Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 562
35 965
113
A bibi itt van hogy Janinknak és az államtitkárának fingja sincs a közlekedés szervezésről a vasúton belül. Továbbá már nem autópályákát meg olyan hidakat kellene építeni ahol várhatóan gyée lesz a forgalom. Hanem a főútakat il a hozzá kapcsolodó első és másodrendű mellékutakat kellene rendbe vágni.
Rég késznek kellene lennie a 4 sávos (sávosítot 4 es nek) illetve az M1 kapacítás bővítésének
Illetve normálisan le tudjanak közlekedni legalább 120 as tempoval a fő pályászakaszokon pl az új ic szerelvényekkel normális kiszolgáló infrastuktura mellett.

Csak érdekesség képen a csehek jövőre 1000 milliárd forintot költenek a vasútra mi pedig 20! milliárdot karbantartásra 196-ot pedig a bube-ra meg kb van a déli körvasút és ennyi....

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
981
2 042
93
Csak érdekesség képen a csehek jövőre 1000 milliárd forintot költenek a vasútra mi pedig 20! milliárdot karbantartásra 196-ot pedig a bube-ra meg kb van a déli körvasút és ennyi....
Na de nálunk akkor mit lopnának el, ha ennyit költenének a vasútra? Nem maradna lóvé a szállodákra, a napkollektorokra, holdról irányítható automata szántó - vetőgépre, lovakra, meg lombsétányra, kiszáradt halastóra, vadrezervátumra, stb...stb...! ......................>!
Nehogy mán elköltsük a vasútra he! A bocskorosok majd mennek gyalog, kerékpárral vagy lovon!
A 21. sz.-ban! :confused:

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 893
61 766
113
Gleneagles nem az az ingázó állomás, ahonnan a melósok hajnalban bevonatoznak Edinburghbe. De ezt te is tudod.
Én ingáztam Londonba és az állomás a fövonalon egy túlzsufolt kosztelep volt, minden cukiság nélkül. Sokan azt hiszik, Anglia csupa romantikus kisvárosokból áll. Hát nem. Sokkal több a szegényes lakótelep, kutyaólszerü sorházakkal kilómétereken át.

F

Filter

Guest
Gleneagles nem az az ingázó állomás, ahonnan a melósok hajnalban bevonatoznak Edinburghbe. De ezt te is tudod.
Én ingáztam Londonba és az állomás a fövonalon egy túlzsufolt kosztelep volt, minden cukiság nélkül. Sokan azt hiszik, Anglia csupa romantikus kisvárosokból áll. Hát nem. Sokkal több a szegényes lakótelep, kutyaólszerü sorházakkal kilómétereken át.
És rusnyàk a cselédek, a kaja is sz@r...

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 257
33 781
113
Ebben benne van a brno-i városrehabilitáció is, ami valamikor 10 év múlva lesz kész?
Akkor végülis mégsem az a 20 milliárd, amit Vitézy a poszt alatti kommentben kiemelt?

Akkor van az általad írt: 20+196+231=447 milliárd?

Bár a költés és a fejlesztés fogalmak nem csereszabatosak, de ha már ezt írtad, akkor érdekességképpen:
Amúgy mennyit is költünk a vasútra a 2025 évi tervezet szerint:

vasúti pályahálózat működtetésének költségtérítése 210 500,0 millió
Vasúti személyszállítási közszolgáltatások költségtérítése 279 500,0 millió
Közlekedési közszolgáltatások energiaköltségének támogatása 37 000,0 (gondolom részben vasút is kap belőle)
Vasúti fejlesztések:
1 Fenntarthatósági és modernizációs vasúti fejlesztések 18,1 illetve felhalmozási kiadás rovat: 30 110,1
2 Nemzetközi szerződésen alapuló vasúti fejlesztések 126,7 illetve felhalmozási kiadás rovat: 196 520,1

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 666
26 637
113
Ok. Jöhetnek Hortobágy alsóról kis, nem-ingázó állomás fotók.
Nyilván az ipari területek állomásai mások, bár azért van bőven szép ilyen is.
Skóciánál és Glasgow-nál maradva pl, bár messze nem mondható kifejezetten jó módú környéknek ugyebár
3888px-Mapcarta.jpg
Blantyre_railway_station_in_2008.jpg
rr22080903-WP-093122.jpg

• Imádom
Reactions: Pocok75

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 257
33 781
113
Szép. Nem mondtam, hogy nincs.
De valamiért nem ezekre vonatkozik a vasút jelenlegi állapotának általános megítélése.
Mert a megítélés nem feltétlen a valóságon alapszik. (Még nekem sem, pedig törekszem rá. Sokkal rosszabbnak gondoltam a szolgáltatást, mint ami a valóság.)

Van egy csomó szép és felújított kisebb nagyobb állomás, csak hát ha mindig arra Recsk ázunk, hogy nyugaton mi van, akkor nem vesszük észre azt ami itthon is szép és akár érték.

Tessék, még egy, tényleg tök random:
medgyesegyhaza_epulet.jpg

Bár nem lett olyan szép és hangulatos, mint az eredetileg volt:
p0023815.jpg

1775051.jpg

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 469
61 601
113
A BMW-k feltűnően nem átlagos képességű autósokra vannak hangolva, ahogy a nürburgringi videókból látjuk.

Ami feltűnt még nekem, a Hyundai i30 N-ek sem.

Meg egyszerűen ezek nem verseny pályára vannak hangolva.
Amelyik modellnek nem szárazkarteres a motorja, az egyszerűen nem ilyen használatra lett fejlesztve.
Pont erre vonatkozott az előző füsttel kapcsolatos hozzászólásom.
Azért füstölnek el, mert nagy G erők hatnak a gépre tartósan, a nedves karteres teknőben meg az olaj ide-oda vándorol. Az egyik oldalt túl sok lesz, "felkapja" a motor, bekerül az égéstérbe, a másikon meg nincs kenése a motornak....
A sebesség váltó-karosszéria merevségének a kapcsolata ugyan ez. Nagy oldal G-nél elcsavarodik a váz és vele együtt a sebesség váltó kulisszája is. Így vagy nem tudod a kívánt fokozatba tenni (jobb esetben) vagy rossz sebességbe rakod. Ilyenkor szoktak vissza váltásnál kinyiffanni a motorok...

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 562
35 965
113
Mert a megítélés nem feltétlen a valóságon alapszik. (Még nekem sem, pedig törekszem rá. Sokkal rosszabbnak gondoltam a szolgáltatást, mint ami a valóság.)

Van egy csomó szép és felújított kisebb nagyobb állomás, csak hát ha mindig arra Recsk ázunk, hogy nyugaton mi van, akkor nem vesszük észre azt ami itthon is szép és akár érték.

Tessék, még egy, tényleg tök random:
medgyesegyhaza_epulet.jpg

Bár nem lett olyan szép és hangulatos, mint az eredetileg volt:
p0023815.jpg

1775051.jpg
Érdekes, hogy csak olyanokat választottál "random" amik az utóbbi 1-2 évben lettek felújjítva :rolleyes: