van rajta póráz?Direkt mondtam, hogy láthatóságit viselő állat.
ha nincs, akkor kóbor állat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
van rajta póráz?Direkt mondtam, hogy láthatóságit viselő állat.
A macskák fogai tűhegyesek, ha élve elveszed a kismadarat a szájából, még ha nem is látsz rajta vérnyomot, ha nem kap azonnal antibiotikumot, elpusztul.
Abszolute tisztában vagyok a mcskák fogai és karmai minden aspektusával ezt elhiheted :dA macskák fogai tűhegyesek, ha élve elveszed a kismadarat a szájából, még ha nem is látsz rajta vérnyomot, ha nem kap azonnal antibiotikumot, elpusztul.
Amúgy a macskákat pont a vadmacskák védelme miatt irtják. Összeszűrik a levet a vadmacskákkal, és az utód már nem vadmacska. Ami védett. Lenne.
Hám, póráz. A macskád érdekében is. Elég sokszor láttam vaddisznót ott, ahol utána kedélyesen sétáltatták (of kórsz, póráz nélkül, 20-30 méterrel a gazdi előtt) a macskakutyát. Aztán meglepődik, ha Puszedli disznóeledel lesz.Abszolute tisztában vagyok a mcskák fogai és karmai minden aspektusával ezt elhiheted :d
Olyan a kezem, mint Mo vízrajzi térképe...
Nem a kóbor macskákról beszéltem -ismétlem, hanem egy erdő látogató, 'felcímkézett' macskáról.
Oltva minden ellen -is, chipelve, kiherélve, láthatóságiban, az emberével.
A póráz elég hosszú amúgy.Hám, póráz. A macskád érdekében is. Elég sokszor láttam vaddisznót ott, ahol utána kedélyesen sétáltatták (of kórsz, póráz nélkül, 20-30 méterrel a gazdi előtt) a macskakutyát. Aztán meglepődik, ha Puszedli disznóeledel lesz.
Ezt kibővíteném azzal, hogy városban amelyik kutya után nem szedik fel a szart 2 percen belül, az is kóbor állat, kilőhető.van rajta póráz?
ha nincs, akkor kóbor állat.
Kerékpároztunk erdőben, kutya a semmibőm megkerget, kap, harap a bokám felé, a gazdája meg röhög...Elszökött kutyák téptek szét egy őzet Segesden
Az esetről videó is készült. Egy telektulajdonost támadtak meg először, majd miután elkergette őket, az ebek kiugrasztottak egy őzet a cserjésből, és leterítették. A szemtanú szerint nem ez volt az első eset.www.atadhir.hu
beszéld meg ezt azzal az őzzel
Nem vagy nagy kutyabarát...Kerékpároztunk erdőben, kutya a semmibőm megkerget, kap, harap a bokám felé, a gazdája meg röhög...
A kutyatartók többségükben férgek, a tetováltakkal azonos alacsony szintű emberalatti söpredék. Kevés kivételt ismerek, és sok a szabályt erősítőt. Aki itt nekiáll röhögni, vagy bizonygatni, az maga a hiba a rendszerben...
De, az vagyok, és a kutyák is imádnak többnyire. A gazdáik utálom, kevés kivételtől eltekintve. (ahogy a kerékpárosok és autósok is utálom... de szeretek kerékpározni, és autózni is, és technikai csodának tartom mindkét gépet a maga módján, amiknek számos jó hatása volt/lehetne a társadalomra)Nem vagy nagy kutyabarát...
(Itt 2 macska 1 kutya...)
Talán mert kiirtja a fél vadvilágot?És a macskát a rosszindulaton kívül mégis mi a lebágyadt lófaszért lövik ki?
Faszparasztok.
Szerinem inkább az elvárások változtak meg. Van amelyik jó, van amelyik rossz irányban.De, az vagyok, és a kutyák is imádnak többnyire. A gazdáik utálom, kevés kivételtől eltekintve. (ahogy a kerékpárosok és autósok is utálom... de szeretek kerékpározni, és autózni is, és technikai csodának tartom mindkét gépet a maga módján, amiknek számos jó hatása volt/lehetne a társadalomra)
Egyszerűen ebben az országban, és tágabban a nyugati világban minden rend és tisztelet hiányzik már a széles tömegekből, akik a rájuk bízott dolgokkal nem tudnak felelősen bánni (testük, lelkük, állatok, tárgyak, környezet, kultúra, szinte semmivel).
