Ez ebben a formában szerinem nem igaz. Bar lattam csattanast mindkettőből már...
Volt már, hogy keresztből egy biciklista a neki piroson behajtott elém éjjel a körúton... Anyáztam rendesen, de megúsztuk mindketten. Nem véletlen piros az a lámpa, és egy autó ha átmegy a piroson, akkor ha oldalba kapják még talán megússzák anyagi kárral, de ha egy cangás behajt elém, és megyek 50-el, vagy más utakon ahol gyorsabb is megengedett 80-al, akkor az nagyon rossz lesz. Ésszel kéne közlekedni. Sok a hülye kerékpáros itthon (falun is, hétvégén voltak észleléseim ♀️) . A Délinél láttam még rendszeresen öngyilkosjelölteket a piroson átmenni a Krisztina körúton a Városmajorra merőlegesen, néha nagyon szoros helyzetekben is.
Záróvonalat indokolt esetben átlépheted (pl. forgalmi akadály), piros lámpát csak rendőri utasításra.
Na ja, bár a minap több autó is a szemem láttára ment át a piroson, teljesen indokoltan: mentőt akadályozták, és a kereszt forgalom megállt, hogy elengedje őket és a mentőt. Ha én rendőrként lettem volna ott, biztos nem büntettem volna. Se balesetveszélyes nem volt, se indokolatlan.