Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet, mindenki utálni fog vagy hülyének néz, de:Tiszta felháborító, ahelyett, hogy vaskeresztet kapott volna még 1 évet ülhet is. Hát micsoda szigorú bűntetéseink vannak...
Én biztos nem foglak ezért hülyének nézni, mert szerintem is muszáj figyelni. Hiszen bárki, tényleg bárki hibázhat.Lehet, mindenki utálni fog vagy hülyének néz, de:
1. nagyon csúnya dolog járdán elütni a gyalogost
2. még csúnyább dolog, otthagyni. Ez ért börtönt.
3. csúnya dolog bevinni a gyerekt az autó elé/alá. Fel nem foghatom, miért nem néz a gyalogos, na meg azt sem, hogy a szabály szerint nem is kell néznie, ha fellöki az autóst, akkor is a gyalogosnak van igaza. Kéne egy kis józan ész. Mert mi van, ha a részeget vagy egy épp elkalandozott figyelműt vagy akár a kutyaütő sofőrt akarok hirtelen megállásra kényszeríteni? El fog ütni.
Magyarán óvatos gyalogost nem egyszerű elütni.
Mondjuk bár falun nőttem fel elég de alaposan megtanítottak arra, hogy az úttest veszélyes. Magyarán ha nem vagyok biztos abban. hogy átérek, vagy az autós észrevett és elenged, akkor nem indulok el. A biztonságos átkelés lehetőségét meg a felezővonalnál újraértékelem.Erre egyszerűen nem tudsz készülni.
A példa nem ezt mutatja. Ha a sofőrök kimutathatóan nagy százaléka, nem figyel, balfasz, telefonozik és gyorshajt, akkor elcsap téged.Lehet, mindenki utálni fog vagy hülyének néz, de:
1. nagyon csúnya dolog járdán elütni a gyalogost
2. még csúnyább dolog, otthagyni. Ez ért börtönt.
3. csúnya dolog bevinni a gyerekt az autó elé/alá. Fel nem foghatom, miért nem néz a gyalogos, na meg azt sem, hogy a szabály szerint nem is kell néznie, ha fellöki az autóst, akkor is a gyalogosnak van igaza. Kéne egy kis józan ész. Mert mi van, ha a részeget vagy egy épp elkalandozott figyelműt vagy akár a kutyaütő sofőrt akarok hirtelen megállásra kényszeríteni? El fog ütni.
Magyarán óvatos gyalogost nem egyszerű elütni.
ez volt mar anno a szerb hirekben.
A gyalogosnak nagyon óvatosnak kell lenni, mert ő a gyengébb. Vannak védhetetlen helyzetek (pl. járdán hátulról), de az úttesten elütések nagy része nem az.Mennyire kell még óvatosnak lenni bazdmeg a gyalogosnak?
Ez vidéken működik, de ezzel a mentalitással nem egy helyen az út túloldalára kellene születni.Mondjuk bár falun nőttem fel elég de alaposan megtanítottak arra, hogy az úttest veszélyes. Magyarán ha nem vagyok biztos abban. hogy átérek, vagy az autós észrevett és elenged, akkor nem indulok el. A biztonságos átkelés lehetőségét meg a felezővonalnál újraértékelem.
Ha gyerekkel vagyok, akkor meg még inkább, mert én vagyok felelős a gyerekért meg még a biztonságos átkelésre való neveléséért is.
Ha ez így történik, a balf@sz autós ellenére sem lett volna baleset.
A fő dunai része is nettó faszság. Okkal jár a Dunán is alacsony személyhajó és uszályok, mert a hidak alatt semmi nem fér át. Még egy 50 ezer tonnás hajó sem férne el egyik budapesti híd alatt sem. Még rekord alacsony vízállásnál sem. Ja, még az uszályok sem tudnak néha menni olyan alacsony a Duna vízállása, de majd óceánjáró hajók azok majd fognak.ez volt mar anno a szerb hirekben.
aki ert hozza az azt mondja lehetetlen, macedoniaba a hegyek kozzt kellene furni + ott nyaron olyan kicsi a folyo hogy egyes helyeken at lehet setalni rajta.
