Környezetvédelem

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 277
10 904
113
Gyorsan elolvastál minden bejegyzést, a kapcsolódó oldalakat is, meg is értetted, hogy miről ír az Endre bácsi és levontad ezt a következtetésedet!
Gratulálok!
Ne haragudj, de tényleg az.
A építőmérnök vagyok, jelenleg víz- és csatorna és csapadékvíz elvezetés tervezéssel foglalkozom.
Remélhetőleg két év kihagyás után idén megszerzem a vizellátás-csatornázás szakmérnöki végzettséget. (szóval én vagyok a főellenség)
Ez egy zagyva oldal.

És az alap felvetése is téves: az esővíz koszos. Pontosabban az lesz, mikor ráesik a házad tetejére. Ezen nincsen mit vitatkozni, minden évben van ilyen ötlet hogy "palackozzunk esővizet a csarnokok tetejéről". És ha lemérik hogy milyen a minősége, kiderül hogy baromi koszos. Magyaroszágon mindig az, lehet hogy ő mást mért tengerparti országokban. Lehet belőle csinálni ivóvizet? Lehet. megéri ha van vezetékes víz? Nem.
A szennyvíztisztítása meg városban reménytelen, felesleges is beszélni róla. Tanyára jó, kertesházas terültre a 21. században már nem. Majd ha megint egy-két milliárd alatt lesz a Föld lakossága, akkor lehet a megoldás amit itt írogat.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
a tengerszint emelkedés hadtörténeti vetülete :/
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: alali77

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
végre valami jó is

• Tetszik
Reactions: L.O.B
W

Wilson

Guest

Akkor is itt maradnak, ha ez a föld már kiszáradt.....​

2023. június 17. – 16:01

„Misztikus és rejtélyes az a szó, hogy klímaváltozás, de sokaknak még csak abban fogható meg, hogy be kell kapcsolni a légkondit. Pedig még ha nehezen is megfogható ez a fogalom, a hétköznapi élet egyre több területére gyűrűzik be, és olyan hatásai vannak, hogy majd azt vesszük észre, hogy már rohadtul késő van bármit is tenni ellene” – mondta Balázs Zsolt fotográfus, aki a földjükhöz és életformájukhoz ragaszkodó alföldi gazdálkodókról készített Mi akkor is itt maradunk, ha ez a föld már kiszáradt sorozatában mutatja be, hogy mennyire tapintható már az éghajlatváltozás az egyén szintjén is.

2022 nyarán történelmi aszályt élt át Magyarország nagy része, a kevés csapadék és a perzselő hőség betett a gabonanövényeknek, a jószágoknak még a kaszálók és rétek sem kínáltak elég takarmányt. Az országban rekordalacsony vízállások, kiszáradt tavak, eltűnő vízfolyások mutatták meg, milyen sérülékeny is a környezetünk.

Balázs Zsolt még azelőtt vágott bele a témájába, hogy megtapasztaltuk az aszály apokaliptikus képeit. A fotográfus több külföldi esszét látott a klímaváltozás hatásairól, kurrens téma ez világszerte, de leginkább egy Közép-Nyugat-Amerikában készült sorozat ihlette meg, és ezután kíváncsi lett, hogy itthon is tetten érhető-e ilyen mérvű változás. Az már korábbi munkáiból is kitetszett, hogy erős vonzalma van a táj karakterét erősen meghatározó vízhez, az egyik a Telexen is látható sorozatában a Rákos-patakhoz kapcsolódó közösségeket mutatta be, míg a Dübörgő földek felett a néma égbolt című sorozata szintén a 2022-es hőséget és aszályt járta körül. Ez a munkája a Magyar Sajtófotó Pályázaton Természet és tudomány kategóriában az első helyezett lett.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 277
10 904
113

Akkor is itt maradnak, ha ez a föld már kiszáradt.....​

2023. június 17. – 16:01

„Misztikus és rejtélyes az a szó, hogy klímaváltozás, de sokaknak még csak abban fogható meg, hogy be kell kapcsolni a légkondit. Pedig még ha nehezen is megfogható ez a fogalom, a hétköznapi élet egyre több területére gyűrűzik be, és olyan hatásai vannak, hogy majd azt vesszük észre, hogy már rohadtul késő van bármit is tenni ellene” – mondta Balázs Zsolt fotográfus, aki a földjükhöz és életformájukhoz ragaszkodó alföldi gazdálkodókról készített Mi akkor is itt maradunk, ha ez a föld már kiszáradt sorozatában mutatja be, hogy mennyire tapintható már az éghajlatváltozás az egyén szintjén is.

