Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gatya

Well-Known Member
2012. március 30.
103
377
63
Következő kérdésem az lenne, mi az a WAZE... :) De goodle a barátom.
Egy telefonos online, interaktív, navigációs alkalmazás. Itt a navigáláson kívül a legfontosabb, hogy azonnali forgalmi szituációkat tud, és emiatt át is tervezi, elkerülve a dugókat, lezárásokat.
A másik, hogy interaktív, a többi WAZE felhasználó tud betolni infokat a többieknek, mint pl: traffi, lerobbant autó az út szélén, rendőri ellenőrzés, csúszós út stb..
Gyakorlatilag ezt használják a legtöbben most.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 830
10 892
113
Egy telefonos online, interaktív, navigációs alkalmazás. Itt a navigáláson kívül a legfontosabb, hogy azonnali forgalmi szituációkat tud, és emiatt át is tervezi, elkerülve a dugókat, lezárásokat.
A másik, hogy interaktív, a többi WAZE felhasználó tud betolni infokat a többieknek, mint pl: traffi, lerobbant autó az út szélén, rendőri ellenőrzés, csúszós út stb..
Gyakorlatilag ezt használják a legtöbben most.
Már rég kiestem a többségből sajna.

• Tetszik
Reactions: aquarell

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 846
5 998
113
Már rég kiestem a többségből sajna.
A Waze bármilyen mobira feltehető, és egyszerű a használata is. Internet kell hozzá.

Én mindig használom, akkor is ha 20 éve minden nap használt útvonalon megyek. Nem a térkép miatt, hanem a valós idejű forgalmi info miatt.

Egyébként olyan mint egy bogaras öregúr, vannak kedvenc útvonalai, ahol tutira megszívod ha halgatsz rá. Ezen felül képes 5 kilométeres kerülőt tenni 1 perc időnyereségért. Indulás előtt érdemes megnézni az alternatív utvonalakat, és a tapasztalataid alapján a jobbat választani, ha nincs nagy idő különbség. Én főleg azért használom, mert segít elkerülni a nagyobb dugókat.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 460
20 720
113
Persze, hogy nem, azóta 3x váltottam munkahelyet, nem éri meg egy helyen dolgozni sokáig, nem emelnek sosem akkorát, mint amekkora fizetés emelkedést el tudsz érni munkahely váltással.. 1-2 kivétel van csak, meg a saját vállalkozás.
Lehet félre értettelek, hogy mire célzol, mert nekem nagyon természetes amint feljebb írtam, nem pedig az, hogy valaki marad egy munkakörben 10 évig.
Ha az árakat nézzük, hogy változtak, akkor ugyanannak a munkakörnek a bérét is nézzük hozzá, csak így van értelme az összehasonlításnak.
Te már igazgató vagy, úgyhogy nem is drágult nagyot a legolcsóbb autó kategória, mert te 5x annyi keresel, az meg 2x annyiba kerül.

Példa: Valójában ha valaki kezdő hegesztő volt, és meg tudott venni egy legolcsóbb autót egy évi béréből, és most egy kezdő hegesztő nem tud megvenni csak 2 évi béréből. Az autó beltartalma változott? A hegesztői munkakör is változott, ma már más szerszámokkal dolgoznak, stb. De csak így lehet nagyjából almát az almával hasonlítani.

Tipikus hiba amibe itt te is estél, amit itt a fórumon sokan elkövetnek, hogy a saját előremenetelüket a gazdaság a valósnál jóval gyorsabb fejlődéseként élik meg. Ezt próbáltam ezzel megelőzni:

Aztán tedd mellé az akkori munkakörödért járó mai bért...
Ezek párban járnak az AndroidAuto-val ;)
De ki használ Androidot? Maximum a szegények...
Lehet primitív hülye vagyok, de talán az autó CD lejátszójában sem járt még egy CD sem, egyedül a rádió szól vezetés közben.
Vannak akiket veled ellentétben zavar, ha a reklámot néha megszakítják egy kis zenével, ők CD-ről, vagy telefonról hallgatják a folyamatos összefüggő reklámokat.
Én főleg azért használom, mert segít elkerülni a nagyobb dugókat.
És baleseteket, előre szól, ha ködfolt van, vagy az út szélén álló autó (ami sokszor felelőtlenül lézengő vezetőt/utast is jelent)

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 830
10 892
113
A Waze bármilyen mobira feltehető, és egyszerű a használata is. Internet kell hozzá.

