KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 699
133 482
113
?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

???
Nézzétek csak mi van itt:

eurosatory_2022_halbe_buehne~1_keyvisual.png

FSpiL6SXsAEmEj5

https://www.rheinmetall-defence.com/de/rheinmetall_defence/public_relations/eurosatory_1/index.php

Ez egy leopard alváz nem lynx

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Ebbe a formába előnye hogy nayban hasónlít a 41 re (ami a 31 re) Ami 31 eyébként lehet nem lenne olyan rossz üzlet hisz egy nagyon mély update.)
ez jó álcázás szempontjából mert a hk mindig 1. leges célpont. de bevegyül a 41 ek közé.
ez a páncétörő ágyú konceptció ifv vel közös alvázon.

DE ha Hk t akarnák 61?
azt én a 31 es alvázán csinálnám 41-51 felfüggesztésel... elemekkel.
31 páncélvastagságának bőven akadna anyag erősíteni. fokozott aknaállóság- páncéllal pótolnám V nagyon visszavágnám. tompára (szögbe).

ez pillanatok alatt lezavarható lenne csak össze kellene rakni.

• Tetszik
Reactions: Catles

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 004
18 178
113
Mert ilyen magas súlyponttal felborul a francba a gép ha oldalirányban tüzel.

Arra gondoltam, hogy ha nem azonos a jármű a Lynx 120 néven pár hónapja előkerült verziójoz, hanem módosított tankszerű alváz lesz alatt.a A Lecrerc és a K2 is bőven 60 tonna alatti.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
minden féle kép automata töltő kellene (torony automatizáltságét több lépcsőben oldanám meg. de akár teljesen megolddható lenne az RM nek.

a KF 31 alváza egy áthegesztett MARDER :)

kis felület kis magasság. (az alapalvázból csináltak tankot délamerikának) akik merítettek is belőlle.
tehát annyira nem is lenne új dolog.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Ugye ugye a típús család történelem :)

A tam jóalap hogy kell a desszanteret kivenni. (kihegeszteni)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
annyi hogy új kell legyen nem a régi alvázakból kihegeszteni.
a 31 es is egyébként egy életképes konceptció. egy csomó alváznak jó. és olcsó. de nehezíthető erősíthető is ha kell. (41 rá épűl (sok elembe) így mind2 gyárthatósága olcsósodik. ha már járműcsalád.

S

speziale

Guest

érdekes....egy újratornyozott leopard-nak tűnik Strikeshield-el, meg talán 130mm-es ágyúval??

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
Az a kérdés a Panthert illetően, hogy ez egy HK tornyos Lynx vagy az alváz is mást?
Ha Lynx alvázat kicsit "kilapítják" (kisebb magasság, kisebb tér = kisebb tömeg) és alaposan felpáncélozzák, hogy bírja a T-72-esek APFSDS lőszereiet szemből, akkor működhet ez a koncepció. Az ukrán háború is jól mutatja hogy T-14 Armata vagy a T-90M ritka jószág a harcmezőn - hidegháborús cuccok ellen megy a harc többnyire. Bőven elég lenne ha szemből bírja a T-72-es harckocsik max. 400-500 mm-es átütőerejű lövedékeit. ATGM ellen meg lesz rajta StrikeShiled. Szóval összelehetne rakni egy "német-magyar Merkavat" a Lynx átdolgozásával.
Ha saját gyártással olcsóbban jön ki mint egy Leopard 2A7, akkor megfontolandó - már csak azért is, mert új Leopardot vélhetően csak az évtized végefelé tudnánk rendelni...most hirtelen mindenkinek harckocsi kell.
KF-51

• Tetszik
Reactions: kamm

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113
és mit akarsz ezzel mondani?
Kicsit összekevertem, hogy mire gondolsz, de már a KF-51 sem lehet normál Lynx, mert annak az alváza maximum 41 tonnára van skálázva.
A Panther meg egy jóval alacsonyabb testre van szerelve egy hasonló (de szerintem erősebb) torony.

Szerk.:
Ezen felül, ha esetleg a felfüggesztés elemei egyeznek is, a Panther 7 görgős, míg a KF51 meg csak 6...

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 749
44 618
113
Kicsit összekevertem, hogy mire gondolsz, de már a KF-51 sem lehet normál Lynx, mert annak az alváza maximum 41 tonnára van skálázva.
A Panther meg egy jóval alacsonyabb testre van szerelve egy hasonló (de szerintem erősebb) torony.

Szerk.:
Ezen felül, ha esetleg a felfüggesztés elemei egyeznek is, a Panther 7 görgős, míg a KF51 meg csak 6...
Van erről a Pantherről valami használható fotó vagy ábra?
Én csak egy ködös RM videót láttam...