Nem, megoldható a dolog, gyalogátkelőhelyen meg pláne. Már nem falun élek. A 2x16 sávos úton van lámpa.Ez vidéken működik, de ezzel a mentalitással nem egy helyen az út túloldalára kellene születni.
Fotózzak neked 2x2 sávos gyalogátkelőt lámpa nélkül? Van nem kevés a városban.Nem, megoldható a dolog, gyalogátkelőhelyen meg pláne. Már nem falun élek. A 2x16 sávos úton van lámpa.
Ok, de akkor sem játszok kamikázét, hogy majd megállítom a forgalmat. Előbb, utóbb valaki megáll én meg átmegyek minden szaggatott/folyamatos vonalnál körülnézve. Előbb-utóbb jön valami "hülye" aki elenged.Fotózzak neked 2x2 sávos gyalogátkelőt lámpa nélkül? Van nem kevés a városban.
De mondjuk még egyirányú 1 sávost is látok, ahol konkrétan folyamatosan jönnek autók.
Bp? Tengernyi.Fotózzak neked 2x2 sávos gyalogátkelőt lámpa nélkül? Van nem kevés a városban.
De mondjuk még egyirányú 1 sávost is látok, ahol konkrétan folyamatosan jönnek autók.
ittvan egy hasonlo.A példa nem ezt mutatja. Ha a sofőrök kimutathatóan nagy százaléka, nem figyel, balfasz, telefonozik és gyorshajt, akkor elcsap téged.
Tessék.
Vagy ez? Lámpás kereszteződés.
Mennyire kell még óvatosnak lenni bazdmeg a gyalogosnak?
Ja, hogy itt is volt autó, ami lassítás nélkül ment, amikor már ott álltak a zebránál. A következő megállt. Aztán jött az a köcsög.
Elmész te a fenébe. Bocsánat, de most lerepült az ékszíj.
K-I-B-A-S-Z-O-T-T-U-L EL-E-G-E-M V-A-N.
Ha gépjárműben ülsz és zebra tábla van, akkor gáz elvesz és lassít, ha nem belátható, akkor meg főleg. Ha ez nem megy, akkor a köcsögje áramot vezessen, nem gépjárművet. Pont.
Komolyan mondom ott tartunk, hogy minden zebrához kiemelkedő acéloszlop kéne.
Oszt, ha a sofőr nem áll meg, akkor reccs. Majd ebből talán ért az isten barma. Persze ez anyagilag lehetetlen. Sajnos.
Hát aztakurva.ittvan egy hasonlo.
belgrad, a 29 eves reszeg kretenye (0.9 fujt) kombival kikeruli a buszt es megolt egy 17 eves fiatal embert.
volt egy hasonlo ujvideken is, de most nem talalom a videot, mentek at a gyalogosok az atkelon, a kocsik megaltak a szemaforon, es haturol jott egy audis kreten, kikerulte az alo kocsikat es elutott par gyalogost.
ilyenkor amikor haturol jon valaki, es a busz vagy 1-2 auto ott all elotted, nincs sansz hogy eszrevedd hogy a haterbol jon egy hulye.
Ne legyél előítéletes, nem tudhatod, hogy megállt volna-e ha elé lépsz.Hunyadi Építész sarok, belső sáv megáll, külső sáv megáll, lelépek, majd a belső savban valaki majdnem belecsúszik a második álló autóba, majd berántja középre és azzal nem törődve, h ott vagyok teli gáz. Úgy kellett visszalépnem. Ha egy lépéssel előrébb vagyok esélyem sincs.
Ha meg elüt és ott hagy kap egy évet.
Kollégák, tényleg jók a törvények?
De basszus előtte voltam!!!!Ne legyél előítéletes, nem tudhatod, hogy megállt volna-e ha elé lépsz.