K
kamm
Guest
Olvasni kellene...Lényegében igen. Ez így elég szarul fest.

Olvasni kellene...Lényegében igen. Ez így elég szarul fest.

De baszki, mi nem vilagos? Van egy uj TAPS, ami miatt nem kellett plusz 2-3 tonnat felulre meg pluszban rapakolni. Erre megy az osszes hk, a EMBT is mindossze 2.5 tonnaval nehezebb es azon nem tudunk semmit semmifele uj fejlesztesu top-attack vedelemrol.Ha a Leopard 2A7 közel 65 tonna 120 milis ágyúval, akkor ez a Panther mennyire lehet védett ha a 130 milis ágyúval, töltő géppel sincs 60 tonna? Nem nagy matek kiszámolni hogy itt valami bibi van, muszáj volt lejjebb adni a védettségből hogy ne szálljon el irreálisan a tömeg. Ha maradt volna a tömeg vagy max minimálisan nő akkor még elhinném hogy a legmodernebb anyagokkal tudtak ennyi tömeget spórolni...de mínusz 5-6 tonnára ez sem lehet magyarázat. Egyszerűen ezt mutatja a matek.
Biztosan lesz olyan is, ha uzleti lehetosegkent megeri egy autotoltos 120-ast fejleszteni.Hát én továbbra is rámennék egy 120-as löveggel a még kisebb tömegre. Esetleg úgy még az export lehetőségei jobbak lennének a hegyes országokban pl.
Pont, hogy 120 milissel az újabb leopardok egyik legnagyobb nyűgjét csökkentené méginkább. A böszme nagy tömeget és mellette a kevésbé optimálisan elhelyezett tartalék lőszertároló problémáját is orvosolja. Ha 130-assal 59 tonna 120-assal jóval több lőszerrel és egy szolidabb méretű toronnyal lenne kb 55 tonna jó védettséggel. A lőszere meg olcsóbb és a 120 milis DM73 így is brutális tűzerőt fog jeleneteni még jó hosszan.
Amennyire néztem átmérőben a 120-as és a 130-as lőszer kb. egyforma - talán pontosanegyforma is - a különbség a hosszúságban van.
A terveszteseg igazan az autoloader miatt van; amig a manualis tolto egy legter az toltokezelonek, azaz ott mast is lehet csinalni, addig az autoloader egy holt ter a szemelyzetnek, raadasul jo nagy is (2x 10 (APFSDS es ABM) ammo, ketoldali revolveres.)Amennyire néztem átmérőben a 120-as és a 130-as lőszer kb. egyforma - talán pontosanegyforma is - a különbség a hosszúságban van.
akkor a 120 sal meg is rendelhetjük, a t 72 nél biztosan jobb lesz akkor hajrá, a tao-ból mehet is legalább nem a focistákra kell költeni.Hát én továbbra is rámennék egy 120-as löveggel a még kisebb tömegre. Esetleg úgy még az export lehetőségei jobbak lennének a hegyes országokban pl.

Szerinted így képről fog látszani az a 10mm eltérés?Amennyire néztem átmérőben a 120-as és a 130-as lőszer kb. egyforma - talán pontosanegyforma is - a különbség a hosszúságban van.

ez óriási lőpor mennyiség különbség azért!![]()
![]()
Hát nem tudom így képről megállapítani, nekem vastagabbnak is tűnik.
Szerinted így képről fog látszani az a 10mm eltérés?![]()
ez óriási lőpor mennyiség különbség azért!
Miért szerinted egy kép alapján milyen ez a torony? Lapos? Elmondták valahol milyen magas? Szerintem nagyobb mint a leo 2.Hulyesegeket beszeltek, mert a keparanyok alapjan okoskodtok.
FYI 59 tonnaval a legkonyebb es raadasul alacsony is maradt.
Hát, a stílusod nem sokat változott, de igen. Rám férne több is.Olvasni kellene...![]()
RM kezdettol fogva azzal ervel, hogy nem a meret a donto egy lovedek utokepessegenel, hanem a muzzle energy, ami meg a charge mennyisegen-mereten mulik. Ezert is mondjak, hogy egy okorseg a 140-es francia otlet.ez óriási lőpor mennyiség különbség azért!
azért egy ilyen elnyújtott lövedéknél ekkora lőpor mennyiségnél nagyon nagyon spec lőszergyártás kell és nem lesz olcsó ennek a köpenye!RM kezdettol fogva azzal ervel, hogy nem a meret a donto egy lovedek utokepessegenel, hanem a muzzle energy, ami meg a charge mennyisegen-mereten mulik. Ezert is mondjak, hogy egy okorseg a 140-es francia otlet.
Igen, lapos. Konkretan az egyetlen hk, amelyik deklaraltan conforms az AMovP-4L tunnel profilt:Miért szerinted egy kép alapján milyen ez a torony? Lapos?
Erre mondom azt, hogy azert, mert el vagy tevedve a hull vs turret aranyok miatt, rossz a hullrol a kiindulo feltetelezesed.Elmondták valahol milyen magas? Szerintem nagyobb mint a leo 2.

Konkretan mi a problemad a stilusommal? El kellene olvasni a reszleteket eloszor, nem gondolod?Hát a stílusod nem sokat változott, de igen. rém férne több is.
Tettek mellé(igaz RM beszállítással) eredményt.Hát figyelj mégsem az RM nyerte meg a nagyobb tendereket németországban az elmúlt 20 évben minden vagy fele fele, vagy KMW heavy. Egyértelmű a KMW erősebb politikai támogatása.
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy ez mit is jelent centikbe, mert nem nagyon találom.AMovP-4L tunnel profil
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..