Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 021
39 986
113
Ember tudod te melyik Defenderről írod pl, hogy nem ázik be???
2018-ig ez volt a Defender:
e5f592219b84a651eec6fd96985303d0.jpg

2019-ben már ez:
a628a6cab2303b50456c93531c1aa56cb0efa49a.jpeg

Érzékeled a két fotó közötti különbséget? Munkaautóból plasztik fasz. Már csak így látszatra is… Érzékeled, hogy ez a Def gecire nem fog hosszú évekig elzötykölődni ahol az előző? Van fogalmad arról, hogy hova tűnt a kézi váltó, difizárak, felező… hova lett az extrém sok szart kibíró hajtáslánc? Dehogy van baszd meg, agyatlanul irogatsz nekem itt, mert bele vagy buzulva, hogy jajdejómertbrit és g*cizel itt velem értelmetlenül okoskodva. Közben meg IQ nuku és ha a Def véletlenül nem brit lett volna, akkor nem b%szakodnál velem egy napja…
Részemről ezzel pontot is tennék az értelmetlen beszélgetésre ebben a témában.

Ps. Vagy 10 éve úgy húztam fel egy offroadozgatás közben felborult Defendert trélerre, hogy áthúztam a spanifert az első lökhárítón kétszer, a másik felével ugyanezt tettem a Wrangler hátsó lökhárítóján és csá. A mostani Def-en ezt megtenni sem tudnám, de jobb is, mert így az autón marad az 1800 €-s műanyag szar, amit lökhárító helyett tettek fel rá…
Tulajdonos TATA indiai cég és Chery kínai cég.

• Tetszik
Reactions: fip7

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
863
2 368
93
Közel 10 éves a videó feltőltése, de aranyos. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Vajon akkor is ilyen kedvesek lennének ha "más" Porsche-val álltanának be? :oops:

• Tetszik
Reactions: enzo and BJani

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 803
61 292
113
Neked van Cabrio Golfod, ha jól emlékszem, nem?
Igen. :)
Életem első és egyetlen vadiúj kocsija:
Fehér Golf 1 Cabrio,1990/9,98le, automata,3.tető,2. kipufogó, 146000km.Nincs ABS, nincs légzsák, nincs klima, nincs elektromos ablak, tető viszont elektromos, központi zár van.
Érdekes módon a rozsda nem téma, pedig fel voltam készülve, hogy komolyabb hegesztés lesz.
Motorral soha nem volt baj, felfüggesztéssel többször a szar utak miatt. 3 évig napi autóm volt, akkor ment bele ca 50000km.Voltunk vele Angliában, Olaszban, Franciaországban. Autópályán 130 felett nagyon hangos, országúton ideális. Aztán 2.kocsi lett. Most a lányom használja, évi 2500km-t fut.
Szabadban áll újkora óta :)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 378
26 362
113
Ember tudod te melyik Defenderről írod pl, hogy nem ázik be???
2018-ig ez volt a Defender:
e5f592219b84a651eec6fd96985303d0.jpg

2019-ben már ez:
a628a6cab2303b50456c93531c1aa56cb0efa49a.jpeg

Érzékeled a két fotó közötti különbséget? Munkaautóból plasztik fasz. Már csak így látszatra is… Érzékeled, hogy ez a Def gecire nem fog hosszú évekig elzötykölődni ahol az előző? Van fogalmad arról, hogy hova tűnt a kézi váltó, difizárak, felező… hova lett az extrém sok szart kibíró hajtáslánc? Dehogy van baszd meg, agyatlanul irogatsz nekem itt, mert bele vagy buzulva, hogy jajdejómertbrit és g*cizel itt velem értelmetlenül okoskodva. Közben meg IQ nuku és ha a Def véletlenül nem brit lett volna, akkor nem b%szakodnál velem egy napja…
Részemről ezzel pontot is tennék az értelmetlen beszélgetésre ebben a témában.

