visszaolvastam egy kicsit és valóban, max 20 az autómata töltőben és kész.....kinetikus fegyverek elleni védelemként meg a Strikeshield-et akarták elsütniItt nincs a testben elvileg lőszer.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
visszaolvastam egy kicsit és valóban, max 20 az autómata töltőben és kész.....kinetikus fegyverek elleni védelemként meg a Strikeshield-et akarták elsütniItt nincs a testben elvileg lőszer.
Hát a strikeshieldet a német komák már próbálgatják kinetikus ellen továbbfejleszteni de egyelőre ez egy szép ígéret..visszaolvastam egy kicsit és valóban, max 20 az autómata töltőben és kész.....kinetikus fegyverek elleni védelemként meg a Strikeshield-et akarták elsütni
A Rheinmetall KF-51es ismertetőjéből:Senki nem tudja hány tonna mert meg csak egy bádogdoboz.
Oké.A Rheinmetall KF-51es ismertetőjéből:
The combat weight of just 59 tonnes provides far greater mobility than current systems. This puts it in a battle-winning weight category and it also fits the tunnel profile AMovP-4L without preparation: a requirement that no current MBT upgrade fulfils. Consequently, the Panther excels in tactical and strategic mobility.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://rheinmetall-defence.com/media/editor_media/rm_defence/publicrelations/messen_symposien/eurosatory_bilder/2022/downloads/fahrzeuge/tracked_vehicles/B325e05.22_Panther_KF51.pdf
Amit bevágtam Ocskay cikkben is az van nem akarják a 60 tonnát meghaladni, szemben a magyar Leopárd A7 pótpáncélozott 73 tonnájával. Így a Leopárd 2 alvázát csak minimálisan, 10%, kell átalakítani, nem kell megerősíteni.A Rheinmetall KF-51es ismertetőjéből:
Mellik változatnak, A5, mer az A4 alváz nem bírja mán el azt a tornyot?Amit bevágtam Ocskay cikkben is az van nem akarják a 60 tonnát meghaladni, szemben a magyar Leopárd A7 pótpáncélozott 73 tonnájával. Így a Leopárd 2 alvázát csak minimálisan, 10%, kell átalakítani, nem kell megerősíteni.
Az RM szeretné hogy ha az ő kalibere lenne a nyugati standard továbbra is és ezért egy kis hazárdjátékban bedobta ezt a gépet, egyben megcélozva a leopard üzemetltetőket is .Valljuk be ez egy upgrade pakk és nem önálló harckocsi.Ha már saját teknőt kell gyártaniuk, mi a fszért nem csináltak egy olcsóbb, Armatát ? Az 55 tonna a wiki szerint..nem kell páncélozni túlságosan az RC tornyot, csak a teknőt, kevesebb legénység..etc ez a Kf51 összecsapott vicc.
Ne erre a képre, és ne a szövegre koncentrálj!A Rheinmetall KF-51es ismertetőjéből:
KF51 Panther MBT (Rheinmetall)
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy ez mit is jelent centikbe, mert nem nagyon találom. Tutira laposabb, mer' ez nem leopárd mer' izé...forum.htka.hu
Érdekes összefoglaló volt.A Párduc harckocsi újjászületése a Panther KF51
Szerintem az új alváz abban jelent majd előrelépést, hogy nem elsősorban nagyobb lesz a teherbírása hanem abban, hogy jobb lesz az elrendezése.Érdekes összefoglaló volt.
A 130 mm-es ágyú a célban 50%-al nagyobb rombolást végez mint a 120-as, és 50%-al nagyobbl a lőtávja.
A 140-esnek 70%-al nagyobb a célban kifejtett hatása, viszont nagyobb módosítással jár a lőszerek gyártása és összfegyverzeti harcban a lövészkatonák súlyos hallás és vibrációs sérüléseket szenvednek. Ezzel odaszurt a KNDS 140-es EMBT-jének, miért 130-as a KF51.
A török Leopardok szíriai kalandjaiból tanulva eltávolították a harckocsi vezető melletti lőszertárolót. Automata töltőberendezés a toronyban a testben lévő személyzet védelmében. Találat esetén a felrobbanó lőszerek a tetőpancél irányában fejtik ki a hatásuk.
