Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 860
10 964
113
Nem is értem, hogy jut eszedbe ezt így itt említeni...
Normális idő alatt be lehet bármit járni. Megmondja pl. a Waze előre mennyi a normális idő az adott tevékenységre. Nekem siker általában tartani jelentősen áthágott szabályok nélkül is.
Tapasztalat: vasárnap reggel beérek a melóba 10 perc alatt nyugisan. Hétköznap mondjuk 15-20 perc. Ha az átlagnál több idiótát fogok ki, akkor 30 perc is lehet. Lehet mondani, hogy "mi az a 15-20 perc", de az pont 15-20 perc bosszúság és 15-20 perc elvesztegetett élettartam. Az évente 1 nap agybaj csak amiatt, mert mások szerencsétlenkednek és csak a munkábajárást számoltam és csak odafele. Egy átlag házaspár ennél sokkal kevesebbet veszekszik...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 884
26 811
113
Nem is értem, hogy jut eszedbe ezt így itt említeni...
Normális idő alatt be lehet bármit járni. Megmondja pl. a Waze előre mennyi a normális idő az adott tevékenységre. Nekem siker általában tartani jelentősen áthágott szabályok nélkül is.

Tudom, a az autópályán forgalommal szemben rollerezőt is csak a hülye közlekedésszervezés kényszeríti, meg a Megyeri-hídon a Wolt-futárt (nem az ott kialakított dedikált kerékpárúton), meg ezt a gyalogátkelős szűk városi részen (véletlen nagyon is jól ismerem ahol a videó történt) 70-el szembe sávban 2,5 tonnás szarral gyilkolót is. Mert nem tudná előbb elintézni a köcsög forgalmi szabályok szerint a szilikonmacája szopatását a benzinkúton, vagy nem jut hozzá a következő adag kokójához időben... Mindenki rohadtul siet, de gondolkozni senkinek nincs már ideje. A 30-as táblák és a gyalogátkelők miatt.
szvsz a legnagyobb probléma az empátia, tolerancia, türelem teljes hiánya az utakon.
Bringásként pontosan érzem.

F

Filter

Guest

A cikk címe balesetet ír, de ez gyilkosság volt: (videó facebookon)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ott nyugaton amúgy mindenki nagyon siet, szakadt kotvány diesel passat elém is betolakodott a múltkor duplazáróvonalon át a városon belül előzgetve... Mindenkinek fontos dolga van arrafelé. (Autópályán is az igmándi pihenő magasságában kb. heti egy halálos baleset van)
Igen, egyértelmű.
Ez a valaki gyilkolni akart, és sikerült.
Ez nem siettség, hanem roham, fegyveres tàmadàs.
:(

• Szomorú
Reactions: fishbed

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 860
10 964
113
ha már választani kell (de nem kell), akkor inkább tötymörögjön, mint 200-al száguldozzon a városban
Ki a fene mondja azt, hogy 200-al menjen??? Menjen 50-el és nem 30-al, meg induljon el a lámpánál normálisan, meg ne úgy közelítse meg a helyet, ahol le akar kanyarodni jobbra kisívben, hogy már 1 km-rel előtte lelassít 20-ra és az indexet a kormány tekerésével együtt teszi ki. Vagy a gyalogos normál tempóban gyalogoljon át a járdán, ne andalogva, mikor 20 kocsi vár csak rá. vagy úgy várjon a balra kanyarodás lehetőségére (ha van hely) hogy a többiek kikerülhessék jobbról. De lehetne sorolni sok minden mást is.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 507
20 819
113
Tapasztalat: vasárnap reggel beérek a melóba 10 perc alatt nyugisan. Hétköznap mondjuk 15-20 perc. Ha az átlagnál több idiótát fogok ki, akkor 30 perc is lehet. Lehet mondani, hogy "mi az a 15-20 perc", de az pont 15-20 perc bosszúság és 15-20 perc elvesztegetett élettartam. Az évente 1 nap agybaj csak amiatt, mert mások szerencsétlenkednek és csak a munkábajárást számoltam és csak odafele. Egy átlag házaspár ennél sokkal kevesebbet veszekszik...
A siető tolakodók lassítják leginkább a közlekedést, betolakodásaik miatt "harmonikázik" a forgalom, amiatt van sokkal több koccanás, mint nélkülük lenne, összeségében a nagy sietésük mindenki mást nagyban lelassít.

Amúgy többen vannak ugyanakkora áteresztőképességen.

szvsz a legnagyobb probléma az empátia, tolerancia, türelem teljes hiánya az utakon.
Bringásként pontosan érzem.
Pontosan.
ha már választani kell (de nem kell), akkor inkább tötymörögjön, mint 200-al száguldozzon a városban
Sokszor az is kárt okoz, menjen a forgalom tempójával, ne tolakodjon. Nem sok tötymörgőt látok amikor közlekedek. Akkor nagyon fel tudnak bőszíteni mondjuk, ha 20 perce 30-al megyünk a szembeforgalom miatt beszorulva mögé pl. a pilisi szerpentinen. És a békát valahogy lenyelem, és odaérek, és senkit nem ölök meg közben.

Tegnap is ledudált egy fasz Óbudán, mert megálltam a gyalogost átengedni, és inkább a szembe sávban kikerült engem tötymörgőt, a járdaszigetet kerülve a záróvonalon... Néha nagyon csúnya gondolatokat szülnek ezek bennem, mert ez nem az évente egyszer benéztem valamit és majdnem baleset lett szituk (igen, én is elbaszok néha ezt-azt, főleg, ha kapkodok, évi max 1x mondjuk)

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 631
3 396
113
Hétvégén hamarabb beérsz a melóba mint hétközben munkanapon?!
Na ne basz…!?
Változik a forgalom, a sűrűsége, dinamikája…hogy mik vannak!
S még alkalmazkodni is kell…nahát…azta…

Aki igazán fontos megvárják.
Vagy induljon el időben.

Szóval pont leszarom kit hogyan frusztrál a forgalom és az élet …a többségnek így vagy úgy sikerül betartani a szabályokat vagy legalább azt a minimumot, h mások életet nem veszélyeztetve közlekedjen.

Nem extra dolog kellene, h legyen.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 884
26 811
113
Szóval pont leszarom kit hogyan frusztrál a forgalom és az élet …a többségnek így vagy úgy sikerül betartani a szabályokat vagy legalább azt a minimumot, h mások életet nem veszélyeztetve közlekedjen.

Nem extra dolog kellene, h legyen.
Aha... ha én számítanék a kölcsönös bizalom elvére, akkor naponta legalább kétszer meghalnék (bicóval melóba és haza)

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 105
31 888
113
meg induljon el a lámpánál normálisan
Amúgy szintén nem értem hogyan nem lehet ezt az egyszerű szintet megugrani, de mintha arra lenne direktbe kitenyésztve a sofőrök egy jó része, hogy akkor aludjunk be a lámpánál. Mikor én vagyon legelöl, akkor szépen megindulok zöldnél és konkrétan látom, hogy az utánam lévő csak 2-3 másodperccel rá eszmél fel, hogy ja izé mehetek. Miközben azért a Golf sem egy világból kimenő V12.

Ezzel viszont így egy 15 másodperces zöld akár 20 százalékát is elbaszhatja, mert egy bamba fasz. Ha meg ő van a legelején akkor már bukta mindenki az egészet, mire a másodpercekben mérhető reakcióidejével a delikvens agyában egy pavlovizált majom mintájához hasonlóan kikristályosodik a színváltás és a megindulás közti összefüggés tudatossá válása.

