Nem is akartam, de van az a szintű ... vélemény, amit nem lehet szó nélkül hagyni.Senkit. Beszélgetünk. Ha meg leszarod, akkor ne folly bele a diskurzusba velem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem is akartam, de van az a szintű ... vélemény, amit nem lehet szó nélkül hagyni.Senkit. Beszélgetünk. Ha meg leszarod, akkor ne folly bele a diskurzusba velem.
És itt elérkezünk a villany-hegyikerékpárosokhoz, a terepmotorosok csendesebb újgenerációs reinkarnációjához.emberi erővel hajtott kerékpárral
Érdekes dolgokat vett fel ez a gondolatmeneted, ha csak a száraz tényeket nézzük akkor, ha valaki "1 km-ről" eltalál egy vadat akkor az tényleg jó lövész és az már sportteljesítmény, a magyar vadászkultúrában ami a német vadászkultúrában gyökerezik, ennek nincs értéke, ugyanis a vadat nem céltáblának tartják , hanem nemes ellenfélnek amit nem lehet kilóméterekről agyonlőni, hanem a vadat a vadásznak a saját ügyeszsége és rátermettsége révén kell a vad érzékeit, éberségét kijátszva az vadászias lőtávolságba (max 150-200 m) cserkelni és arra egy tiszta lövést leadni ezen vadászias lőtávolság alól a magashegyi vadászatok és még egyes esetekben a tavaszi alföldi őzbakvadászatok képeznek kivételt.Szerintem pedig aki 1km-ről talál, az elég jó lövész, az már sportteljesítmény! Nyilván megfelelő felszerelés is kell hozzá. Nem tudom, hogy itthon mennyi olyan nyílt tér van, ahol ilyen távolságra lövést meg lehet egyáltalán kockáztatni a sűrű településszerkezet mellett. Felénk nem sok.
Lásd feljebb ha a klasszikus magyar vadászkultúra szerint vadászik valaki akkor semmi baj nincs a modern technikával....Ne kóstolgass.
Amire utaltam, már sokadszorra, hogy akkor van számomra sportértéke, akkor menő, ha
minél jobban kiegyenlítődik a két fél esélye.
A sporthoz nem kellenek ezek.
Tanuljon meg lovagolni, pikával vadászni, high-tech cuccok nélkül.
Ne a fent is említett fűtött lesről stb
Vagy menjen fel Skóciába, napokig kövesse gyalog a vad nyomait és ejtse el, de olyan módon,
hogy tisztelje az állatot és küzdjön meg a trófeáért.
Minden más /kiv. a hivatásos vadászt/ gyáva kivagyiság.
Lehet. Én ebben -is- megragadtam egy régebbi korbanLásd feljebb ha a klasszikus magyar vadászkultúra szerint vadászik valaki akkor semmi baj nincs a modern technikával....
Azért van ennek a full-kontakt dolognak egy olyan nézőpontja is ha elfogadjuk azt a dolgot, hogy van létjogosultsága a vadászatnak, akkor mi a jobb, humánusabb a vad szempontjából ?Lehet. Én ebben -is- megragadtam egy régebbi korban
Harcoljon csak full-kontaktban az állattal
Ha fajgazdagsagot nezzuk ugy igaza van.Mondjuk most több őz, szarva él kishazánkban mint az elmúlt ezer évben bármikor.
AnekdótaAz a kérdés, hogy a kampót négyszer fertőtlenítővel mosott kézzel húzták, vagy sem.
Engem marhára nem zavar amúgy, csak ugye sokan azt hiszik, hogy minden full higiénikus amit kap.
Az erdő látogatása
91. § (1) Az erdőben - annak rendeltetésétől függetlenül - pihenés, üdülés, sportolás és kirándulás céljából gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral, lóval, valamint az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton sport vagy turisztikai célú, lóval vontatott járművel bárki saját felelősségére közlekedhet, illetve ott tartózkodhat, amit az erdőgazdálkodó tűrni köteles
Nyilván sarkítottam. És utaltam arra, hogy csilliárdokért megveszi a fegyvert, optikát stb.
De ettől függetlenül úgy vélem, hogy akkor lehetne a sportvadászoknak óbréskodni, ha pl
pikával mennének a medvére és hasonló, valódi sportértékű, valódi veszélyt vállaló módon
győznék le a vadat.
Szerintem pedig aki 1km-ről talál, az elég jó lövész, az már sportteljesítmény! Nyilván megfelelő felszerelés is kell hozzá. Nem tudom, hogy itthon mennyi olyan nyílt tér van, ahol ilyen távolságra lövést meg lehet egyáltalán kockáztatni a sűrű településszerkezet mellett. Felénk nem sok.
Igen.Valóban kerülhet tisztóból tisztítatlan szennyvíz a természetbe?
Ezek a videók általában Kínai farkas farmokon készülnek , olyan farkasok között akiket a szőrükért tartanak és a kutyával nőnek fel . A kutya az alfájuk ! A természetben se minden farkas öli/eszi a kutyákat erre a falkának kell tanítani a kölyköket ! Az igazi TM-ek (mint a videón is ) a kutyák királyai nagyon erősek és kitartóak , amik még dolgoznak a legjobb farkas elleni medicínák közé tartoznak !
Higi bébi ezzel is a magad kis tudatlan világát bizonyítod ! A stílus pedig ugye maga az ember ! Halovány lila fingod sincs a vadászatról és vadgazdálkodásról de mint elvhő sötétződ csak fújod a magadét ! A sakknak , a pingpongnak mi sport értéke van ? A lózungok amiket leírsz is a korlátoltságodat mutatja ! A vadászterületre ki kell jutni ? Igen az baj ha az autó fűtött ? Nem ! Az a gáz ha valaki nem vadászni akar hanem csak gyilkolni de az nem is vadász az csak szimpla puskás "síszer" (nem nem spíszert akartam írni ) .A sportvadász szvsz akkor is egy gyáva sz.r
Annak mi sportértéke van, hogy a meleg kocsival kiautókázik az erdőbe az ilyen meg olyan gore-tex meg fszm tudja milyen
sokszázezres hacukában, 1km -ről meg kilövi az elé hajtott állatot.
Aztán villog vele, hogy ő aztán demekkora spíler.
Hagyjukmár. Okádék.
Én csak vadász vagyok , így egyszerűen !Van ilyen is, USA ban, ahol nincs ennyire szabályozva a dolog.
Mondjuk azért is ajvékolnak a habzó szájú szélsőséges idióták...
A sportvadász elnevezést amúgy hülyeségnek tartom, de ez honosodott meg a magyarban vmiért.
Olvasgasd cica és rájössz mekkora baromságot írtál !Ja, csak régen még volt bőven vad mondjuk