Mivel márkaszervízbe járok én ezt tudom. De gondolom nem mindenki viszi oda a pár 100,000-s kocsiját, hanem valami maszek szervízben landol. Ott meg gyorsban kicserélik az olajat azt csókolom. Legalábbis nekem eddig ez jött le.Csak egyetlen megjegyzés. Egy olajcsere valóban nem tart tovább 20 percnél (ha meleg a motor), de ha egy garanciális (értsd márkaszervíz) olajcseréjét nézzük, akkor olyan van a számlán, hogy olajcsere "szerviz". Ugyanis a folyamat hivatalosan nem csak az olajcseréből áll, hanem minden folyadékszint ellenőrzéséből, akkuvizsgálatból, minden egység működésvizsgálatából, elektronikus rendszerek hibalekérdezéséből stb. egy checklista alapján. Az elgondolás szerint ekkor a tulaj válláról leveszel minden további vizsgálati-, apróbb javítási műveletet, feladatot arra az időszakra, ameddig az olaj bírni fogja, vagyis neki csak tankolni kelljen. Erre meg általában 1,2...1,5 munkaórát számolnak el rezsióradíjjal. Ez az elfogadott eljárás. Így jön ki az, hogy az olajcsere munkadíja 20000Ft. Persze, a munkákat el is kellene végezni, azaz ha kell izzócsere, adBlue tank feltöltés, fékbetét vastagság ellenőrzés stb.
Ma egy korszerűbb autó (pl. J-Astra "olajcsere szervize" 40-45000Ft)