Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 468
52 483
113
Ennek ellenére sikerül azokat a hulladék pintéres tűzoltóautókat beszerezniük, amik számos más hibájuk mellett csak borulnak, borulnak és borulnak...
Ez így azért baromság, minden tűzoltóautó borulékony, egyszerű az ok, a víztartálynak a szivattyú felett kell lennie, magas a súlypont, és oldal irányú hullámtörő nincs egyikben sem.

Ennek tudatában kell vezetni, ez rá a megoldás. A régi nem "pintéres" Mercik is borultak, az új MAN is borul.

Nincsenek csodák.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 317
86 359
113
Ez így azért baromság, minden tűzoltóautó borulékony, egyszerű az ok, a víztartálynak a szivattyú felett kell lennie, magas a súlypont, és oldal irányú hullámtörő nincs egyikben sem.

Ennek tudatában kell vezetni, ez rá a megoldás. A régi nem "pintéres" Mercik is borultak, az új MAN is borul.

Nincsenek csodák.
Tessék nyomattyút beleszerelni. Ez a szivattyú pont olyan hülyeség, mint a NASA kifogása arra, hogy miért nem száll le ember a Napra (túl meleg), este kell menni amikor nem süt!!! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
112
307
63
Ez min változtat? Annyira drágán adják a BOXER-t amennyiért még megveszik tőlük. Ooyan mintha azt mondanád a Mercire, hogy csökkentse az árait, mert úgy többen vennek. Nem érdekelné őket, mert így is a pénzüknél vannak.
Jó példa. Régen kiváló volt a merci, ma már egy túlárazott fost*licska. Egy kontár munka. Én csöppet se vennék Mercit. De német prémium kocsit se. Régen BMW tulaj voltam, csak aztán garancia idő lejárta után jöttek ám a nagy bajok. Ma már hamarabb is jönnek a bajok, de legalább nem kell fizetned addig se. Csak az időddel.

• Tetszik
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 317
86 359
113
Jó példa. Régen kiváló volt a merci, ma már egy túlárazott fost*licska. Egy kontár munka. Én csöppet se vennék Mercit. De német prémium kocsit se. Régen BMW tulaj voltam, csak aztán garancia idő lejárta után jöttek ám a nagy bajok. Ma már hamarabb is jönnek a bajok, de legalább nem kell fizetned addig se. Csak az időddel.
Pedig semmi nem változott, csak a vásárlói igények. Régen a német prémiumokat kis túlzással örök életre gyártották, ma már úgy számolnak, hogy egy autó 200.000km élettartam. Ma már senki nem akar 10 évig egy autót vezetni, nem véletlen követik egymást gyorsan a típpusok.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fip7 and honved

dzsoniboj

Well-Known Member
2011. július 14.
112
307
63
Pedig semmi nem változott, csak a vásárlói igények. Régen a német prémiumokat kis túlzással örök életre gyártották, ma már úgy számolnak, hogy egy autó 200.000km élettartam. Ma már senki nem akar 10 évig egy autót vezetni, nem véletlen követik egymást gyorsan a típpusok.
Vessetek meg de erre az off topikra válaszolnom kell. A német autóipari minőség a múltté. Azzal a régen felépített renoméval adnak még el. Hallottál az EU masszívan óriási öntökönszúrásáról már ami a belső égésű motorokat illeti? De ez nem mentesít fel a kontár kivitelezési munkáról. Az már 0. km-nél megvan, nem kell várni a 200.000 km-re. A Mazda a Skyactiv G-vel miért tudott olyan motort csinálni ami elmegy 500e km-t? Másik, a fejlesztői gárda is óriásit esett ha már fejlesztésről van szó. A sok idiótizmus beférkőzött mindenhova. De ez társadalmi téma. Sajnos, nagyon rosszul látod. A németek még addig adnak el prémiumot amíg a feltörekvő piacokon pressztízs a tulajdonlása. Csak orosz piac pápá, Kína meg már nem érdekelt bennük. Láthatod is az eladásokat.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 317
86 359
113
Vessetek meg de erre az off topikra válaszolnom kell. A német autóipari minőség a múltté. Azzal a régen felépített renoméval adnak még el. Hallottál az EU masszívan óriási öntökönszúrásáról már ami a belső égésű motorokat illeti? De ez nem mentesít fel a kontár kivitelezési munkáról. Az már 0. km-nél megvan, nem kell várni a 200.000 km-re. A Mazda a Skyactiv G-vel miért tudott olyan motort csinálni ami elmegy 500e km-t? Másik, a fejlesztői gárda is óriásit esett ha már fejlesztésről van szó. A sok idiótizmus beférkőzött mindenhova. De ez társadalmi téma. Sajnos, nagyon rosszul látod. A németek még addig adnak el prémiumot amíg a feltörekvő piacokon pressztízs a tulajdonlása. Csak orosz piac pápá, Kína meg már nem érdekelt bennük. Láthatod is az eladásokat.
Miért tudtak 500.000km-es motort? Mert akartak. A német autógyár 200.000km-re tervezi az autót, mert erre van igénye a vasárlók döntő részének. Nem neked vagy nekem, akinek egy full extrás C osztály az álom kategória 30 milláért és mi csak akkor tudjuk megvenni, amikor már a tervezett élettartama végén jár és jó esetben második, de altalában 3. tulajdonosai lennénk az autónak.

