Kínai repülőgép-hordozók

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 028
113
az ameriakaival legalabb tudod mindig hogy min vagy.
ha kiabalsz ellenuk, fejbebasz, ha jo vagy veluk akor meg nem bantott (bar ez tramp, biden eseteben mar nem olyan nyilvanvalo ki tartanak szovetsegesnek kit nem).
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.
Én úgy látom ők megvesznek kilóra, az USA-ról meg tudjuk hogy sok mindentől nem riadt vissza, mindegy volt hogy polgárháborút kellett kirobbantani, vagy konkrétan lebombázni országokat, belefért nekik.

Most akkor mit moralizálunk már előre, az egyik megtett dolgokat az elmúlt 30 évben konkrétan, és te a másiktól tartasz aki LEHET hogy megtesz majd hasonlókat?

Tényleg nem értem a logikát, ahogy abban sem hogy a topikhoz visszatérjünk, miért az a baj hogy épít egy harmadikat Kína, s nem az hogy van 10 az USA-nak... Én a szuperhatalmakat nem szeretem, a több pólusú világrendet meg igen.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider
S

speziale

Guest
az ameriakaival legalabb tudod mindig hogy min vagy.
ha kiabalsz ellenuk, fejbebasz, ha jo vagy veluk akor meg nem bantott (bar ez tramp, biden eseteben mar nem olyan nyilvanvalo ki tartanak szovetsegesnek kit nem).
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.

a világtörténelemben a világhatalmak keze sohasem volt patyolat...valszeg azt a műfajt nem is lehet másként csinálni...nincs ez másként az USA esetében sem....ugyanakkor....annak ellenére, hogy az USA 1990 után jó 20-25 évig a világ kétségtelen No1. szuperhatalma volt, annak ellenére mégis meglehetősen "hagyta magát" korlátozni nemzetközi egyezmények/intézmények által...na ilyen viszont nem volt még soha...
mert amíg egy boieng-Airbus csörtét hagynak a felek a WTO által elrendezni, és ezt a döntést az érintettek elfogadják Kína kb. 0%-ban kooperatív bármilyen témában...annak ellenére, hogy pl. WTO tag vastagon szarik bele minden ottani alapelv-be...de Kínának az is elég volt, hogy Ausztráliát megszankcionálják, hogy az ausztrál minelnök felvetette, hogy a Covid eredete nem lett kellőképpen kivizsgálva
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Az USA és Kína egy erőben vannak kb. úgy, hogy az USA hanyatlik, Kína erősödik. Az USA-nak hány hordozója van, meg Kínának mennyi lesz most ha épít még 1-et? Ki a nagyobb veszélyforrás akkor a partjaitól távol még mindig? Miért az fáj ha az egyiknek lesz X, s nem az hogy a másiknak 3X van már most is?

Addig amíg egymással vannak elfoglalva, meg a Csendes-óceáni térséggel, addig sem nekünk csinálják itt a bajt, meg Hot-Wart ebben a térségben, szóval vegyék csak az anyahajókat, én örülök neki ha nem Közép-Kelet Európa a fő konfliktus zóna, szóval engem az új anyahajók annyira nem rémisztenek, mint az amikor korlátozott és megnyerhető atomháborúról, hatékony első csapásról beszél valaki, meg olyan fegyvereket fejleszt és rendszeresít amivel ezeket meg lehet próbálni. Ezektől kell félni, nem az új repülőgép hordozóktól.
A zusának olyan 20 anyahajója van.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 982
113
majd meglasuk kinat amikor NO1 lesz, miket fog csinalni hogy megtartsa az elso helyet.
.
Kinánál az lesz érdekes, mikor fogják elég keménynek érezni magukat ahhoz, hogy Tajvant megpróbálják erővel visszaszerezni. A kis földrajzi távolság miatt nem is kell 10 rep.hordozó, akár már 4-5-nél elérkezhet nekik ez a pont, ha a politikai döntést meghozzák.
 
W

Wilson

Guest
Kína harmadik repülőgép-hordozója

4727096_1000.jpg


A PLA haditengerészet harmadik repülőgép-hordozója a Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group (a China Shipbuilding State Corporation (CSSC) Shanghai Shipbuilding Company része) Hudong-Zhonghua hajógyárában épül Sanghajban. 2021. július.

Az alábbiakban a sanghaji Hudong-Zhonghua hajógyárban a PLA haditengerészet számára épülő harmadik kínai repülőgép-hordozó egy másik kreatív víziója látható. A legutóbb közzétett fotókból készült.




4728049_original.jpg







 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 075
10 697
113
Lehet, hogy amúgy annyira nem jó, hogy itt nincs konfliktus Európában, mert így ráérnek a gender-fasságokkal szórakozni. Érdekes, hogy a Kína-USA-konfliktus se arról szól, hogy mennyire van homokozás Kínában, hanem a klasszikus gazdasági, katonai, érdekszférakörbehyugyozós dolgokról. Mi meg itt ülünk és azon vitázunk, hogy lehet-e két csillámpóninak gyereke, mert ennyire "nincs dolgunk".

Pedig lenne dolog. ;)
De ezt nem itt kell kitárgyalni.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 187
13 457
113
Jól gondolom, hogy egy nagyon durva tűzoltó rendszert építettek ki? Kicsit túl sok hajógyári tűz volt mostanában az amerikaiaknál, meg az oroszoknál. :cool:
Azokon a csöveken levegőt fújnak be, hogy a hegesztések alkalmával gyorsan szellőzön a hajótest és ne gyűljenek fel a forró hegesztőgázok.