Én mindig használom, akkor is ha 20 éve minden nap használt útvonalon megyek. Nem a térkép miatt, hanem a valós idejű forgalmi info miatt.

Egyébként olyan mint egy bogaras öregúr, vannak kedvenc útvonalai, ahol tutira megszívod ha halgatsz rá. Ezen felül képes 5 kilométeres kerülőt tenni 1 perc időnyereségért. Indulás előtt érdemes megnézni az alternatív utvonalakat, és a tapasztalataid alapján a jobbat választani, ha nincs nagy idő különbség. Én főleg azért használom, mert segít elkerülni a nagyobb dugókat.
Nálam a navigáció használata sem alapértelmezett. Ismeretlen helyre menet úgyis megnézem otthon (még nem mobilon, hanem "asztali" számítógépen szocializálódtam) és megtervezem és megjegyzem az utat (a navi csak emlékeztetőül van), ha meg Budapesten keresztül kell ismeretlen helyre menni, ott úgyis örülök, ha lyuk van a s.ggemen és át tudok vágni 3 zsúfolt sávon a lekanyarodáshoz időben, nem hogy 1 perc időnyereségen aggódjak. De mindenki úgy csinálja, ahogy neki jólesik.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 830
10 892
113
De ki használ Androidot? Maximum a szegények...

Vannak akiket veled ellentétben zavar, ha a reklámot néha megszakítják egy kis zenével, ők CD-ről, vagy telefonról hallgatják a folyamatos összefüggő reklámokat.
Ez áll a mobilra is? Akkor szegény vagyok (az autón meg valami régi Toyota rendszer van).

Nálam vezetés közben a vezetés az első, minden más háttérzaj. Ha reklám megy, az nem csákány (egyik füleden be, másikon ki, mégis a fejedben marad), ha van valami "értelmes" arra figyelek, ha a forgalom engedi. Minden más csak feleslegesen bonyolítja az életemet.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 846
5 998
113
Nálam a navigáció használata sem alapértelmezett. Ismeretlen helyre menet úgyis megnézem otthon (még nem mobilon, hanem "asztali" számítógépen szocializálódtam) és megtervezem és megjegyzem az utat (a navi csak emlékeztetőül van), ha meg Budapesten keresztül kell ismeretlen helyre menni, ott úgyis örülök, ha lyuk van a s.ggemen és át tudok vágni 3 zsúfolt sávon a lekanyarodáshoz időben, nem hogy 1 perc időnyereségen aggódjak. De mindenki úgy csinálja, ahogy neki jólesik.
Előre mutatja a program hogy mikor kell lekanyarodnod, és azt is, hogy ha több sáv van, akkor melyik jó. Amikor sok kis mellékutca küzül kell valamelyiket választani, akkor is nagyon hasznos hogy folyamatosan mutatja a távolságot.

Én sem az 1 percekért használom, hanem a dugókat akarom elkerülni. Az M0-án például nagyon nagyot lehet szívni.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 830
10 892
113
Előre mutatja a program hogy mikor kell lekanyarodnod, és azt is, hogy ha több sáv van, akkor melyik jó. Amikor sok kis mellékutca küzül kell valamelyiket választani, akkor is nagyon hasznos hogy folyamatosan mutatja a távolságot.