• Vicces

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 531
20 862
113
Miért tudtak 500.000km-es motort? Mert akartak. A német autógyár 200.000km-re tervezi az autót, mert erre van igénye a vasárlók döntő részének. Nem neked vagy nekem, akinek egy full extrás C osztály az álom kategória 30 milláért és mi csak akkor tudjuk megvenni, amikor már a tervezett élettartama végén jár és jó esetben második, de altalában 3. tulajdonosai lennénk az autónak.
Nem erre van igényük, de ha ezt kapják, ehhez igazítják a beszerzéseiket.
Új autót venni tudó és hajlandó ismerősöm alatt 3 év után elkezdett a koreai csoda vacakolni, morog, mert nem akar baszakodni vele, nincs ideje szerelőkhöz járni, várni rá, van-e csereautó, hogy oldjam meg, stb... Úgyhogy eladja, lízingel egy másikat, és mielőtt elkezdené botrányosan korán az olyan hibákat amiket 20 év után csinált az olasz paripám, átül egy nullkilométeresbe. Nem azért, mert ezzel akar vacakolni, hanem mert így tudja a munkájához szükséges mobilitását megkapni.

De ugyanez más témában: nem vágytam egy macbookra, de ha csak ez fos (főleg oprendszer, a trágya csillogó kijelzőtől eltekintve a gép okés) tudta azt az üzemidőt akkuról, ilyen kis súllyal, akkor kénytelen voltam megszokni a szarságait.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 317
86 359
113
Nem erre van igényük, de ha ezt kapják, ehhez igazítják a beszerzéseiket.
Új autót venni tudó és hajlandó ismerősöm alatt 3 év után elkezdett a koreai csoda vacakolni, morog, mert nem akar baszakodni vele, nincs ideje szerelőkhöz járni, várni rá, van-e csereautó, hogy oldjam meg, stb... Úgyhogy eladja, lízingel egy másikat, és mielőtt elkezdené botrányosan korán az olyan hibákat amiket 20 év után csinált az olasz paripám, átül egy nullkilométeresbe. Nem azért, mert ezzel akar vacakolni, hanem mert így tudja a munkájához szükséges mobilitását megkapni.
Ez butaság, a 21. század emberen nem akar 10 evig 1 telefont, 1 tv-t vagy 1 kocsit. Főleg nem az aki megengedheti magának, hogy néhány évente váltson. Ha meg váltok akkor nem veszek ug,anolyat, mert akkor minek váltsak?

• Vicces

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 531
20 862
113
Ez butaság, a 21. század emberen nem akar 10 evig 1 telefont, 1 tv-t vagy 1 kocsit. Főleg nem az aki megengedheti magának, hogy néhány évente váltson. Ha meg váltok akkor nem veszek ug,anolyat, mert akkor minek váltsak?
Vannak akik szeretik a stabilitást. Akiknek a munkában naponta állandóan folyamatos kavarással és változással kell küzdeni, ott különösen látom ezt, hogy nincs szellemi ereje olyan dolgokban újdonságot keresni, amikre a darálón kívüli kevés idejében találkozik.

Persze ez beállítottság kérdése is, de életkoré is...