És mielőtt még előkerülne, egyáltalán nem az idősek vagy a munkában/egyéb módon kifáradt sofőrök a probléma (az majd máshol), hanem, hogy fixen baszdmeg ezeknek a mamlaszoknak a 90 százaléka a telefonját baszogatja a lámpánál mert nem bírja 5 percre letenni azt a szart. Ha olyan fontos akkor álljál le, ha meg ráér akkor figyelj az útra. Kihangosító létezik, pötyögni ne a forgalomba tessék, a tiktok csöcsöket meg nézegesd otthon. Egyszer engem is 20 percen belül vagy háromszor kerestek a tévéből, de mivel vezettem nem vettem fel, csak mikor leálltam. Lehet így is csinálni.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 279
33 854
113
Mind a kettő telibeszarja a többieket.
Indokolatlan forgalom feltartása ugyan úgy büntetendő, csak sajnos nem alkalmazzák. Pedig -tök lényegtelen, hogy jogosan vagy sem- felb.ssza a többi közlekedőt, ami máshol csapódik le, aztán sokszor pont ezek sápítoznak a közlekedési morálról.
Aki nem tud úgy közlekedni, hogy indokolatlanul ne tartson fel senkit, annak nem biztos, hogy egyedül közlekednie kell.

Legrosszabb a bizonytalanul vezető (meg a telefonáló taplóköcsög).

Kedvenceim, kihalt út, paciens 80 körül megy, de még azt sem tartja egyenletesen, elkezdi az ember előzni, eszébe jut, hogy ja, 90-el is mehetne, elkezd gyorsítani... aztán mire befejezem az előzést már túllépem én is a sebességhatárt és hol bográcsozik a rend éber őre?
Vagy a semmi közepén billeg az úton, majd egy indokolatlan balra húzással és lassítással lefordul a földútra egy tanyához.
Másik, hogy látja, hogy feltartja a forgalmat -én elfogadom, hogy főleg vidéken, kell kocsival közlekednie, menjen 70-el leszarom- de az, hogy lehúzódjon és elengedje a többit az már nem kor, meg bátorság, hanem szándék kérdése.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 884
26 811
113
Amúgy szintén nem értem hogyan nem lehet ezt az egyszerű szintet megugrani, de mintha arra lenne direktbe kitenyésztve a sofőrök egy jó része, hogy akkor aludjunk be a lámpánál. Mikor én vagyon legelöl, akkor szépen megindulok zöldnél és konkrétan látom, hogy az utánam lévő csak 2-3 másodperccel rá eszmél fel, hogy ja izé mehetek. Miközben azért a Golf sem egy világból kimenő V12.

Ezzel viszont így egy 15 másodperces zöld akár 20 százalékát is elbaszhatja, mert egy bamba fasz. Ha meg ő van a legelején akkor már bukta mindenki az egészet, mire a másodpercekben mérhető reakcióidejével a delikvens agyában egy pavlovizált majom mintájához hasonlóan kikristályosodik a színváltás és a megindulás közti összefüggés tudatossá válása.

És mielőtt még előkerülne, egyáltalán nem az idősek vagy a munkában/egyéb módon kifáradt sofőrök a probléma (az majd máshol), hanem, hogy fixen baszdmeg ezeknek a mamlaszoknak a 90 százaléka a telefonját baszogatja a lámpánál mert nem bírja 5 percre letenni azt a szart. Ha olyan fontos akkor álljál le, ha meg ráér akkor figyelj az útra. Kihangosító létezik, pötyögni ne a forgalomba tessék, a tiktok csöcsöket meg nézegesd otthon. Egyszer engem is 20 percen belül vagy háromszor kerestek a tévéből, de mivel vezettem nem vettem fel, csak mikor leálltam. Lehet így is csinálni.
mer' a kibsztt telefon...

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 279
33 854
113
Nekem az a véleményem, hogy ha valaki annyira fontos, hogy halaszthatatlan hívást kell intézni vezetés közben -nem, nincs olyan- akkor teljen neki kihangosítóra (persze ma már a telefonok is normálisan kihangosíthatóak), ha meg nem, akkor bírja már ki telefonálás nélkül azt a fél-egy órát, még a zöme eljut A-ból B-be.
Mikor elkezdték büntetni a telefonálást, elég jól visszaszorult, de mára megint nagyon elterjedt, szerintem a sofőrök minimum 1/3-a telefonnal a kezében vezet.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 860
10 964
113
A siető tolakodók lassítják leginkább a közlekedést, betolakodásaik miatt "harmonikázik" a forgalom, amiatt van sokkal több koccanás, mint nélkülük lenne, összeségében a nagy sietésük mindenki mást nagyban lelassít.

