Épeszűről nem volt szó, de a best off eddig.: Szeged Mars tér (2x3 sáv) középső sáv bringa, 47-es (100km es részén) bringa de úgy, h mellette bicikli út, végül kivilágítatlanul felezőnél főúton. Megjegyezném, h nem csak autóval járok, de motorral és bringával is. De hozzáteszem, h autósokról is mesélhetnék. Nem az a bajom a biciklisekkel, h vannak, hanem, hogy sokuk fogalmatlan és még neki áll feljebb.
ÓÓÓ
Figyelj!
Ezen a linken egy Google Street View hely van.
A képen megtalálható bringással nagyjából azonos helyen, és irányban haladtam. Egy idióta-baromállat az ablakon menet közben az anyósülésről ordítozva rám ripakodott, hogy idézem: "Mi a jó kurv@ anyádat tartod fel a forgalmat, mikor a másik oldalon van a bicikliút?!?". A vicces az volt, hogy a hőbörgő majom mellé álltam a következő pirosnál (Bajza/Andrássy nem jött be a hit-and-run), és megkérdeztem, hogy hívjunk-e rendőrt, ami a helyszínen levizsgáztatja a KRESZ megfelelő ismeretéből?
Az a vicc, hogy tényleg ott a bicikli út!
És hogy felsőbbrendűségét kihangsúlyozza - én addigra az Andrássyig előrecsurogtam - még sikerült majdnem le is köpnie, mert frusztrációját csak így tudta levezetni...
És hogy mondjak mást:
Tudod-e, hogy mi a KRESZ szerint helyes viselkedés amikor az autós dugóban kerékpárral közlekedsz? Hidd el elég sokat előfordul ilyen Budapesten mondjuk....BÁRHOL.. de maradjunk mondjuk a Nagykörútnál (2x2 sáv, középen villamossal, gyakran jobbra kanyarodó feltorlódó kocsisorral, szabálytalanul elakadásjelzőzve a parkoló/rakodó autók mellett a 2. sorban a külső sávot elfoglalva.)!
A kerékpáros ilyenkor gyakran sokkal gyorsabban is haladhat, mint a dugóban araszoló kocsisor. Ilyenkor a kerékpáros, mint minden másik jármű a forgalomban előzhet ám! De kizárólag csak balról, az előzés szabályainak betartásával. Ugyanakkor, ha a dugót megakasztja egy forgalmi jelzőlámpa, akkor a kerékpáros a sor elejére csoroghat. Viszont az álló kocsisor mellett ezt már csak jobb oldalon teheti meg, ugyanis a bal oldal a motoroknak van fenntartva.
Tehát ha dugóban állsz/araszolsz, és a járművek között cikázó drótszamarast látsz ide-oda irányt váltani, akkor jusson eszedbe, hogy csak szabályosan óhajt közlekedni.