2022 nyarán történelmi aszályt élt át Magyarország nagy része, a kevés csapadék és a perzselő hőség betett a gabonanövényeknek, a jószágoknak még a kaszálók és rétek sem kínáltak elég takarmányt. Az országban rekordalacsony vízállások, kiszáradt tavak, eltűnő vízfolyások mutatták meg, milyen sérülékeny is a környezetünk.

Balázs Zsolt még azelőtt vágott bele a témájába, hogy megtapasztaltuk az aszály apokaliptikus képeit. A fotográfus több külföldi esszét látott a klímaváltozás hatásairól, kurrens téma ez világszerte, de leginkább egy Közép-Nyugat-Amerikában készült sorozat ihlette meg, és ezután kíváncsi lett, hogy itthon is tetten érhető-e ilyen mérvű változás. Az már korábbi munkáiból is kitetszett, hogy erős vonzalma van a táj karakterét erősen meghatározó vízhez, az egyik a Telexen is látható sorozatában a Rákos-patakhoz kapcsolódó közösségeket mutatta be, míg a Dübörgő földek felett a néma égbolt című sorozata szintén a 2022-es hőséget és aszályt járta körül. Ez a munkája a Magyar Sajtófotó Pályázaton Természet és tudomány kategóriában az első helyezett lett.

Nagyon jó cikk. Nem vidám persze

• Tetszik
Reactions: Wilson and Blitz97

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 843
11 919
113
  • Dühítő
  • Szomorú
Reactions: fishbed and Wilson

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 806
26 400
113
Gyerekkoromban ha mentem haza iskolából biciklivel vagy én kerülgettem az alacsonyan repülő fecskéket vagy ők engem... Most 1-1 darab ha akad...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
Gyerekkoromban ha mentem haza iskolából biciklivel vagy én kerülgettem az alacsonyan repülő fecskéket vagy ők engem... Most 1-1 darab ha akad...
Bárcsak visszajönnének.
Nonszensz, hogy még mindig előfordul, hogy vannak ahol leverik a fészkeket :/

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 843
11 919
113
Bárcsak visszajönnének.
Nonszensz, hogy még mindig előfordul, hogy vannak ahol leverik a fészkeket :/
Nálunk idén már 5 nagy partifecsketelep és 1 gyurgyalag telep fennmaradása lett természetvédelmi korlátozással biztosítva. Ha valahol látjuk őket, megy a levél a kormányhivatalnak és a nemzeti parknak, ők pedig 1-2 munkanapon belül határozattal lezárják a területet, minden munkavégzés tiltott. (Mert ugyebár sokszor építkezéseken telepednek meg.)

• Tetszik
Reactions: fishbed

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
Nálunk idén már 5 nagy partifecsketelep és 1 gyurgyalag telep fennmaradása lett természetvédelmi korlátozással biztosítva. Ha valahol látjuk őket, megy a levél a kormányhivatalnak és a nemzeti parknak, ők pedig 1-2 munkanapon belül határozattal lezárják a területet, minden munkavégzés tiltott. (Mert ugyebár sokszor építkezéseken telepednek meg.)
Elméletben mutatós, gyakorlatban meg még önkori is volt ugye, ahonnan leb@szták...

Egyébként meg kérdés: többek közt nem azért van egyre kevesebb, mert egyszerűen nincs miből
fészket építeniük?
Lehet a védelemmel párhuzamosan erre is ki kéne találni valamit.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 277
10 904
113
Elméletben mutatós, gyakorlatban meg még önkori is volt ugye, ahonnan leb@szták...

Egyébként meg kérdés: többek közt nem azért van egyre kevesebb, mert egyszerűen nincs miből
fészket építeniük?
Lehet a védelemmel párhuzamosan erre is ki kéne találni valamit.
Mondjuk ha valaki ebben a témában csöndben maradhat, az te vagy. De segítek egy okkal Neked:

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
Mondjuk ha valaki ebben a témában csöndben maradhat, az te vagy. De segítek egy okkal Neked:
Azért ne már, hogy én és a macskám nyakába varrod a fecskék kipusztulását o_O
tdy.jpg

