közben fegyvert is használsz, semmit sem ér légi tankolás, mert a fegyvert nem tudod "utántölteni" vagy pótolni...!
Akkor tanulmányozd az amik afganisztáni járőrözését, ahol a normál vadászok a fegyver hiánya miatt szálltak le /- miközben a tálibok röhögtek a markukba/. Így kezdődött az elég üzemanyaggal és fegyverrel rendelkező B-1B-k járőröztetése...De őrjáraton van hogy az üzemanyag hamarabb fogy ki, mint a fegyver (mivel nem folyamatos harcról van szó)
Nem ökrök élnek, csak forrás nincs hozzá. Ezen felül a csehek már akkor gyakorolták az légiutántöltést és volt kvalifikáció, amikor csak AA feladatra használták a Griffeket.Akkor minden Gripent használó országban ökrök élnek, mert 1 kivétellel nincs és nem is lesz utántöltő gépük.
Pontosabban duplán ökrök, mert a leírtak alapján a Gripen a világ LEGDRÁGÁBB vadászgépe, mert sok feladatra tankertámogatás nélkül HASZNÁLHATATLAN...!
Ez ebben a formában vérpistikés túlzás.Akkor tanulmányozd az amik afganisztáni járőrözését, ahol a normál vadászok a fegyver hiánya miatt szálltak le /- miközben a tálibok röhögtek a markukba/. Így kezdődött az elég üzemanyaggal és fegyverrel rendelkező B-1B-k járőröztetése...
Ez a komment is vegytiszta ökörség. A légitankolás a CAP alatt arról szól, hogy az őrjárati terület közelében legyen mindig a megfelelő helyen bevetésre alkalmas fegyverzet a hordozó platform által és megspórolod a le/fel szállás utáni dolgokat, aföldi tankolási időt és az oda-vissza utat. A jelek szerint fogadlmad nincs a dolgokról. Pedig ott van az Összefoglalóban, külön fejezet is van neki.De ha őrjárat közben fegyvert is használsz, semmit sem ér légi tankolás, mert a fegyvert nem tudod "utántölteni" vagy pótolni...!