Nem állítottam soha hogy teljesen védtelenek lennének a Drónok ezekkel az EW és kiber fegyverekkel szemben. Annyit állítottam és állítok most is, hogy LÉTEZŐ fenyegetés ez az irány, és pontosan ugyan úgy, mint a HT minden területén elindult itt is egy front, a tipikus KARD-PAJZS vesszőfutás.
Ez más sokkal korrektebb megfogalmazás, mint az előbb.
A Sentinelt azért egy picit szerintem elbagatelizáltad, nem egy olyan védtelen csip csup fiszem faszom dolog volt az adatkapcsolat szintjén, hihetetlen fegyvertény volt hogy lekapták sértetlenül a jó magas profilon és ráadásul stealth karakterisztikával repülő drónt.
Neked van pontos információd arról, hogy milyen szintű zavarvédelemmel ellátott adatkapcsolata van az RQ-170-nek?
Az F-117 sztoriról nekem csak annyi a véleményem, mivel olvastam pro és kontra sok sok eltérő dolgot, hogy viharos gyorsasággal kivonták a típust az aktív szolgálatból,
1999-ben lőtték le azt a bizonyos F-117A-t, utána 9 évvel vonták ki az aktív szolgálatból, vagyis 2008-ban. Bevetésre került 2001-ben az Operation Enduring Freedom és 2003-ban az Operation Iraqi Freedom alatt is.
Azért erre a "viharos gyorsasággal" jelzőt én nem használnám...
Az ember által irányított helikopter navigációs rendszerét meg ha össze is tudja zavarni valaki egy kézi/járműre szerelhető EW cuccal, és elszáll mondjuk a GPS/Glonass pontos koordináta alapű műholdas navigáció, bármilyen hihetetlen az a gép még harcképes marad, és optikai/IR eszközökkel, szabad szemmel ha felderít, nem lennék a helyében annak aki rápróbált, mert a pilóta agya felett nem veszed át így az irányítást, és LŐNI fog rád gépágyúval, NIR e, még prec.rakétával is. Majd mivel iránytű van, térképet tudnak használni, szépen hazarepül.
Ez megint feltételezés. Ha EW-vel megzavarsz egy célpontot, és annak nincs dedikált EW rendszere, amely az adott zavaró forrás felderítésére szolgál, akkor hogy fog EO/IR alapon felderíteni?