Kínai pilóta nélküli repülőgépek

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 513
52 663
113
Nem értem miről kéne leállnom :oops:

Be linkeltem egy nekünk scifinek tűnő kínai UAV gépet és a kezelőrendszeréről erre meg zsolti felháborodott hogy mit képzelek már megint magamról hogy megmertem említeni az oroszokat.

Az hogy egy 60 évekbeli technológiával dobálózik egy komoly drón ellen mint a ch-5 vagy Cloud Shadow az már az ő baja hogy nem képes észre venni a különbséget.

37mm gépágyújára emlékszünk? Igazi tankvadász volt ;)

Roni, a ka52 vikhr kombó az hol 60 évekbeli technológia? Vagy a kifejezetten anti drón fegyverek, szoftverek, EW és kiberhadviselés? Komolyan mondom hogy te olyan sötét vagy sajnos, hogy még egy jót vitázni sem lehet veled...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 513
52 663
113
https://en.wikipedia.org/wiki/Ugroza

Szép és jó csak letelt 2010 óta 8 év és sehol semmi.

A szu-24 szu-25 re értettem.
Figyelj, az hogy Te nem láttad, megfeleltetnető annak hogy sehol semmi? Én csak annyit látok hogy elég jól operálnak, s ehhez sok sok S 8 at ellőnek, azt hogy mennyire pontosan talál soxem látom a videók alapján, azt viszont tudom hogy jó pilóta a hagyományos S-8 al is igen pontos találatokat tud elérni, fillérekért. A pusztító erő is rendben van ha nem MBT a célpont. Arra viszont írtam már, megint csak van egy rakat költséghatékony és bizonyított fegyver, kornet, shturm, vikhr.

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 964
10 926
113
Ez ugyan nem katonai drón, de kínai és érdekes:

China's largest cargo drone goes airborne

China_largest_cargo_drone_goes_airborne_640_001.jpg

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Korábban is láttam már hírt de nem linkeltem mert számomra jelentéktelen :p

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Lehet most indúl be a jövő légi teherszállításának a teljes megreformálása, mi meg elsiklunk mellette :D

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Újabb képek a dubai kínai drónokról.

Úgy látszik már a ch-3 ch-4 ch-5, Cloud shadow után már a Wing Loong II is kínálják exportra.

38410869401_58377634c8_o.jpg

38410869941_a121cabe32_o.jpg

38410857911_d6e4bfbc7a_k.jpg

YJ-9E missile: 105kg, 15-25km range, air-to-ground Ez az gyerek! Beszélhetek én Zsoltinak ! Tessék ez a drón 25 km hatótótávú rakétával hadonászik magassabban és pilóta nélkül ráadásul 25 km hatótávú rakétával ami több mint kétszerese a orosz Vikhr rakétának.A a jövő elkezdődött a pénztelen orosz meg vakarják a fejüket hogyan csináljanak egy másik szu-25 szu-34 hajtóművel. Ha ezt meglépik nem hogy pénzük nem lesz de eszük se sok
26634754459_855a0d5799_h.jpg

R

rejsz felügyelő

Guest
YJ-9E missile: 105kg, 15-25km range, air-to-ground Ez az gyerek! Beszélhetek én Zsoltinak ! Tessék ez a drón 25 km hatótótávú rakétával hadonászik magassabban és pilóta nélkül ráadásul 25 km hatótávú rakétával ami több mint kétszerese a orosz Vikhr rakétának.

Már megint sikerült két teljesen más kategóriájú rakétát összevetni? :D

T

Törölt tag

Guest
A a jövő elkezdődött a pénztelen orosz meg vakarják a fejüket hogyan csináljanak egy másik szu-25 szu-34 hajtóművel.
A drónokra szép jövő vár, de egy Szu-25 (vagy bármilyen ember vezette gép) soha nem lesz olyan veszélynek kitéve hogy esetleg egy 14 éves savant-szindrómás gyerek meghackeli az egész rendszert és visszaküldi a gépeket bombázni a saját térfelére.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 879
32 280
113
Ennyi erővel a Topol-M-el is hasonlíthattad volna, ha már két eltérő kategóriát vetsz össze, ahoz még drón sem kell.

• Tetszik
Reactions: nyugger

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
14 éves savant-szindrómás gyerek meghackeli az egész rendszert és visszaküldi a gépeket bombázni a saját térfelére.

Ja igen mert a predator megjelenése óta vagy a komolyabb Reaper óta rengetek meghekkelt dórn mért csapást az USA erőire :rolleyes:

Az a kettős mérce már megint

Kilövöm az armata érzékelőit légpuskával de bezzeg a nyugatit az energia pajzs védi
Meghekkelem a laptoppommal a CH-5 mert a hülye kínaiak nem is gondoltak erre.

Sose felejtem el hogy bizonygatták a nagy nyugati fanok(mikor még kína sehol nem volt ezen a téren ) mikor Irán lehozta az RQ-170 hogy hát ez nem úgy működik!

Ha megszakad a kapcsolat a földi irányítás között a gép adó vevője kikapcsol és automatikusan vissza repül oda ahonnét jött.

Mivan? Most hogy már Kínának van ilyen azóta már ez nem is létezik? Csak addig volt így míg „csillagos-sávos lobogósoknak voltak a világon csapásmérő drónjai?

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Arról nem is beszélve hogy egy mi-28n/ka-52 képest ez nem 5km magasságban repül hanem 13km magasan jóval az igla és a stinger hatósugarán kívül.
Az már csak hab a tortán hogy még egy a hellfire-nél is hosszabb kardot hozzá vágtak YJ-9E missile

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Júniusi video volt már?

Kínai drón raj

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zsolti

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Az volt már. Mondjuk fogalmam sincs, mi a fenét tud kezdeni a hagyományos légvédelem egy ilyen támadással?