Ps. Vagy 10 éve úgy húztam fel egy offroadozgatás közben felborult Defendert trélerre, hogy áthúztam a spanifert az első lökhárítón kétszer, a másik felével ugyanezt tettem a Wrangler hátsó lökhárítóján és csá. A mostani Def-en ezt megtenni sem tudnám, de jobb is, mert így az autón marad az 1800 €-s műanyag szar, amit lökhárító helyett tettek fel rá…
Figyumár, az megvan, hogy én nem defenderről beszélek, hanem Ineos Grenadier-ről?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 400
61 172
113
Budapesten… ellenben fél Európa az említetteket nyüstöli… én meg ezt látom. Jaaah meg, hogy utána az eldobált millió km-es autók megérkeznek soha nem volt taxiként X milliókért és elkezdődik a micsoda szarok ezek észosztás. Én meg ezt látom.

Kezdjük ott, hogy már németben se a Merci a meghatározó a taxis fronton:
A világ többi azok részén ami nem Nyugat Európa, meg főleg a Toyota Camry/Prius a taxi.

• Tetszik
Reactions: enzo and svajcibeka

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 458
20 718
113
Nagyjából az EURO5 magasságában kellett volna megállni a normákkal egy időre:
Minimális amit nyerünk felette vele, és feleslegesen bonyolítja, drágítja a járműveket.

Már írtam egyszer, én most is tudok rendelni a gyárból olyan nyergesvontatót, ami forgalomba nem kerülhet EU-ban, tehát ilyen bánya, reptér használatra lehet csak. Viszont ezekben nincs sem AdBlue, sem DPF, se EGR semmi, nyersen a motor, a szükséges érzékelőkkel. Na ez a 12,4 literes motor tud EURO4-et minden sallang nélkül, és vagy 20k EUR-al olcsóbb is, atom megbízható..

Feladjuk a kiváló minőségű, megfelelő áron termelő képességünket, mindenféle hibbant, álzöld, populista intézkedéssel, kiszolgáltatva magunkat.

Egyre inkább azt látom, hogy az EU egy kamu spirálban van, köszönhetően az évtizedekig tartó néphülyitésnek, és az “elit” nem tud kijönni belőle arcvesztés vagy népharag/leváltás nélkül, csak egy háborúval:(
Talán benzinnél, a Dieselt meg betiltani B jogsival vezethető kategóriában. A még oly részecskeszűrt vadiúj dízel mögött is dugulni kezd az orrom azonnal...

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 458
20 718
113
Nekem 2014-hez képest, 5-6x a fizu ;)
Ugyanaz a munkaköröd, tapasztalatod? Én is többet keresek, de elő is lettem léptetve... Érdekel, hogy az eredeti felvetésemre sikerült-e válaszolni....

Mindenki döntse el, hogy szar vagy sem, de hogy nem ugyanazt kapod 10m-ért, mint 2014-ben, az is biztos.
A kor szintjén az alapvető elvárásokat kapod. Carplay nélküli új autót biztos nem vennék, az nulla forintot ér... még szereltessek bele meg esetleg veszítsek garanciát, vagy tappancsozzak mint az állatok?

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 564
25 524
113
Igen. :)
Életem első és egyetlen vadiúj kocsija:
Fehér Golf 1 Cabrio,1990/9,98le, automata,3.tető,2. kipufogó, 146000km.Nincs ABS, nincs légzsák, nincs klima, nincs elektromos ablak, tető viszont elektromos, központi zár van.
Érdekes módon a rozsda nem téma, pedig fel voltam készülve, hogy komolyabb hegesztés lesz.
Motorral soha nem volt baj, felfüggesztéssel többször a szar utak miatt. 3 évig napi autóm volt, akkor ment bele ca 50000km.Voltunk vele Angliában, Olaszban, Franciaországban. Autópályán 130 felett nagyon hangos, országúton ideális. Aztán 2.kocsi lett. Most a lányom használja, évi 2500km-t fut.
Szabadban áll újkora óta :)
Nnnna ez miatt tudnék irigy lenni! Nálam az egyik legnagyobb királyság az I-es Cabrio! További kellemes kilométereket kívánok vele nektek!