A toronyban integrált HERO 120 felderítő és ellenséget megsemmisitő drón. Lőtávolsagon túli célok támadására.
Ezenfelül Stinger Mini felderítő vagy kamikáze drón is van a toronyban. Amit távirányítású aknaként is lehet alkalmazni.
APS oldalról és TAPS felülről becsapódó rakéták, drónok ellen véd.
Alatta reaktív páncél.
Könnyebb transzport. Szemben a Leoparddal átalakítás nélkül lehet vasúton, közúton szállítani.
Amit gondolok a KF31 Marder alapokra épült és utána született az új KF41 már új alvázon.
Itt a KF51 Leopárd alvázon, fürgébb és nagyobb tüzerővel, távolabb hatékonyabb, de gyengébb hagyományos páncélzat. APS-el, TAPS-al kiegészítve viszont ezt részben kompenzálja. És akkor mozgekonyság, tüzerő tekintetében ver egy Lepardot a védelemben meg fene tudja, de inkább több a rizikó.
Mi van ha kijön a KF61 új alvázon, megerősített felfüggesztéssel, ami nagyobb súlyt bír és kompenzálja a hagyományos páncélzat hiányosságait, de böszmébb, távolabbra elérő tüzerővel? És a KF61 lesz az új Panther, a KF51 meg A4 upgrade?
A nagyobb lotávot kozépeurópai terepen nemigazán képes hasznosítani, így csupán a nagyobb rombolóerovel kompenzálja a kissebb páncélvédetségét - viszont azon az áron, hogy a vásárlót egy új kaliber bevezetésére kényszeríti, mikozbez a jelenlegiek is még jó ideig megfelelnek.A 130 mm-es ágyú a célban 50%-al nagyobb rombolást végez mint a 120-as, és 50%-al nagyobbl a lőtávja.
Hát szerintem a piaci rés itt az közúti infrastruktúra és a hidak ami elég sok országnak gond a nagy nyugati vasaknál. Ez adja a K2 vonzerejét is részben.A nagyobb lotávot kozépeurópai terepen nemigazán képes hasznosítani, így csupán a nagyobb rombolóerovel kompenzálja a kissebb páncélvédetségét - viszont azon az áron, hogy a vásárlót egy új kaliber bevezetésére kényszeríti, mikozbez a jelenlegiek is még jó ideig megfelelnek.
Viszont a súly lefaragása 60 tonna alá már bizonyos elorelépés, csak kérdéses, hogy elegendo e. Kicsit mind ha a kozepes harckocsik és nehéz MBT-k kozé próbálna magának rést utni ...
Hát nem tudom, valahogy senki sem igazán hagya a K2 az eredeti "karcsú" formájában, és azonnal rádobálnak plusz 10-15 tonnát.Hát szerintem a piaci rés itt az közúti infrastruktúra és a hidak ami elég sok országnak gond a nagy nyugati vasaknál. Ez adja a K2 vonzerejét is részben.
Persze, de a K2 még így is könnyebb jópár tonnával mint egy A7, exportverzióban is.Hát nem tudom, valahogy senki sem igazán hagya a K2 az eredeti "karcsú" formájában, és azonnal rádobálnak plusz 10-15 tonnát.
És azért a KF51-ek is kissé elcsúszot az 50-tonnás álomhatár.
Csak eljutnak oda , hogy normális Európában is használható súlyú tankot akarnak gyártanni de ez is még klasszikus elvek szerint épülne ugye ! Tehát eljutnak egy új fejlesztéssel kb oda mint a T90M ! Ja nem mert csőből indítható ATGM-ről még szó sincs ! Ha nem lépnek arra a szintre koncepcióilag mint a T14 akkor ez is csak azt bizonyítja , hogy a nyugati túlsúlyos MBT-k amiket ma gyártanak és istenítenek a hívők zsákutca azaz bukta ! Na akkor felteszem a kérdés ki a hülye ? Aki 60t alatt és távirányított toronyban gondolkozik vagy aki csak készít egy felhígított szart , hogy megfeleljen a 60t súlyhatárnak igaz veszítve a védelemből !Amit bevágtam Ocskay cikkben is az van nem akarják a 60 tonnát meghaladni, szemben a magyar Leopárd A7 pótpáncélozott 73 tonnájával. Így a Leopárd 2 alvázát csak minimálisan, 10%, kell átalakítani, nem kell megerősíteni.
