Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 258
33 797
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: BJani

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
876
2 543
93

Exkluzív interjú a 4-es főúti baleset túlélőjével​

Magyar Közút​

• Tetszik
Reactions: cirqle and BJani

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 258
33 797
113
Tudtommal a strabag nyerte a tendert és a v-híd csak alvállalkozó
Így van, de hát valaki vagy buta hozzá, vagy vágyvezérelt, hogy pár perc alatt utána nézzen.
Helyette mennyivel egyszerűbb "Mészáros Lölö építi meg a legdrágább vasútfelújítácskát" jellegű írásokat gyártani.

"A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló korszerűsítést a STRABAG Rail Kft. vezette BL 2020 Konzorcium végzi, a V-Híd Építő Zrt. részvételével. Az úgynevezett ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszert a Thales Austria GmbH építi ki."-hir6

"a BL 2020 Konzorcium (vezető: STRABAG Rail Kft., tag: V-Híd Zrt.), míg az ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítését a Thales Austria GmbH végzi. A vasúti pálya és biztosítóberendezés projekthez, valamint az ETCS L2 beruházáshoz kapcsolódó, tanúsítási folyamatok elvégzéséhez szükséges NoBo, DeBo megfelelőségértékelést és az ETCS L2 projekt kapcsán az AsBo független kockázatértékelést a RailCert Hungary Kft. látja el. A műszaki ellenőri feladatok elvégzése a BÉKÉS VASÚTI MÉRNÖK Konzorcium (vezető: UTIBER Kft., tag: FER-MAN Mérnöki Tanácsadó Kft.) segítségével valósul meg. A biztosítóberendezések telepítése és a felsővezeték-hálózat korszerűsítése a teljes vonalszakaszon a STRABAG Rail Kft. feladata."- magyarepitok.hu

Azért milyen érdekes, hogy ugyan az a hírt milyen címen lehet leközölni:
"Mészáros Lőrinc cége és egy Strabag-leány 127 milliárdért újít fel 30 kilométernyi vasútvonalat" -írja címében az Átlátszó-

"A STRABAG bőviti kétvágányúvá a magyarországi TEN-T hálózat utolsó egyvágányú vasúti szakaszát" -írja a STRABAG.

Hogy legyen valami látványos is:
Így szedik fel:

Így rakják le:

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 698
37 289
113

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
514
1 427
93
Durrdefektes kamion?

Két hete Nagyszeben mellett volt ilyen baleset az autópályán. A szembejövők szerencséjére az oszlop megfogta a kamiont, de a sofőrnek így esélye sem maradt a túlélésre.

M

molnibalage

Guest
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 564
35 971
113
Ugrott a 39+10 intercity-szerelvény beszerzése?

A Kormány 1692/2022. (XII. 29.) Korm. határozata a vasúti személyszállítás járműállományának korszerűsítésével összefüggő feladatokról szóló 1435/2022. (IX. 7.) Korm. határozat módosításáról

A Kormány a vasúti személyszállítás járműállományának korszerűsítésével összefüggő feladatokról szóló 1435/2022. (IX. 7.) Korm. határozat 2. pontját visszavonja.

Beruházásvisszavonási miniszter akcióba lépett....

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 088
73 341
113
Kínai érdekesség.

Truck-with-Excavator-Engineering-Vehicle.jpg

• Tetszik
Reactions: Nber and Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 704
17 412
113
Lehet egy olyan kérdésem a tisztelt autóval közlekedők felé, hogy az Új Évben, ha megtehetik, akkor ne közvetlenül kerékpáros megelőzése után jusson eszükbe ablakmosó folyadékkal letisztítani a szélvédőjüket? :rolleyes:
Előre is köszi... ;)
Ok, én a kerékpárosoktól kérném a ledes lámpa stroboszkóp funkció használatának hanyagolását. Nekem is van kis picsányi lámpa ami olyan erős és úgy villog, hogy epilepsziás rohamot kap a szembejövő gyalogos! Rohadt zavaró tud lenni.
Köszi! :)

M

molnibalage

Guest

Őszintén? Egyiket sem tudom sajnálni.
Legalább úgy haltak meg, hogy piszok szerencsével nem öltek meg senki mást, csak magukat...

1:38-nál térfigyelőn látszik mit csináltak ezek a Darwin díjasok.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 842
10 920
113

Őszintén? Egyiket sem tudom sajnálni.
Legalább úgy haltak meg, hogy piszok szerencsével nem öltek meg senki mást, csak magukat...

1:38-nál térfigyelőn látszik mit csináltak ezek a Darwin díjasok.
Nem akarom védeni vagy a hülyeségüket kisebbíteni de fiatalon az ember sok olyat csinál, amit később már nem tenne. Csak aki túléli a fiatal korát, annak nem volt pechje. Szóval a "dögöljön meg a hülye" módszerrel kihalna az emberiség.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán
M

molnibalage

Guest
Nem akarom védeni vagy a hülyeségüket kisebbíteni de fiatalon az ember sok olyat csinál, amit később már nem tenne. Csak aki túléli a fiatal korát, annak nem volt pechje. Szóval a "dögöljön meg a hülye" módszerrel kihalna az emberiség.
A hülyeségnek vannak fokozatai.
Ez nem az, amikor a petárdát egy lezárt üvegbe teszed a mező közepén és elfutsz.

Én is csináltam hülyeséget részegen, ugrottam le padról és menti ki a bokám és voltam gipszben miatta. 60 cm-ert is be lehet nézni no...
De érzed azt, hogy ez nem ugyanaz, mint lakott területen 100+szal száguldani...
Egy 1,5-2 tonnás járművel nem lehet véletlenül száguldani tartósan. Azt nagyon akarni kell.
De nagyon is bele lehet halni. Lehet, hogy bennem van a hiba, de aki ENNYIRE ostoba miközben még másokat is veszélyeztet, nem tudom siratni.

Inkább csak örülök. Mert az ilyenekből lesz sanszosan a berki féle meg a ricsike féle köcsög.
Csodálatos nap volt, amikor egyszerre két olyan szarházi távozott a világról.

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 842
10 920
113
A hülyeségnek vannak fokozatai.
Ez nem az, amikor a petárdát egy lezárt üvegbe teszed a mező közepén és elfutsz.

Én is csináltam hülyeséget részegen, ugrottam le padról és menti ki a bokám és voltam gipszben miatta. 60 cm-ert is be lehet nézni no...
De érzed azt, hogy ez nem ugyanaz, mint lakott területen 100+szal száguldani...
Egy 1,5-2 tonnás járművel nem lehet véletlenül száguldani tartósan. Azt nagyon akarni kell.
De nagyon is bele lehet halni. Lehet, hogy bennem van a hiba, de aki ENNYIRE ostoba miközben még másokat is veszélyeztet, nem tudom siratni.

Inkább csak örülök. Mert az ilyenekből lesz sanszosan a berki féle meg a ricsike féle köcsög.
Csodálatos nap volt, amikor egyszerre két olyan szarházi távozott a világról.
Én is ostoba vagyok, volt, hogy a Váci úton úgy előztem meg (kisMARUTIval szóval talán 680 kg+én) jobbról a teherautót, hogy a jobb oldali sávban állt a helyi busz utascsere miatt, aztán utána rendesen leizzadtam, mert épp hogy csak elfértem. Szóval nem tudom a halálát kívánni minden meggondolatlan fiatalnak. Azt nem mondom, hogy mindért a szívem szakad meg.

PS: részegen még sosem lett semmi bajom. Bezzeg józanul... :)