Kínai repülőgép-hordozók

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
12 844
20 541
113
az ameriakaival legalabb tudod mindig hogy min vagy.
ha kiabalsz ellenuk, fejbebasz, ha jo vagy veluk akor meg nem bantott (bar ez tramp, biden eseteben mar nem olyan nyilvanvalo ki tartanak szovetsegesnek kit nem).
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.
Én úgy látom ők megvesznek kilóra, az USA-ról meg tudjuk hogy sok mindentől nem riadt vissza, mindegy volt hogy polgárháborút kellett kirobbantani, vagy konkrétan lebombázni országokat, belefért nekik.

Most akkor mit moralizálunk már előre, az egyik megtett dolgokat az elmúlt 30 évben konkrétan, és te a másiktól tartasz aki LEHET hogy megtesz majd hasonlókat?

Tényleg nem értem a logikát, ahogy abban sem hogy a topikhoz visszatérjünk, miért az a baj hogy épít egy harmadikat Kína, s nem az hogy van 10 az USA-nak... Én a szuperhatalmakat nem szeretem, a több pólusú világrendet meg igen.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

speziale

Well-Known Member
2016. február 25.
1 695
1 388
113
az ameriakaival legalabb tudod mindig hogy min vagy.
ha kiabalsz ellenuk, fejbebasz, ha jo vagy veluk akor meg nem bantott (bar ez tramp, biden eseteben mar nem olyan nyilvanvalo ki tartanak szovetsegesnek kit nem).
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.

a világtörténelemben a világhatalmak keze sohasem volt patyolat...valszeg azt a műfajt nem is lehet másként csinálni...nincs ez másként az USA esetében sem....ugyanakkor....annak ellenére, hogy az USA 1990 után jó 20-25 évig a világ kétségtelen No1. szuperhatalma volt, annak ellenére mégis meglehetősen "hagyta magát" korlátozni nemzetközi egyezmények/intézmények által...na ilyen viszont nem volt még soha...
mert amíg egy boieng-Airbus csörtét hagynak a felek a WTO által elrendezni, és ezt a döntést az érintettek elfogadják Kína kb. 0%-ban kooperatív bármilyen témában...annak ellenére, hogy pl. WTO tag vastagon szarik bele minden ottani alapelv-be...de Kínának az is elég volt, hogy Ausztráliát megszankcionálják, hogy az ausztrál minelnök felvetette, hogy a Covid eredete nem lett kellőképpen kivizsgálva
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
10 942
4 035
113
Az USA és Kína egy erőben vannak kb. úgy, hogy az USA hanyatlik, Kína erősödik. Az USA-nak hány hordozója van, meg Kínának mennyi lesz most ha épít még 1-et? Ki a nagyobb veszélyforrás akkor a partjaitól távol még mindig? Miért az fáj ha az egyiknek lesz X, s nem az hogy a másiknak 3X van már most is?

Addig amíg egymással vannak elfoglalva, meg a Csendes-óceáni térséggel, addig sem nekünk csinálják itt a bajt, meg Hot-Wart ebben a térségben, szóval vegyék csak az anyahajókat, én örülök neki ha nem Közép-Kelet Európa a fő konfliktus zóna, szóval engem az új anyahajók annyira nem rémisztenek, mint az amikor korlátozott és megnyerhető atomháborúról, hatékony első csapásról beszél valaki, meg olyan fegyvereket fejleszt és rendszeresít amivel ezeket meg lehet próbálni. Ezektől kell félni, nem az új repülőgép hordozóktól.
A zusának olyan 20 anyahajója van.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
913
998
93
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.
.
Kinánál az lesz érdekes, mikor fogják elég keménynek érezni magukat ahhoz, hogy Tajvant megpróbálják erővel visszaszerezni. A kis földrajzi távolság miatt nem is kell 10 rep.hordozó, akár már 4-5-nél elérkezhet nekik ez a pont, ha a politikai döntést meghozzák.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
11 733
25 738
113
Kína harmadik repülőgép-hordozójaA PLA haditengerészet harmadik repülőgép-hordozója a Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group (a China Shipbuilding State Corporation (CSSC) Shanghai Shipbuilding Company része) Hudong-Zhonghua hajógyárában épül Sanghajban. 2021. július.

Az alábbiakban a sanghaji Hudong-Zhonghua hajógyárban a PLA haditengerészet számára épülő harmadik kínai repülőgép-hordozó egy másik kreatív víziója látható. A legutóbb közzétett fotókból készült. 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
5 482
5 187
113
Lehet, hogy amúgy annyira nem jó, hogy itt nincs konfliktus Európában, mert így ráérnek a gender-fasságokkal szórakozni. Érdekes, hogy a Kína-USA-konfliktus se arról szól, hogy mennyire van homokozás Kínában, hanem a klasszikus gazdasági, katonai, érdekszférakörbehyugyozós dolgokról. Mi meg itt ülünk és azon vitázunk, hogy lehet-e két csillámpóninak gyereke, mert ennyire "nincs dolgunk".

Pedig lenne dolog. ;)
De ezt nem itt kell kitárgyalni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 134
9 694
113
Jól gondolom, hogy egy nagyon durva tűzoltó rendszert építettek ki? Kicsit túl sok hajógyári tűz volt mostanában az amerikaiaknál, meg az oroszoknál. :cool:
Azokon a csöveken levegőt fújnak be, hogy a hegesztések alkalmával gyorsan szellőzön a hajótest és ne gyűljenek fel a forró hegesztőgázok.