Amúgy mercitől licencelt diesel motor szívatja most a cimborát úgy tudom... kb. 100kkm -nél.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 157
73 581
113
A 21. század kalmárja az aki nem akarja, hogy az emberek 10-20-40 évig használjanak dolgokat, ezért nyomja évente a vegyél újat faszságot. És persze sok szellemi nyomorék van, akinek ez így megfelel, mind kitesznek színes fészbúk profilképet a csúnya környezetszennyezés miatt meg a csúnya pazarló emberiség miatt majd felszippantanak egy csík kólát és lecserélik ijedt arccal a másfél éves kocsit, nehogy meglássa valaki ismerős, hogy még mindig ezzel jár, majd közli veled, hogy sajnos nagyon nehéz év volt, nem tud emelni a fizun. De vajon miért szar mindenki más világa is, miért lehet? :rolleyes:

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 971
62 109
113
Nagy szerepet játszik a "verseny", hogy a szomszéd elött legyen az ember. "Keeping up with the Jonassens".
Persze, hogy hogyan egyeztethetö össze a fenntarthatósâggal, környezetkiméléssel, azt már ne kérdezzük.
Ismerek olyan erösen balos újsâgirót, ak kèt utcâval odébb rakja le a Volvo suvját, hogy ne lâssuk, hogy ö ugyan naphosszat irja a cikkeket a környezetvédelemröl meg a green dealröl, de azért mègis egy nagy dizel suv-val jár.:)

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 522
4 080
113
Azzal van megoldva, hogy az a szabály, a tartálynak vagy tele, vagy üresnek kell lenni a jármű mozgásánál.

És mi van, ha csak 300 liter vizet locsoltak el egy tűzesetnél? (mondjuk egy kigyulladt kukánál)
Kilocsolják a maradék 4000-et is?
Vagy "hazafele" mehetnek féltöltéssel, mert akkor tudnak óvatosan-lassan menni?
Vagy feltöltik helyben egy tűzcsapról?

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 536
5 540
113
21,5 évig egy 1,6 Opel AstraG-t hajtottam. 20 éves koráig szinte csak tankolni kellett, a kasztni, alváz sem igényelt javítást. Vehettem volna újabbat, de minek?
A 2 éve, 3 évesen vásárolt, K-Astrámmal is kb. 20 évre tervezek, bár tudom, hogy erre már kisebb az esély. Innovation felszereltség, 200 lóval, szóval van benne minden, mint a Búcsúban, aminek nagy részét nem is használom, és erős is. Ez még talán 10 év múlva is korszerűnek számít, szóval minek cseréljem, ha nem muszáj?
Amíg lesz benzin hozzá, és nem kerül horror összegbe, maradni fog.
Esetleg majd egyszer, második autónak egy elektromost bevállalok a napelem mellé, ha kiforrja magát a technika, és nem megy rá a gatyám.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 468
52 483
113
És mi van, ha csak 300 liter vizet locsoltak el egy tűzesetnél? (mondjuk egy kigyulladt kukánál)
Kilocsolják a maradék 4000-et is?
Vagy "hazafele" mehetnek féltöltéssel, mert akkor tudnak óvatosan-lassan menni?
Vagy feltöltik helyben egy tűzcsapról?
Persze, nem kék lámpával, izomból nagy gáz nagy fék, hanem max 50-el első tűzcsap, és feltölt teljesen. Utánw lehet menni következő esethez, fél tartállyal sehova nem megyünk, nem csak azért hogy ne boruljunk fel, hanem hogy legyen mivel oltani a nagyobbat is mint egy kuka...

• Tetszik
Reactions: gatya and BJani

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 317
86 359
113
21,5 évig egy 1,6 Opel AstraG-t hajtottam. 20 éves koráig szinte csak tankolni kellett, a kasztni, alváz sem igényelt javítást. Vehettem volna újabbat, de minek?
A 2 éve, 3 évesen vásárolt, K-Astrámmal is kb. 20 évre tervezek, bár tudom, hogy erre már kisebb az esély. Innovation felszereltség, 200 lóval, szóval van benne minden, mint a Búcsúban, aminek nagy részét nem is használom, és erős is. Ez még talán 10 év múlva is korszerűnek számít, szóval minek cseréljem, ha nem muszáj?
Amíg lesz benzin hozzá, és nem kerül horror összegbe, maradni fog.
Esetleg majd egyszer, második autónak egy elektromost bevállalok a napelem mellé, ha kiforrja magát a technika, és nem megy rá a gatyám.
Azzal kezdtem, hogy a vásárlók döntő része. A vásárlók döntő része pedig az USA, Nyugat-Európa es Kína, nem mi.