Én sem az 1 percekért használom, hanem a dugókat akarom elkerülni. Az M0-án például nagyon nagyot lehet szívni.
Még ifjú voltam, mikor valahonnan Budapestről kellett kitalálni, aztán "érzésre" sikerült (navi még nem volt sehol "nyugaton" sem) teljesen ismeretlen utcákon át... :)
És mint mondtad, a WAZE úgy navigál, ahogy "ő" akar, nem veszi figyelembe, neked mi passzol az ügyességedhez, gyakorlatodhoz, kipihentségedhez. Otthon megnézem mi a legegyszerűbbnek tűnő út aminek minél nagyobb részét már ismerem akár előző nap (kereszteződésekkel, sávokkal) és hajrá. Ha kifogok egy dugómentes periódust legfeljebb odaérek egy órával előbb... Pont ezért kerülöm Budapestet, ha lehet. Jószerével csak kórháza/ból szállítok családtagot meg pályadvarra/onnan látogatót. Monjuk a navi akkor pont jól jött, mikor az egyik ismerős leszállt a Keleti helyett Kelenföldön. :)

• Tetszik
Reactions: fishbed and Rferi66

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 006
3 724
113
Hivatalos Értesítő 2024/59. szám:
Az építési és közlekedési miniszter 23/2024. (XII. 30.) ÉKM utasítása Baja városát érintő fejlesztésekről
Az építési és közlekedési miniszter 24/2024. (XII. 30.) ÉKM utasítása Mohács városát érintő fejlesztésekről
Az építési és közlekedési miniszter 25/2024. (XII. 30.) ÉKM utasítása Salgótarján városát érintő fejlesztésekről

• Tetszik
Reactions: Pocok75

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 319
8 235
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
nemcsak a kínai EV meg a Tesla S modell követ el random seppukut.

• Hűha
Reactions: BJani and fip7

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 319
8 235
113
Volt benne csipogó? :eek:
viccet félretéve kétlem. nagyon hasonlít többek közt egy 5 évvel ezelőtti kínai Tesla felrobbanására. kicsi füst és kva nagyot robban. Persze a republikánus propi rögtön mindenfélét vízionál. Volt olyan kínai EV SUV is ami 5 métert repült mert töltés közben felrobbant.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Ramzana

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 402
61 178
113

Ez simán robbant akkorát, mintha alá raktak volna fél kg TNT-t.... :eek:
Képzeld ha benne ülsz....

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 319
8 235
113
Ez simán robbant akkorát, mintha alá raktak volna fél kg TNT-t.... :eek:
Képzeld ha benne ülsz....

Nem is vennék soha EV-t. Itt van két robbanás a videó elején és 01:03-nál. egyiktől 5 métert repül a másik meg tüzijátékozik.

• Tetszik
Reactions: fip7

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 721
98 206
113
Főleg ha segítenek benne,

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 565
25 539
113
@reich_und_roll azért egy 'bocs' jól esett volna
Már meg ne haragudj Szőr, de azért mert te otthon ülve a macska fülét vakargatva, mákos bejglitől félkómás állapotban egy egyszer volt birodalom lázálmaitól fűtve kommentelgetsz azért én kérjek elnézést??? Hát ez parádés b^szod! :D :D :D
De oké, itt az új év… legyen így… szóval kedves topic olvasó társaim Szőrhigginsz nevében elnézést kérek tőletek. Nagyon sajnálja.

• Vicces
Reactions: SirHiggins

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 381
26 364
113
Már meg ne haragudj Szőr, de azért mert te otthon ülve a macska fülét vakargatva, mákos bejglitől félkómás állapotban egy egyszer volt birodalom lázálmaitól fűtve kommentelgetsz azért én kérjek elnézést??? Hát ez parádés b^szod! :D :D :D
De oké, itt az új év… legyen így… szóval kedves topic olvasó társaim Szőrhigginsz nevében elnézést kérek tőletek. Nagyon sajnálja.
He?
Én azt írtam, hogy az INEOS terepjáró a felpimpelt Land Rover.
Erre Te meg jössz valami új Land Roverrel. Ki beszélt arról?