Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 246
113
Környéken elég sok J/K-s rendszámú Mazda 3-as szokott parkolni, abból gondolkozok egy 1.6-os benzinesen, de semmi tapasztalatom nincs a gyártóval kapcsolatban (keleti végeken ritkábbak a gyártó autói, mint a fehér holló).
Nos egyik havernak van egy 3-as Mazdája, Még kb 2001-ben vette újonnan, 1,6-os benzines. Máig hajtja és nem panaszkodik rá. Még 5 évet ki akar csikarni belőle, jó állapotban van , ha érdekel kérdezek róla tapasztalatokat, de szerintem elégedett. Most kb olyan 250-300000 van benn.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 520
113
Nagybevásárlás nálam (nincs autóm, gyalog 10 percre lakok melótól): Tecsó-futinál asszony neten megrendeli a 2 hónapnyi ellátmányt mindenből ami nagy. Csávó kihozza, leteszi, kifizetem, oszt jóvan. A heti betevő almalevem-briesajtom-mogyoróscsokimért meg teszek egy 10km-s kört gyalog/futva, minden másra meg ott a mellettünk lévő Spar, a maszek zöldséges.
Szóval ez nekem ilyen "budapestiember-probléma".

~15 éves korom óta van autóm,el sem tudom képzelni az életet nélküle,mondjuk nem tudom azt sem elképzelni,hogy bent lakjak a nagyfaluba,egy közepes megyeszékhely is dzsungel nekem.:eek::D

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 392
58 520
113
Most kepzeld el ugyanezt egy elektromos robogoval!

Nem igenyel kulon utakat (,de hasznalhatja a mar meglevo kerekparutat.)
Fel tudja venni a versenyt a tobbi gepjarmu sebessegevel a varosban.
Gyorsabb mint a bicikli, vagyis az idojarasnak kevesebb ideig van kiteve az ember.
Nem izzad bele senki sem, vagyis csak ritkan kell zuhanyozni a hasznalata utan.
A kisebb bevasarlasokhoz is jobban hasznalhato, mert soknak van valamennyi csomagtere.
Az elmenyfaktor sem elhanyagolhato.
Stb, stb.

Van olyan, hogy el. robogó?

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Van olyan, hogy el. robogó?
Egyre tobb. A noname kinai olomsavas akkumulatoros rettenettol a bmw-ig.
6871849_821a4e80f059aa58f2dbac6f72a8d652_wm.jpg

(Kozben csak szolok, mert mindig kerdezed, hogy veszunk fegyvert. Valodi fegyvereket. A fejlesztesi topikban megtalalod a reszleteket.)

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 516
5 736
113
https://privatbankar.hu/reszveny/osszeomlott-a-tesla-317363

Fogyóban a türelem Elon Musk cégével szemben: lassan megy a Model 3 gyártása, türelmetlenek a hitelezők, az árfolyam hatalmasat zuhant. Emelkedik a pesti börze, főleg a Mol megy nagyot. Kijött az Opus és a Konzum tavalyi eredménye, jól időzítve, emelkednek is a papírok.

Az előző napokban óriási zuhanáson esett túl a Tesla, a befektetők a tőzsdei hangulat romlása közepette már nehezebben tolerálják, hogy nem tudják felfuttatni a Model 3 gyártását.

180329TSLA.jpg

Még mindig csak heti 1000 autónál tartanak, és 5000 lenne az a pont, ahol már elegendő pénz folyna be ahhoz, hogy a cég nyereségessé váljon, és ne kelljenek további tőkeemelések.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 780
18 055
113
Ilyenkor mindig eszembe jut az illetékes tözsdei okostojás - akinek valamivel mindig meg kell magyarázni, hogy az árfolyam miért mozdult el és meddig megy (miközben aki ezzel foglalkozik tudja, hogy ugyanúgy tippel, mint bárki..), hogy a Tesla esetében mindig a jövōbe vetett hit dominál az árfolyamban, ami valahogy sosem akar összejönni, de ez nem zavarja a csordát, akik 20 P/E mellett is veszik...

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezeknek kb. közismerteknek kéne lenni, ehhez képest kb. senkit nem láttam még úgy vezetni, hogy az ebben foglaltakat alkalmazta volna is...

T

torsen

Guest
2002-es anyag arról, hogy mennyi energiába kerül az üzemanyag előállítása:
7606459_2ee46b5241b2f37b7aecd5b8e2d698aa_wm.jpg

Ez a cikk:
https://totalcar.hu/magazin/technika/2014/06/11/miert_nem_jarunk_vizautoval/
Amit ebből a cikkből nyitottam meg:
https://totalcar.hu/tesztek/2017/11/21/honda_clarity_fuel_cell_2017/

Csak 2 megjegyzés:
Az ábra csak az üzemanyagokról szól, a járművekről nem.
A tüzelőanyag cella kapcsán kaotikus a dolog mert beteszi a direkt metanol cellát (nem is értem miért, mert ez egy energia átalakító rendszer, miközben a többi sáv üzemanyagokra vonatkozik) ugyanakkor ha beteszi a metanolos cellát akkor miért hiányzik éppen a legfontosabb verzió, a PEM cella..