M
molnibalage
Guest
Ez pontosan a 13+ éves átlagos használt autó flotta szintje az átlag feletti életkorral. Azzal járnak, amivel sikerül és imádkoznak, hogy ne essen szét, mert karbantartani sincs pénz.Biztos igazad van. De a nagy többségnek (legalábbis vidéken, ahol én élek) nincs 50k forintja sem biciklire. Mégis sokan járnak biciklivel télen-nyáron. Km-ben biztos nem tesznek meg annyit, amenyit Te, mert nincsenek a pestihez fogható távolságok, de mindennapi közlekedésre használják a kerékpárt. Sebességváltó, teleszkóp, meg zselés kímélő ülések nélkül. Fém sárhányóval. Amíg nem ment szét a térdem, minden kerékpáros feladatot megoldottam egy Csepel Marathonnal. Pedig horgászni is azzal jártam, bár tudom, nem arra találták ki. 15-25k használtan. Ez nem igény, hanem lehetőség kérdése sok ember számára. Csak egy szint felett nem látnak lefelé az emberek. ( A városból kiköltözők vesznek >100k-ért teleszkópos-kütyüs csodagépeket, aztán hetente egyszer tekernek vele valamennyit. )
Nálunk pont annyira nem reális a 175k-s új bringa rendesen felszerelve, mint ahogy az itthoni átlag autósnak bármiféle új autó az álom szintjén van. Vagy akár csak 10 évesnél újabb autó.
Persze én is úgy évi 30k-t elköltök bringaszervizre, az éves generál. Mert az kell, amikor az ember télen, hóban, esőben, stb. megy vele. Így is gyakran látok olyan bringát, hogy az olajat sem képes a tulaj rátenni és elővenném a táskámból a saját kis olajomat, ami mindig nálam van és tennék rá neki. Mert hallgatni is rossz a nyikorgást.
Na kb. eddig tart az átlag bringa és autóhasználó tudatossága is. Csak ne kelljen költeni és foglalkozni vele. Aztán lehet drágán szervizelni, amit szétcseszett.
- Viszont mindenhol úgy kezdődik a flotta cseréje, hogy új autók kellenek. Ezért hasonlítottam az újat az újjal úgy, hogy a pápák által felvázolt tömeges autózás legyen azért valahol. Ez még az 5-6 millás új autóval is elég muris, de legyen. Itthon nagyítóval kereshető az a réteg, aki új 10+ millás kocsit vesz. Akinek ilyen van, az sokszor céges autó.
- Ha valaki a használt autó flotta cserét akarja vizsgálni, akkor keressen tömegesen elérhető 10+ éves használt villanyautót, ami elmegy 300-400 km-re. Ja, hogy ilyen nincs. Ergo ilyen összehasonlítást nem is lehet tenni. Majd úgy tíz év múlva.