Új korszak: Magyarország megkezdte a víz visszatartását – nem eresztik ki többé az országból
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én nagyon kedvelem a filmjeit, meg amit csinlál, de hogy ne pusztulna ki a fa, amire költöznek a kárókatonák, az nem igaz.Nagyon jó meglátások vannak a cikkben.
![]()
Kárókatona-gyérítés: tömegmészárlás reklámcélból? - Green.hu
Novembertől márciusig gyérítik a kárókatonákat az egész országban, tízesével lövik ki őket, de vajon mi értelme ennek? Véleménycikkünk egy természetfilmestől.green.hu
A Fővárosi Állatkert öreg nyárfái a nagy tó mellett is egész jól túlélik a kárókatonák törődését, pedig 30-40 kárókatona fészek tuti van rajtuk (és ehhez jönnek még a szürke gémek pluszban).én nagyon kedvelem a filmjeit, meg amit csinlál, de hogy ne pusztulna ki a fa, amire költöznek a kárókatonák, az nem igaz.
Vagyis lehet hogy a fák egy ezreléke túl éli, de én abból a több tucat fából amint élni láttam őket, egy sem élte túl.
Én tökaszittem, hogy halat esznek, erre meg fáát??én nagyon kedvelem a filmjeit, meg amit csinlál, de hogy ne pusztulna ki a fa, amire költöznek a kárókatonák, az nem igaz.
Vagyis lehet hogy a fák egy ezreléke túl éli, de én abból a több tucat fából amint élni láttam őket, egy sem élte túl.
de amúgy tényleg miért is nullázzák le a fákat?A Fővárosi Állatkert öreg nyárfái a nagy tó mellett is egész jól túlélik a kárókatonák törődését, pedig 30-40 kárókatona fészek tuti van rajtuk (és ehhez jönnek még a szürke gémek pluszban).
Az ürülékük magas foszfor tartalmú, ún. heves trágya: kiégeti a növényzetet.de amúgy tényleg miért is nullázzák le a fákat?
Kár. Pedig én kedvelem őket.Az ürülékük magas foszfor tartalmú, ún. heves trágya: kiégeti a növényzetet.
De amúgy általában nem az egész fa szokott pusztulni, csak egy része.
Csak a törzs alatti?De amúgy általában nem az egész fa szokott pusztulni, csak egy része.
Nézzél horgászokat.Jó nézni, mókásak ahogy halásznak.
Azok nem mókásak. A madarat választom.Nézzél horgászokat.
Akkor itt felénk amikor a vörösvári "Kopárokat" tarra vágják, sírás, vagy örömünnep lesz?Az evolúciót ne keverjük szerintem ide, teljesen más dimenzió a kettő.
Én azt az álláspontot képviselem (egyetértve a természetvédelemben dolgozókkal), hogy ami nem ide való, mert idegenhonos vagy inváziós, azt bizony ki kell gyomlálni a természeti környezetből.
Számtalan példát lehetne hozni kártékony fajokra, a teljesség igénye nélkül: akác, mirigyes bálványfa (ecetfa), ezüstkárász, kínai razbóra, törpeharcsa, busa, ékszerteknős, mosómedve.. csak hogy párat említsek az itthon is jelentős fajok közül.
lOl....mert nincs nyílvános wc a Káró Katonáknak...ezért maguk alá sz@rnak. Amúgy máshol bányásszák a guanót, itt nem lehetne egy Guanó Kommandót létrehozni, akik ezt begyűjtik? Higgi lehetne a jeladó, ha már úgyis bámulja őket...de amúgy tényleg miért is nullázzák le a fákat?
Itt arra gondolsz, hogy városi, kertvárosi unatkozó zöld önkéntesek rohangálnának vödrökkel, hogy megmentsék a fákat és biotrágyát gyűjtsenek?lOl....mert nincs nyílvános wc a Káró Katonáknak...ezért maguk alá sz@rnak. Amúgy máshol bányásszák a guanót, itt nem lehetne egy Guanó Kommandót létrehozni, akik ezt begyűjtik? Higgi lehetne a jeladó, ha már úgyis bámulja őket...![]()
Táplálhatnák a Méhlegelők talaját...amíg azok foszfortúladagolásban ki nem égnek..Itt arra gondolsz, hogy városi, kertvárosi unatkozó zöld önkéntesek rohangálnának vödrökkel, hogy megmentsék a fákat és biotrágyát gyűjtsenek?
Nem kell azt tarra vágni, a fekete fenyő gyönyörűen pusztul magától is itthon mostanában.Akkor itt felénk amikor a vörösvári "Kopárokat" tarra vágják, sírás, vagy örömünnep lesz?
![]()
Zajnát-hegyek – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Meg a szél is kidönti...ja...hogy az majd elszállítódik magától...Nem kell azt tarra vágni, a fekete fenyő gyönyörűen pusztul magától is itthon mostanában.
Ezt a hozzászólást elég rasszistának gondolom. "Gyönyörűen". A fekete betelepült életformák zavarnak netalántán? Hmmm? Azéééé' mert fekete? Biztos sokat foglalkozol a szép fehér jégkorszakod maradványaival is. Nem vagy Te véletlenül Neoglacionalista?Nem kell azt tarra vágni, a fekete fenyő gyönyörűen pusztul magától is itthon mostanában.
Nem kell azt tarra vágni, a fekete fenyő gyönyörűen pusztul magától is itthon mostanában.
Persze ilyenkor a. kialakult élettér és biocönózis az zsebpiszok....Nem kell azt tarra vágni, a fekete fenyő gyönyörűen pusztul magától is itthon mostanában.
Minden hazai erdőgazdaság törekszik a fekete fenyő eltávolítására. Másrészt semmivel sem rosszabb, mint egy hagyományos tarvágás.. izé akarom mondani véghasználat, sőt az elhalt fa (holtfa) hasznos élettér számtalan élőlénynek.Persze ilyenkor a. kialakult élettér és biocönózis az zsebpiszok....![]()
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..