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 277
10 904
113
Azért ne már, hogy én és a macskám nyakába varrod a fecskék kipusztulását o_O
tdy.jpg
Minden kerti macska megöl évi pár(tucat) madarat, a tied is. Ha felétek nincsen fecske, akkor nem fecskét öl hanem rigót vagy cinkét.
Te írtad hogy miért fogynak a fecskék, ez egy ok.
A környezet védelme olyan, hogy mindenkinek kell tenni érte, ha komolyan gondolod. Ha nem, nem baj, engem nem bánt, csak akkor két kerti macskát simogató kép között ne rinyálj a pusztuló madarakért. És ha van kerti macskád ne te rakj ki sarat a madaraknak, meg etetőt mert csak a zsákmányt csalsz oda a kedvencednek.
Nem, a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai nem a természetet, hanem az állataikat szeretik.
Nincsen bajom az istálló mellett tartott macskákkal akik egeret fognak, még ha néha be is csúszik nekik egy-egy madár, sem a munkakutyákkal, sem a falusi házorző ebekkel, ellenben a Tétényi-fennsikon rohangáló kutyákkal már van bajom, a Budai-hegyeket kisajátító kutyasétátáltató tulajokkal van bajom. Mert nekik mindenhez van joguk. Meg más kezdje el, ne én, nekem ez jár.
Ne itt Újbudán legyen harmadik vágány, menjen a V0, leszarom ha a vidékiek ablaka alatt dübörög el, nekem jár amit akarok.
Legyenek fecskék, mert unatkozik a macskám!
A szoba macska is fájdalmas, de ha ott él, tőlem legyen. A négy fal között mindenki amit akar, de ha kiengeded a kertbe akkor az olyan mint az olajöntés a Dunába vagy a gumiégetés. Szar így gondolni rá? lehet, de a tény az tény,

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 405
27 361
113
Minden kerti macska megöl évi pár(tucat) madarat, a tied is. Ha felétek nincsen fecske, akkor nem fecskét öl hanem rigót vagy cinkét.
Te írtad hogy miért fogynak a fecskék, ez egy ok.
A környezet védelme olyan, hogy mindenkinek kell tenni érte, ha komolyan gondolod. Ha nem, nem baj, engem nem bánt, csak akkor két kerti macskát simogató kép között ne rinyálj a pusztuló madarakért. És ha van kerti macskád ne te rakj ki sarat a madaraknak, meg etetőt mert csak a zsákmányt csalsz oda a kedvencednek.
Nem, a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai nem a természetet, hanem az állataikat szeretik.
Nincsen bajom az istálló mellett tartott macskákkal akik egeret fognak, még ha néha be is csúszik nekik egy-egy madár, sem a munkakutyákkal, sem a falusi házorző ebekkel, ellenben a Tétényi-fennsikon rohangáló kutyákkal már van bajom, a Budai-hegyeket kisajátító kutyasétátáltató tulajokkal van bajom. Mert nekik mindenhez van joguk. Meg más kezdje el, ne én, nekem ez jár.
Ne itt Újbudán legyen harmadik vágány, menjen a V0, leszarom ha a vidékiek ablaka alatt dübörög el, nekem jár amit akarok.
Legyenek fecskék, mert unatkozik a macskám!
A szoba macska is fájdalmas, de ha ott él, tőlem legyen. A négy fal között mindenki amit akar, de ha kiengeded a kertbe akkor az olyan mint az olajöntés a Dunába vagy a gumiégetés. Szar így gondolni rá? lehet, de a tény az tény,
Na. A macskám 2 éves eddigi pályafutása alatt 0 madarat ölt meg.
A kertben van itató, a madarak akkor jönnek amikor a macska már bent van.
Egyébként egyedül nincs kint a kertben - a macska.
Miért zárná ki, hogy szeretem az állatom, de a természetet is? Ez hülyeség.
Ha lenne rá lehetőségem - nem városban élnék, akkor csinálnék nekik dagonyát fészeképítéshez.
Ahogy egyébként volt is mindig, amikor anno tanyán bohóckodtam.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 277
10 904
113
Na. A macskám 2 éves eddigi pályafutása alatt 0 madarat ölt meg.
A kertben van itató, a madarak akkor jönnek amikor a macska már bent van.
Egyébként egyedül nincs kint a kertben - a macska.
Miért zárná ki, hogy szeretem az állatom, de a természetet is? Ez hülyeség.
Ha lenne rá lehetőségem - nem városban élnék, akkor csinálnék nekik dagonyát fészeképítéshez.
Ahogy egyébként volt is mindig, amikor anno tanyán bohóckodtam.
Nekem csak a gyíkokat kapja el, meg egeret -néha, madár csak 2-3 db volt.
akkor most mi van?

• Vicces
Reactions: Kim Philby