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 995
16 644
113
A kf 51 lett a rendes neve.
Az rm promó képen viszont leo 2 alvázas valami van. Az lehet a panther?
Gyanús nekem is a dolog. Ez a “Panther MBT” név, amit csak easter egg-ként bedobtak egy rövid ideig, jó eséllyel jelölhet egy új IP-t is. De az RM benne van az MGCS-ben, úgyhogy elég izgi lenne, ha most kiállnának egy next-gen hk-val. Szerintem az lehet benne max a pakliban, hogy összehoznak egy kmw mentes “Leo 2 Nur RM”-et, mert most boldog boldogtalannak kelleni fognak a modern hk-k még az mgcs előtt. Persze egy ilyen lépés gondolom jót tenne a nagy RM-KMW barátságnak.
De ez csak egy feltételezés, ha az RM valóban dolgozik egy saját, teljes értékű MBT-n.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 749
44 618
113
Gyanús nekem is a dolog. Ez a “Panther MBT” név, amit csak easter egg-ként bedobtak egy rövid ideig, jó eséllyel jelölhet egy új IP-t is. De az RM benne van az MGCS-ben, úgyhogy elég izgi lenne, ha most kiállnának egy next-gen hk-val. Szerintem az lehet benne max a pakliban, hogy összehoznak egy kmw mentes “Leo 2 Nur RM”-et, mert most boldog boldogtalannak kelleni fognak a modern hk-k még az mgcs előtt. Persze egy ilyen lépés gondolom jót tenne a nagy RM-KMW barátságnak.
De ez csak egy feltételezés, ha az RM valóban dolgozik egy saját, teljes értékű MBT-n.
Nem hiszem, hogy "next gen" MBT lenne. Mivel most kb. boldog-blodogtalan MBT-t akar venni, simán elbírna a piac még egy Leopard 2-höz hasonló szinű harckocsit - pláne ha olcsón össze tudják "legózni" RM komponensekből. MGCS-ből még vagy 10 évig nem lesz késztermék, hiszen még koncepcióban sem sikerült megegyezni. :D
Az Ariete szar, Leclerc és a Challanger 2 már nincs gyártásban ha jól tudom, tehát Leopard 2 az egyetlen újonnan rendelhető MBT Európában. Mennyire nincs harckocsi gyártó kapacitás azt jól mutatja, hogy ha most rendelsz Leopard 2-öt akkor legkorábban 2026-ra lesz kész vagy még később. Így nem csoda, hogy a világ másik végéről érkező K2-nek is piacot tud itt nyerni (Norvégia, Lengyelo.) - mondjuk az tényleg egy nem rossza hk.
Szóval ha azt tudja mondani az RM, hogy itt van ez a Panther III harckocsi, amit nagyjából tudja azt amit a Leopard 2A7 és két éven belül szállítható, ne adj isten még talán olcsóbb is és gyártást/összeszerelést is kapsz hozzá - biztos lenne érdeklődő rá...
MH helyében egyből rendelnék két zászlóaljnyit - ha tényleg tudja a fenti feltételeket... :)

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 699
133 482
113

Szerk.:
A kf-41 legkisebb konfigban is nehezebb mint 41 tonna.

A promókèpen lévő gépen meg leopard 2 alvàz van. Szerintem a panther egy új leo 2 upgrade pakk akar lenni egy új toronnyal

K

kamm

Guest

A promókèpen lévő gépen meg leopard 2 alvàz van. Szerintem a panther egy új leo 2 upgrade pakk akar lenni egy új toronnyal
giphy.webp

Panther 2022: Rh-120 L/55
Panther 2026: Rh-130 L/51
MGCS 2030: Rh-130 L/51

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 357
113

Ha ez így is van, akkor is a KF-51 egy egy olyan alternatíva, amelyik elbírja azt a tornyot, amelyik a Panther upgrade-be belekerül, még ha esetleg egy könnyebb páncélzatú verzióról is van szó. Legalábbis nekem úgy tűnik, hogy a Lynx120 tornya mutat némi eltérést a Panther tornyához képest. (Grafikák alapján. Aztán lehet, hogy csak átrajzolták)
De nekem az is biztos, hogy nem a sima Lynx alváz az ami a KF-51-et takarja. Mint ahogy van különbség a KF-31 és a KF-41 között is.

Mondjuk ezek szerint a RM most nagyon komolyan rámegy a görög, és az olasz piacra.
Ugyebár a görögöknél a csereszabatos harckocsitoronynak elég komoly felvevőpiaca lenne.
Ugyebár nekik van egy halom A4-esük, ami bőven upgrade-re szorulna. Ugyanakkor végfázisban van egy komolyabb Lynx beszerzés is.
Ha az A4-eket Pantherre fejlesztik, a Leo1-eseiket meg KF-51/Lynx120-szal ki tudják váltani, akkor a Lynxekkel egy olyan ökoszisztéma jöhet létre, ahol igen komoly átfedések lehetnek a logisztikában.
Az olaszok esetén is fontos lehet ez az ökoszisztéma.

Ha töltőgépes a Panther tornya (és mellette megbízható is), akkor meg azt az upgrade-et elég sokan átvehetik.
A finneknél is kézenfekvő lenne a letárolt A4-esek újbóli aktiválása kapcsán. Márpedig az oroszok mellett ők nem csak a NATO tagságra fognak "befizetni", hanem haderőt is fognak fejleszteni.
A jelenleg aktív kb. 100 harckocsi nem annyira tűnik elégségesnek egy ütköző ország esetén.

A norvég harckocsik helyzete sincs még rendezve. De a csehek is még alkudoznak.
Azt gondolom, hogy, ha a A7+-szt megközelítő védelmet tudnak öszehozni, automata töltővel, jelentősen (4-5 tonnával) kisebb tömeg mellett, akkor azért ennek elég komoly felvevőpiaca lenne.
Igazság szerint, még mindig úgy gondolom, hogy egy 2 fős, de testbe sülyesztett crew compartmentes toronnyal lehet erre a legjobb esély.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 749
44 618
113
Lynx KF51 /Panther MBT /
mondjuk ez egy fantázia rajz - még mindig nem tudni hogy fog kinézni ez a járgány.
Mindenesetre a rajzon látható MBT egyértelműen a Lynxre épül: 6 görgős, a motor is elől van a mint a Lynxnél - lényegében ez egy "német Markava"...