Biztos elkerülte a figyelmed, hogy a T-90M alig teljesít jobban mint bármelyik elődje. A T-90M is 55+ tonna, tehát marhára nem könnyű kategória (a T-72-re is ész nélkül pakolják a páncélt az oroszok leszarva a tömeget). És ha elfogy a 22 lőszer a tárból akkor, ki kell szállni a harckocsiból, hogy a maradék 9 vagy 10 lőszert be tudd tölteni.Csak eljutnak oda , hogy normális Európában is használható súlyú tankot akarnak gyártanni de ez is még klasszikus elvek szerint épülne ugye ! Tehát eljutnak egy új fejlesztéssel kb oda mint a T90M ! Ja nem mert csőből indítható ATGM-ről még szó sincs ! Ha nem lépnek arra a szintre koncepcióilag mint a T14 akkor ez is csak azt bizonyítja , hogy a nyugati túlsúlyos MBT-k amiket ma gyártanak és istenítenek a hívők zsákutca azaz bukta ! Na akkor felteszem a kérdés ki a hülye ? Aki 60t alatt és távirányított toronyban gondolkozik vagy aki csak készít egy felhígított szart , hogy megfeleljen a 60t súlyhatárnak igaz veszítve a védelemből !
Sose hittem , hogy a Német mérnökök az Oroszok után kullognak ! Ja és ez is még csak koncepció !
Nincs különösebb szükség atgm-re ha konkrétan a sima nyíllövedék bármit átlő, az oroszoknál a töltőgép korlátai okozták az atgm indítási képességet, mert a rakétának van elég átütése a korábbi nyilaknak meg kevésbé.Csak eljutnak oda , hogy normális Európában is használható súlyú tankot akarnak gyártanni de ez is még klasszikus elvek szerint épülne ugye ! Tehát eljutnak egy új fejlesztéssel kb oda mint a T90M ! Ja nem mert csőből indítható ATGM-ről még szó sincs ! Ha nem lépnek arra a szintre koncepcióilag mint a T14 akkor ez is csak azt bizonyítja , hogy a nyugati túlsúlyos MBT-k amiket ma gyártanak és istenítenek a hívők zsákutca azaz bukta ! Na akkor felteszem a kérdés ki a hülye ? Aki 60t alatt és távirányított toronyban gondolkozik vagy aki csak készít egy felhígított szart , hogy megfeleljen a 60t súlyhatárnak igaz veszítve a védelemből !
Sose hittem , hogy a Német mérnökök az Oroszok után kullognak ! Ja és ez is még csak koncepció !
Hát megnéztem most pár oldalt APS nélkül 47-48t írnak rà.Biztos elkerülte a figyelmed, hogy a T-90M alig teljesít jobban mint bármelyik elődje. A T-90M is 55+ tonna, tehát marhára nem könnyű kategória (a T-72-re is ész nélkül pakolják a páncélt az oroszok leszarva a tömeget). És ha elfogy a 22 lőszer a tárból akkor, ki kell szállni a harckocsiból, hogy a maradék 9 vagy 10 lőszert be tudd tölteni.
Nincs szükség? Fene tudja én szeretem ha vannak plusz képességek mondjuk 4-5km hatásos és pontos lőtáv mozgó vagy akár lassan és alacsonyan repülő helikopterek támadása .Nincs különösebb szükség atgm-re ha konkrétan a sima nyíllövedék bármit átlő, az oroszoknál a töltőgép korlátai okozták az atgm indítási képességet, mert a rakétának van elég átütése a korábbi nyilaknak meg kevésbé.
De itt a rheinmetall szerintem továbbra is leszarja a tankot magát. Ők a löveget és a lőszert akarjak eladni új standardként