Kínai hajtómű fejlesztések

Valaki meg tudán szakérteni, hogy mi is van a képeken?
valami_1.png

valami_2.jpg

valami_3.jpg

Fene gondollta volna, hogy ők is nekiállnak egy ilyet fejleszteni.

Készőn érkeztek a Szu-35-ösök és nem volt türelmük megvárni, hogy megnézhessék.

Ezek is behajtottak a zsàkutcàba..:) ?
Ha jól emlékszem molni olyanokat mondott a TVC-vel kapcsolatban, hogy vannak előnyei, viszont nagyon kevés olyan szitu van, mikor ezeket használni lehetne ezért ár-tömegnövekedés stb. értékeit figyelembe véve annyira nem éri meg.
n, meg a japánok is az 5. gen techdemoval. Nekem pl az a megoldás kifejezetten tetszik és kevésbé tűnik szervízigényesnek mint a többieké.
Itt nem a fúvócsövet mozgatják, hanem úgy tűnik, hogy az áramlásterelő lapkákat hajlítgatják és azzal terelik az égésgázokat.

Ha jól emlékszem molni olyanokat mondott a TVC-vel kapcsolatban, hogy vannak előnyei, viszont nagyon kevés olyan szitu van, mikor ezeket használni lehetne ezért ár-tömegnövekedés stb. értékeit figyelembe véve annyira nem éri meg.

Itt nem a fúvócsövet mozgatják, hanem úgy tűnik, hogy az áramlásterelő lapkákat hajlítgatják és azzal terelik az égésgázokat.

A deflektorlapos megoldás volt az első, amit kukáztak, annyi áramlástani vesztesége van. Lásd: Roxkwell-MBB X-31 és az F-18 HARV.

Az a gond, hogy ami "biztos" az lényegében a rajz. Ebből következtetnek egyesek a TVC-s hajtóműre.

• Tetszik
Reactions: gacsat
Tényleg elhitted azt a teljesen nyilvánvaló hülyeségáradatot amivel az orosz hajtóművek hadználatát indokolták itt jópáran?

Nem nem hittem el,de úgy gondoltam,hogy mivel minden más területen iszonyat gyorsan fejlődnek,hogy nagy részt ezen a területen is ott vannak az élvonal környékén.

Nem nem hittem el,de úgy gondoltam,hogy mivel minden más területen iszonyat gyorsan fejlődnek,hogy nagy részt ezen a területen is ott vannak az élvonal környékén.

Hogy lennének?A kutya sem gyárt ott modern hajtóművet innentől kezdve a lopásra berendezkedett iparuk képtelen magától megbírkózni a feladattal.

Abszolút nem értek a témához, de kicsit utána olvasva a dolgoknak ezernyi más dolog mellett a kínaiaknak az ötvözetekkel is komoly problémájuk van a hajtóműveknél ez azért meglepő számomra mert elég jók az anyagtudományokban és a fémiparuk sem lebecsülendő.De mint már említettem teljesen laikus vagyok a témában. :-)

Ezt hagyni fogja amerika?

Nekem is pont ez fordult meg a fejemben,hogy szerintem elég nagy baklövés lenne a nyugati hatalmaktól illetve elsősorban az USA-tól ha hagynák,hogy a kínaiak megvegyék a céget.De persze az is lehet,hogy még sem jelent akkora veszélyt ez az üzlet mint ahogy én gondolom.:-)

40 év lemaradásban vannak. Inkább 50.
A "húsz-25 év múlva" sztorit is úgy értik, hogy akkorra érik el a mostani nyugati szintet.
Ezt úgy kell érteni, hogy elsők a nyugatiak. Az oroszok le vannak maradva húsz évvel. A kínaiak meg még húsz évvel az oroszoktól.
A Motor Szics megvásárlásával a szovjet korszakhoz zárkóznának fel.