A radaron szerintem látszik ha valami szétszakad.
Ha egy harckocsi mozgásképtelen attól még lehet picsán tud lőni.
Nem látszik. Illetve nem azonnal látszik. De mivel több percig repül egy BVR rakéta így az indítás és a becsapódás között még sokminden történhet.
Mégsem floodolják kurv@drága rakétával a célpontot.
Ha az lenne a fontos, hogy addig üssük, amíg mozog, akkor BVR-ben folyamatosan kellene rá indítani a rakétákat, amíg minimum az első be nem csapódik
A megoldás, hogy a Meteor túl drága ahhoz, hogy igy floodoljuk, illetve, hogy a fegyver megkapta a Fire-and-forget "besorolást".
Azaz a gyártói és kisérleti statisztika szerint ha egyet bizonyos távolságon belül elindítasz, az olyan nagy valószínűséggel semmisíti meg a célt, hogy onnantól nem igazán kell vele többet foglalkozni.
Namost, ha a 130mm-es lövedék tesztjei alatt azt tapasztalják, hogy mindent átüt, és odabent a repeszhatással olyan komoly sérüléseket okoz, a személyzetnek, akkor egyszerűen megváltoztatják a harceljárásokat.
A nyíllövedék esetében elég fontos a becsapódás szöge. Azaz egy 120-as nyíllövedék egészen random tud viselkedni a találat helye és szöge alapján.
A 130-as viszont annyival erősebb lövedék, hogy szerintem nem nagyon tudsz úgy eltalálni egy másik harckocsit, hogy az ne vállna harcképtelenné.
Én nem ismerem a 130-as űrméretű KE lövedék ilyen irányú statisztikáit, de azt gondolom, hogy ha az MGCS esetén még mindig azon vacilálnak, hogy a RM 130-asa, vagy a francia 140-es legyen a befutó, akkor az azért elég sokat elmond!