• Tetszik
Reactions: aquarell

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 021
39 986
113

Afrika fából készült robogó csapatának egy napja​

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: enzo and fip7

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 021
39 986
113

Indonézia legolcsóbb kézzel készített vasrobogóinak lovaglása​

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: enzo and fip7

gatya

Well-Known Member
2012. március 30.
103
377
63
Ugyanaz a munkaköröd, tapasztalatod? Én is többet keresek, de elő is lettem léptetve... Érdekel, hogy az eredeti felvetésemre sikerült-e válaszolni....
Persze, hogy nem, azóta 3x váltottam munkahelyet, nem éri meg egy helyen dolgozni sokáig, nem emelnek sosem akkorát, mint amekkora fizetés emelkedést el tudsz érni munkahely váltással.. 1-2 kivétel van csak, meg a saját vállalkozás.
Lehet félre értettelek, hogy mire célzol, mert nekem nagyon természetes amint feljebb írtam, nem pedig az, hogy valaki marad egy munkakörben 10 évig.
A kor szintjén az alapvető elvárásokat kapod. Carplay nélküli új autót biztos nem vennék, az nulla forintot ér... még szereltessek bele meg esetleg veszítsek garanciát, vagy tappancsozzak mint az állatok?
Persze abszolult így van, de szerintem manapság nincs már új autó kijelző és CarPlay nélkül, különösen a GSR2 óta, mindenféle rendszerhez kell a kijelző, digit műszerfal.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 828
10 891
113
Persze, hogy nem, azóta 3x váltottam munkahelyet, nem éri meg egy helyen dolgozni sokáig, nem emelnek sosem akkorát, mint amekkora fizetés emelkedést el tudsz érni munkahely váltással.. 1-2 kivétel van csak, meg a saját vállalkozás.
Lehet félre értettelek, hogy mire célzol, mert nekem nagyon természetes amint feljebb írtam, nem pedig az, hogy valaki marad egy munkakörben 10 évig.

Persze abszolult így van, de szerintem manapság nincs már új autó kijelző és CarPlay nélkül, különösen a GSR2 óta, mindenféle rendszerhez kell a kijelző, digit műszerfal.
Most megnéztem, mi a fene is az a CarPlay...

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 828
10 891
113
Kérdés: a CarPlay tulajdonképpen lényege, hogy tükrözi a mobil képernyőjét az autó képernyőjén?

gatya

Well-Known Member
2012. március 30.
103
377
63
Kérdés: a CarPlay tulajdonképpen lényege, hogy tükrözi a mobil képernyőjét az autó képernyőjén?
Igen, nem teljes egészében, de tükrözi. Mehet WAZE, Google vagy Apple maps, Spotify, mindenféle strem szolgáltató, rakás másik program, integrált a telefonkönyv, nem olyan mint a sima kihangosító.
Nem kell felrakni a szélvédőre telefontartót, nem takar ki, nem öli a telefon kijelzőjét.
Én pl nagyon szeretem a gyári navigációkat, de leginkább azért mert sokkal jobban integráltak a kocsi rendszerébe, digit műszerfalba, HUD-ba.
DE a céges Octiban nincs gyári navi, csak CarpLay, így WAZE-t kezdtem el használni, aminek meg tudjuk az előnyeit a sima navihoz képest.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 828
10 891
113
Igen, nem teljes egészében, de tükrözi. Mehet WAZE, Google vagy Apple maps, Spotify, mindenféle strem szolgáltató, rakás másik program, integrált a telefonkönyv, nem olyan mint a sima kihangosító.
Nem kell felrakni a szélvédőre telefontartót, nem takar ki, nem öli a telefon kijelzőjét.
Én pl nagyon szeretem a gyári navigációkat, de leginkább azért mert sokkal jobban integráltak a kocsi rendszerébe, digit műszerfalba, HUD-ba.
DE a céges Octiban nincs gyári navi, csak CarpLay, így WAZE-t kezdtem el használni, aminek meg tudjuk az előnyeit a sima navihoz képest.
Következő kérdésem az lenne, mi az a WAZE... :) De goodle a barátom.