Namost a csep szalag leginkább a műtrágyától tud tömődni, de hosszabb idő alatt a vízkő sem a barátja. Amennyire néztem, ugyan olyan, mint a felszíni.
A kis rágcsáló dögök és minden jószág elsődlegesen a nyirkos, nedves talajok felé húz, ezt jól lehet látni, mikor a csepszallag mellett végig dúrja a kultúrát.
A felszedést hát nem tudom. De a no tillesek szerintem ilyenkor végeznek tömeges öngyilkosságot.
Mivel pár évig öntöztem csepegtető szalaggal és elég sokan rajtam kívül, ezért megsúgom; nem olyan ismeretlen technológia itthon. Csakhogy elsősorban zöldség és gyümölcs öntözésére használják.
Van, hogy csak a a csepszalag van lerakva, van, hogy kap egy takarófóliát fölé, amibe a palánták vannak ültetve.
A szalagok jellemzően nagyüzemileg egyszer használatosak, bár lehet toldozgatni, akkor talán két-három évet kibír. Egyszerűen eltömődik (ugyanis nem sima kivágás van rajta) és megrágják mondjuk az egerek.
Lerakása egyszerű, akár takarófóliával egy menetben is mehet. Felszedése sem bonyolult.
Egyébként valóban hasznos és víztakarékos megoldás és a tápanyag kijuttatás is megoldható vele. Teljesen bevált technológia, csak ezt a föld alatti sztorit tartom feleslegesnek. Egyébként sokszor mikro öntözővel ki szokták egészíteni, mert a légköri aszály ellen csak mérsékelten használható.
A te tapasztalatodat nem vonom kétségbe, minden cég szeret nagyot mondani, így valami csak igaz abból amit állítanak.
Van többféle rendszerük ha jól látom, van föld feletti is.
Egységben kell nézni az egészet ha olyan növényt termeszt valaki aminek betakarításakor gyakrabban előfordulhat csapadék és a talaj felázik ott, nem jó a talajba fektetett, mert a munkagépek tönkreteszik.
Tegnap lehet félre értettem valamit az évekkel kapcsolatban, mert itt csak a csövekre "10 év és az apró"-t írnak, többféle csepegtető betéttel.
A videókban komoly szűrőállomásokat is látni, gondolom a műtrágyát ha nem folyékony volt, akkor feloldás után szűrni kell mielőtt a rendszer kiadagolja.
Többféle szűrő rendszert is ajánlanak, gondolom rendszer és pénztárca függő.
Videó
irrigation-filtration-in-a-smaller-footprint.mp4
Hogy a kemény vízzel mit csinálnak azt nem tudom.
A legjobb ha természetes vizekkel tud valaki gazdálkodni és nem kell 100 hektárokat becsöveznie.
Lehet szakítani kell a nagy egybefüggő táblás műveléssel és több védő fasávot kell ültetni, esetleg agrárerdészeti rendszer is szóba jöhet.
Van többféle rendszerük ha jól látom, van föld feletti is.
Egységben kell nézni az egészet ha olyan növényt termeszt valaki aminek betakarításakor gyakrabban előfordulhat csapadék és a talaj felázik ott, nem jó a talajba fektetett, mert a munkagépek tönkreteszik.
Tegnap lehet félre értettem valamit az évekkel kapcsolatban, mert itt csak a csövekre "10 év és az apró"-t írnak, többféle csepegtető betéttel.
A videókban komoly szűrőállomásokat is látni, gondolom a műtrágyát ha nem folyékony volt, akkor feloldás után szűrni kell mielőtt a rendszer kiadagolja.
Többféle szűrő rendszert is ajánlanak, gondolom rendszer és pénztárca függő.
Videó
irrigation-filtration-in-a-smaller-footprint.mp4
Hogy a kemény vízzel mit csinálnak azt nem tudom.
A legjobb ha természetes vizekkel tud valaki gazdálkodni és nem kell 100 hektárokat becsöveznie.
Lehet szakítani kell a nagy egybefüggő táblás műveléssel és több védő fasávot kell ültetni, esetleg agrárerdészeti rendszer is szóba jöhet.