Mivel a felelőtlen gazdát nem lőhetem le, ezért az állatot kell, mert az erőszak lesz lassan az egyetlen nyelv (meg az emojik és tiktok táncok), amiből a széles tömegek értenek.
Volt kutyám is, de főleg macskáim.
Ezt azért átgondolnám...Az erdő ugyan úgy köztulajdon, a kutya nem okoz kárt semmiben.
Néha már meséltem, de nem győzöm mondani:Kutyára kitérve, nálunk külterületen volt egy elhanyagolt német juhász ami házőrzőként volt magára hagyva egy nyaralónál... a kedves kutya kedvenc idő töltése, őzek hajtása, széttépése volt.
Egy őzet a kutya az erdőben csak falkában tud elkapni... Az az őz, amelyiket elkap egyedül egy kutya, az sérült, vagy ahogy a képen, vemhes. Mint tudjátok, nekem kuvaszom van, a területén kívül, a kértünk, se bringásra, se gyalogosra, se kutyára, se lóra, se vadra nem megy. Mivel kecskéim is vannak, nyilván azokat sem bántja, a tyúkok szabadon legelésznek, a macska is, de csak a sajátunk. A területén kívül jámbor... És csippelve is van, rendszeresen oltva.Ezt azért átgondolnám...
Egy abszolút tökéletes ember-kutya kapcsolathoz megfelelő kutya, megfelelő ember és sok idő kell. Aztán jön egy tüzelő szuka és kiderül hogy még sincs tökéletes kontroll...Egy őzet a kutya az erdőben csak falkában tud elkapni... Az az őz, amelyiket elkap egyedül egy kutya, az sérült, vagy ahogy a képen, vemhes. Mint tudjátok, nekem kuvaszom van, a területén kívül, a kértünk, se bringásra, se gyalogosra, se kutyára, se lóra, se vadra nem megy. Mivel kecskéim is vannak, nyilván azokat sem bántja, a tyúkok szabadon legelésznek, a macska is, de csak a sajátunk. A területén kívül jámbor... És csippelve is van, rendszeresen oltva.
A fő probléma a kutya és gazdi kérdéskörben inkább az, hogy egyikük sincs szocializálva. Ráadásul se a gazda, se a kutya nincs tisztában a felmerülő konfliktushelyzetekkel, nincs felkészülve rá. A kutya és gazdája ideggyenge is, meg instabil.
Viszont én úgy látom, hogy a kutya-gazdi viszonyban nagyon fontos, a szabadban való együttműködés, kényszerítő kontaktus (póráz) nélkül. A kölcsönös bizalmon alapuló, de tiszta alá-fölé rendeltségi viszonyrendszert ritkán látni manapság, főleg a városi ebtársas viszonyok terheltek liberális állatszemlélettel.
Szukám van. Most vemhes... kuvasztól persze.Aztán jön egy tüzelő szuka és kiderül hogy még sincs tökéletes kontroll..
Csak jelzem, hogy most pár heten, amikor A Macska rottyon volt, akkor 5x voltunk dokinál...Néha már meséltem, de nem győzöm mondani:
Dolgoztam állatdiagnosztikai laborban. Ide azok a vér, és egyéb minták jöttek, ahol a gazdi legalább állatorvoshoz elvitte a "kiamamikedvencét". 10ből 4 volt chipelve. Nem akarom tudni, mi a valós arány akkor.
Aztán kiderül, hogy a céda félrelépett egy csivavával...Szukám van. Most vemhes... kuvasztól persze.
Talán mert kiirtja a fél vadvilágot?
Az legalább biztos nem erőszak volt, hanem közös megegyezésen alapuló kapcsolat.Aztán kiderül, hogy a céda félrelépett egy csivavával...