KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

kf51_1655184817.jpg

• Tetszik
Reactions: alfa74 and Venom85
A töltőkezelőnek egész sok más feladata is van a kulimunkán kívül amik nem szünnek meg azzal, hogy nem kell tölteni és lőszert málházni.
Ezt arra írtam, hogy ezzel ki lehet pipalni azt az érvet, hogy azért kell nagy személyzet, mert záros időn belül kell tudni betárazni a harckocsit.
Ha elolvasod a fentebb belinkelt amerikai cikket, akkor láthatod, hogy eléggé körüljárják mostanában ezt a témát.

Ezt arra írtam, hogy ezzel ki lehet pipalni azt az érvet, hogy azért kell nagy személyzet, mert záros időn belül kell tudni betárazni a harckocsit.
Ha elolvasod a fentebb belinkelt amerikai cikket, akkor láthatod, hogy eléggé körüljárják mostanában ezt a témát.
Ez marhaság. Aki kicsit is ért hozzá azt tuidja, hogy nem ezért 4 fősek a nyugati harckocsik. Eszembe nem jutott, hogy a gyors málházás miatt kel a 4 fő.

Nekem az tűnt fel a legelejétől, hogy piszok nagy a torony hatranyúlása.
Ezt azért érdemes megemlíteni, mert akik azt gondoljok picsányi a védelem a tornyon pont ezzel vannak megcáfolva.
Ok, hogy a löveg nehezebb, de annak tómege kózelebb van helyezve a torony függőleges tengelyéhez.
A 2 fő pedig annyira hátul van (síkban), - vagy még hátrébb - mint a Leo 2-esek tornyában a parancsnok helye.
Szerintem az ékpáncél és a mögöttes erősítés szerintem van vagy 2 méter.
Érdekes, hogy a Natter torony is - kimondottan azbellensúlyozás miatt - még egy külön nyúlványt is kapott a toronyra, hogy minnél hátrébb kerülhessen.
A torony tetején (jobb oldalt) pedig látszik egy olyan csatorna, ami szerintem a párhuzamosított .50-es lőszerét hozza előre a torony jobb hátsó részéből

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Új KF51 "Panther" tank - 130 mm-es FŐ LÖVEG!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Újabb hull, 6 futógörgővel. Talán ez egy lapított kf41? Így kép alapján nem egyértelmű, hogy 120-as mortar, vagy 155-ös akar lenni.
Nono! Az egy ABM képes gépágyú, magas állasszögben, egy szerintem a valódi KF-51-es alappal. (A Leo alap csak egy opció)
Egyértelműen sokkal alacsonyabb, mint egy KF-41, és hátul van a motorja!
Szóval lehet, hogy nem is az Eurosatory-n van az igazán nagy szenzáció, hanem most találta meg @kamm "az apróbetűs részben".
:)

En inkabb vagy egy 35-os Skyrangerre vagy Lynxre tippelnek... de mitol van ilyen buflak, szogletes tornya?
Igazad van. Talán a skyranger 30 koncepciója alapján (aesa, hell, integrált rakéták) dolgoznak egy 35-ös verzión.
Minden esetre ez az első koncepciós grafika a lapított kf41 alvázról, amiről korábban beszéltünk. Ez jobb alap lehet minden olyan verzió számára, ami nem visz desszantot, és nem szükséges plusz munkaállomásokat kialakítani a desszanttérben.
Szívesen látnék ezen egy 120-as tornyot. :)
Na de kussolok, nem rontom itt a levegőt.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Az egesz teremtmeny nagyitva... az egyik korai Skyranger proto volt hasonlo kinezeture korbepakolva radarokkal, nem?

image.png

Egy a 35mm-es "soklőszer" kurv@ sok helyet foglal! :rolleyes:

Különben, ha jobban megnézedd ott a Skyranger 30-asról már ismert EO torony a torony hátulján! :oops:
Igen, azt en is kiszurtam.

Apropo, meg is talaltam azt a korai wheeled Skyranger 30 protot:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Venom85