Amúgy többen vannak ugyanakkora áteresztőképességen.

Sokszor az is kárt okoz, menjen a forgalom tempójával, ne tolakodjon. Nem sok tötymörgőt látok amikor közlekedek. Akkor nagyon fel tudnak bőszíteni mondjuk, ha 20 perce 30-al megyünk a szembeforgalom miatt beszorulva mögé pl. a pilisi szerpentinen. És a békát valahogy lenyelem, és odaérek, és senkit nem ölök meg közben.
Nem a tolakodól lassítják a közlekedést, hanem a 20 autós gyászmenet elöl menő 50-el közlekedő tagja lakott területen kívül. Normálisan meg előzni nem lehet, mert szembe is hasonló sorok jönnek, a gyászmenet tagjai meg azon a véleményen vannak, hogy ha ők nem mennek, senki sem menjen és nem engednek be előzőt a sorba.

Na b@ssz, ha X az áteresztőképesség 50-nél akkor pont 1/2X 25 nél. Beleérve az egyenes utat, kerszteződést, lámpánál a zöldet...

Szerencsés lehetsz, itt majdnem mindenki työtyög. Mellékesen bármi is a látszat, sosem előztem szűk hídon kettős záróvonalnál járdaszigettel súlyosbítva. Én csak bosszankodok magamban, mert látom, hogy ezt sokkal gördülékenyebben (és biztonságosan) is lehetne csinálni..

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 884
26 811
113
GaZ2WqYWAAA7ZkU
GcGVQeBXoAAPEFv

King's Cross

• Tetszik
Reactions: Pocok75

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 631
3 396
113
Aha... ha én számítanék a kölcsönös bizalom elvére, akkor naponta legalább kétszer meghalnék (bicóval melóba és haza)
Anno hat egymás utáni évben a bicikli szezont (március) úgy kezdtem, h fellöktek(egy esetben volt osztott felelősség, többiben vétlen voltam) - egy esetben nyolc napon túli a többi szerencsésebb nyolc napon belüli sérüléssel, de mindig kényszer pihivel májusig. S meg csak nem is napi munkába járás volt a cél…
Szóval elengedtem a dolgot (+ a melo sem engedte már meg) most csak sport célból.

Sok öngyilkos jelölt van biciklin is, de nagyvárosban szubjektive sokkal zavaróbb tud lenni az a turista, aki nem létező mozgáskultúráját külföldi városnéző túrával kívánja fejleszteni, ennek permutációja kerékpár helyett valami elektromos eszközön csapatva…

Dehogy mennyire hozzáállás kérdése.
Rómában autóval és robogóra ülve se éreztem ennyire kielezve a szitukat mint mondjuk Bp-n.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 884
26 811
113
Anno hat egymás utáni évben a bicikli szezont (március) úgy kezdtem, h fellöktek(egy esetben volt osztott felelősség, többiben vétlen voltam) - egy esetben nyolc napon túli a többi szerencsésebb nyolc napon belüli sérüléssel, de mindig kényszer pihivel májusig. S meg csak nem is napi munkába járás volt a cél…
Szóval elengedtem a dolgot (+ a melo sem engedte már meg) most csak sport célból.

Sok öngyilkos jelölt van biciklin is, de nagyvárosban szubjektive sokkal zavaróbb tud lenni az a turista, aki nem létező mozgáskultúráját külföldi városnéző túrával kívánja fejleszteni, ennek permutációja kerékpár helyett valami elektromos eszközön csapatva…

Dehogy mennyire hozzáállás kérdése.
Rómában autóval és robogóra ülve se éreztem ennyire kielezve a szitukat mint mondjuk Bp-n.
Én -lekopogom- még megúsztam, max egy hülyegyerek miatt volt, hogy repültem még jó pár éve,
mert kifutott elém - bringaúton...
Személy szerint jobban felbasz ha sportoláskor nem tudok haladni (oúti), mint amikor csak melóba jövök-megyek