Ehhez a kínai könnyű nehézgéppuskához annyit, hogy az amerikai XM 12,7-es prototípusok (312, 806) is 20 kiló alatt voltak (+ állvány).
Szerintem is jobb egy gyalogsági szakasznak/rajnak a 7,62, a 12,7 max akkor lehet hasznos, ha járműves vagy könnyű fedezékes ellenségre számítanak, akiket ezzel a cuccalakár 1km-en túlról (vagyis egy hagyományos ellenség gyalogsági lőfegyvereinek hatásos lőtávján túlról) is tűz alá vehetnek.
Abban is biztos vagyok, hogy a kínaiak nem dobták ki/adták el/semmisítették meg a 762-es puskalőszereiket, ott vannak azok, ha mégis azokra lenne szükség.
Ami a Kínai DPB lőszert illeti, annak valóban 2000J a torkolati energiája, de csak igen hosszú, 56cm-escsőből. Ezzel a teljesítménye elmarad a szovjet M43 lőszertől, ami 41cm-es csővel is többet tud, de 51cm-es csőhossz mellett az 556-os NATO sem sokkal marad el tőle, szóval teljesítménye alapján nemigen nevezném ezt átmeneti lőszernek egyszerűen csak a kínaiak használják annak. Szerintem a Type-88-ra is jobban illik a magyar golyószóró kifejezés, mint a könnyű géppuska, szóval a Type-88 az kb. az a kínaiaknak, mint az RPD volt egy rövid ideig a szovjeteknél.
Szerintem gyalogsági géppuskának a technológia mai állása - értsd lőszer méret és tömeg értékei, visszalökésének ereje, fegyver tömege, stb.) szerint egy Lapua Magnum/Winchester Magnum erősségű (kb. bő 6000J, vagyis a mostani orosz és NATO géppuskák teljesítményének duplája) lőszernél nem igen kell több, az viszont megfontolandó lenne. Esetleges járművek, fedezékben levő ellen ellen pedig inkább egy Hiúz szerű rombolópuska.