A személyeskedésed megtarthatod magadnak. Megtanulhatnád már végre, hogy azzal nem az igazad bizonyítod be, csak az egyes fórumozók körében rólad kialakított negatív képed erősíted vele.
Amikor a magyar hálózatot elkezdték kiépíteni, akkor sem arra tervezték, hogy minden házban lesz hűtő, mosógép, mikró, porszívó, számítógép és százféle egyéb elektromos gép. Mint ahogy az amerikai vadnyugaton sem arra tervezték, hogy medencét fűtenek, meg 5 kW-os vízmelegítő lesz a csapon.
A hálózatot folyamatosan fejlesztik, az ígényeknek megfelelően. Az elektromos kocsik sem egyik napról a másikra fognak elterjedni, szóval lesz idő alkalmazkodni a többletfogyasztáshoz. Hogy ez pénzbe kerül? Nyílván, de azért fizetek sokkal többet az áramért, mint amennyiért ő megveszi Pakstól.
A minden házba MW-os gyorstöltő hülyeséget meg hagyd már el. Nem fognak gyorstöltőket pakolgatni mindenhova. Az emberek túlnyomó többsége otthon fogja töltögetni a sima 230-ról.
Ja értem, negatív kép...
Az mikor jön el majd a "kép kialakításakor", hogy nem állsz bele egy vitába, amihez láthatólag nincs meg se a műszaki, se a természettudományos tudásod? Hm..?
A hócipőm teli van azzal, amikor elfogynak a műszaki érvek, akkor a stíluson kezdenek az emberek lovagolni akkor, amikor már felbaszták a kedves vitapartner agyát a folyamatos sületlenségekkel....
És, ha ez folyamatosan történik akkor kiről milyen képes is lehet alkotni...? [fevakarás]
A KGST éra alatt a fő gernichálózatot méretezték a növekő ipar és lakossági igények növekő kielégítéséhez, de az kisebb alállomásokat. Szigetszentmiklósos az utca végén a trafó állandóan lehalt a '90-es évek végén, aztán lecserélték egy nagyobbra. Na, szerinted miért? És sehol nem látok egy fia elektromos autót sem. A házakban levő kábeleket viszont sehol és a lakossági vonalon én 16A feletti biztit nem láttam, de ha szerinted elterjedt, akkor higyjél csak eppen. Mert ez már hit amit tolsz...
Hálózatot végszükség esetén fejlesztettek régen is csak. Ennek költségét BTW nagy fejlesztéskor rátoljká a beruházóra. Az erőműves projektek eseténben volt, hogy még extra feltétele is volt a csati engedélynek. Ja, a rezsicsökkentés nevű ordas baromság miatt meg nemhogy hálózatfejlesztés nincs, de a karbantartáson is ott vágnak, ahol csak lehet. Erről is volt már szó....
Sehol nem mondtam a minden házba gyorstöltőt. De, ha csak minden autót 5-6 kW teljesítménnyel töltenél már az érdekes lenne egy rakás napszakban. Mondjuk nyáron hazaérsz kánikulában a boltból, mindenki légkondizok és autót tölt és teszi napi teendőit még mellette.
Az ugye megvan, hogy hány nagy blackout volt a világan elektromos autók nélkül is? Ja, ha ezt még nyakonöntöd még a balfasz szél+naperőművek, akkor lesz csak "szép világ"...