Kis beszámoló Uraim, talán hasznos lesz a holnapiaknak.
Kilencre értem Kecskemétre, nagyon ígéretes volt. Sárga parkoló volt a cél, oda kb. tíz, negyed 11-re értem... Mercedes gyár, a parkoló már csurig volt, én utána a füvön tudtam parkolni, végig irányítottak minket, rendben ment.
Irgalmatlan sor állt a buszokhoz, először kicsit elszontyolodtam. Ott már voltak türelmetlenebb népek. Persze ez érthető minimum fél órás araszolás után, én rossz oldalró jöttem, nekem több lett. Szóval kb. fél órát álltunk sorba, az irgalmatlan sor, meglepően jól haladt. Hármasával álltak be a buszok, gyorsan váltották egymást.
10. kapuhoz vittek, ott még fémkereső kapu + átröntgenezték a zsákokat, hűtőtáskát is. 11-re lepakolva nőket hátrahagytuk haverral meg a fiúkkal plédeken, kerítés. Román 21-est már láttuk, egész jó volt, kicsit újra fiatalnak éreztem magam.
Hazafelé: Aero blokk felszállásakor indultunk haza (még maradtam volna a török csillagokra, de egyrészt szemerkélni kezdett az eső, meg a két szőke is furán pillogott már, mhehe). Kifelé ahogy kiálltunk a parkolóba, beállt a busz, vitt a parkolóhoz. Ki a parkolóból semmi probléma nem volt, azonnal kijöttünk. Ezt csak azért mondom, mert a rádióban hallottam, hogy valaki a kettes parkolóban áll egy órája, és nem tud mozdulni. Nem tudom. A sárga parkolóból mondom simán jöttem ki.
Sajnos Kecskemét megint be volt állva, de nem annyira azért, mint odafelé, olyan fél óra alatt küzdöttem át magam Dunaföldvár felé.
Továbbmenve. Büfékről nem tudok nyilatkozni, de úgy baromi sorok voltak mindnél. Én vittem egy 20 literes decatholnos hűtőtáskát, négy másfeles üdítő, tescos "háromszögszendvics", elég is volt. Nagyobbik gyerek hátán volt még egy hátizsák, abban pilóta keksz, ilyenek. Ja, plusz a decathlonos összhajtós pléd. Ennyi.
Gyerek gázmaszkot akart venni... Na, igazából három boltot találtunk összesen, de lehet nem voltam elég elszánt. Egy pólósbögrést, ami rutionosan nem árult olyan bögrét, amin magyar tank van. De volt mondjuk IS-3... Viszont adtak egy promócetlit, hogy lehet rendelni a neten. Mondtamkössz...
Volt még a Zrínyis, 800 méteres sorral. És volt egy MilShop vagy nemtom, ami kiszolgált szarokat árult, na ott talált egy gázmaszkot, szóval meg volt mentve a dolog.
Budi elégnek tűnt.
Jabakker, volt egy dögcédula készítő, amire rá voltam cuppanva, hogy csináltatok a kölyköknek, de esélytelen kivárni a sort...
Szárazföldi programot nem láttam, meg se próbáltam. Főleg a rep. program érdekelt minket (már fiúkat ugye...), megnéztük a statikot a C zónában. Ott vicces volt, hogy egy töltésen felmászva átmentünk az An-26-hoz, meg a 319-hez. Már sorban álltak a 26-osnál. Mondom most ide bemegyünk. Mire kijött belőle egy fickó, hogy ide tilos bejönni, szóval visszamásztunk a töltésen a másik oldalra. :-D Annyi baj legyen.
Na, a fentieket, ha megnézitek, abszolút hozzállás, vagy kedv kérdése, hogy mit fogsz érezni. Van aki tombol, meg hőbörög, hogy várni kell. Én meg örültem, hogy van, tudtam, hogy szívás lesz, szóval végül is nem tudta elbaszni a kedvem.
Mielőtt félreértenétek, nem beszólni akarok az elégedetleneknek, aki akart volt min, én pont olyan a dolgok jó oldalát néző típus vagyok, én teljesen jól éreztem magam.
Más:
C-17 nem repült (addig míg ott voltunk, még egyszer aero blokk felszállásánál indultunk haza). Olasz EF egyik hajtóműve program közben leállt (legalábbis az egyik utánégető nem működött), a srác megszakította a programot.
Nekem és nekünk fiúknak nagyon tetszett az összhaderőnemi a "bombázással", "gépágyúzással", a lövöldözős része az kb. olyasmi volt, amit már láttunk anno Budaörsön, vagy volt a Dunakesziről fenn videó nem olyan régen.
A végén rávettem magam, hogy elmegyek a kiállításokat megnézni a hangároknál (viggen, draken alatt). Lynx nagy, Gidrán böszme nagy (nem nagyobb, de egy négykerekestől basszus...).
Iris-T mellett tébláboló öltönyösökre ráakaszkodtam, hogy mégis mi újság, most akkor van contract erre a honvédségünkkel, vagy mi a helyzet? Első válasz: igen. Elvigyorodok, mondtam, mennyire jó. Mondom már alá is írták. Erre bizonytalan fejek. Mondom segítek neki, kérdem, hogy szerződés van-e rá, vagy csak kiállítás miatt vannak itt. Erre azt mondja, hogy nem csak úgy jöttek, az összes kiállító azért van itt, mert konkrét meghívást kaptak a magyar államtól.
Ez azért érdekes, mert ilyeneket láttam kállítva, ami nekem jajjdefinom volt, hogy Reccelite, SPICE, az a török drón. Persze mindez nem jelenti azt, hogy ezek lesznek, csak annyit, hogy a gyártójuk meghívást kapott (valami konkrét dolog miatt), de elhozott (elhozhatott) más cuccokat is, amit ki gondolt állítani. Nahh.
Még a Hirtenberger aknavető mellett álló hölgyet kérdeztem, aki viszont magyarnak bizonyult, hogy most akkor ebből rendelünk. Amire megszokott magyar választ kaptam: halvány mosoly, nem mondhatok erről semmit. MOndom neki, nem baj legalább a gyár a miénk, erre már tudott egyértelmű igent mondani.
Még annyi, hogy a gázmaszk után elhajtottam a nagyobbikat a Rheinmetall standhoz, hogy az élete árán is szerezzen nekem egy Lynx prospektust, most, hogy ilyen baromi rendes vagyok a gázmaszkkal kapcsolatban.
Na, azt nem hozott, csak egy posztert, amit magáénak érez, meg egy rheinmetall vizet, amit fémízűnek talált, de a legjobb, hogy valamiért szimpi lehetett ott a csókának, mert némi várakoztatás után (el akart jönni, de mondta neki, hogy várjon), és a kezébe nyomott egy Rehinmetall nem tudom minek nevezzem, mondjuk tornazsákot, meg egy See you in the Hungarian Army jókívánságot. Na, a zsákot azt lenyúltam, a múlt héten vettem neki nike tornazsákot.
Kb. Ennyi. Én nagyon jól éreztem magam, már nagyon hiányzott a dübörgés. A legjobban egyértelműen a EF dübörög.
A 390-nek én egyébként kb. hangját se hallottam...
(Elnézést a hibákért, de nem fogom ennyi gépelés után visszaolvasni, amúgy is még eléggé pörgök, mhehe.)