M
molnibalage
Guest
Én kulacsból frörcsöklém rá a jó meleg vizet, Ha egy helyen szabad a felület, utána már letolható.nem epp par cm jegre valo, de mukodik..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én kulacsból frörcsöklém rá a jó meleg vizet, Ha egy helyen szabad a felület, utána már letolható.nem epp par cm jegre valo, de mukodik..
Én nem lépnék le.Én ezen azt látom, hogy a biciklis gyök 2-vel nekiment az autónak, mint aki nem látja, hogy az jön, és nem fog megállni, ahogy az előtte haladó is átment, ha kicsit gyorsabban teker, annak ment volna, ez meg ment utána gondolkodás nélkül. Valószínűleg nem regisztrálta egyáltalán az autós, hogy ott egy bicikliút keresztezi az utat a zebra után, talán nem ismerte a helyszínt, telefonált, gps-t nézte stb... Gyalogosként is belépnél ilyen tempóval közeledő kocsi elé a zebrán?
Én nem lépnék le.
De ez megint csak a mentegetés.
És én ettől a mentalitástól hányok.
a nagy hőmérséklet-különbségtől nem reped meg az üveg?nem epp par cm jegre valo, de mukodik..
Hanem mit? Igazából ilyenkor a komment szekció azon tagjait, akik szerint csak annak van elsőbbsége... egy hónapra napi 100-szor arra kéne kényszeríteni, h ne adjanak elsőbbséget a Szegedi IC-nek. Hiszen tuti megáll, mert csak annak van elsőbbsége nem?Ha elcsapja, ő a hibás, tiszta sor. Ha netán a videó alapján megtalálja a rendőrség és jól megbüntetik, bevonják a jogsiját, nagyon is megérdemli, nem ezt vitatom.
Mert ha fehéren villog a lámpa te akkor se nézel oldalra a vasúti kereszteződésben? Én még akkor is megnézem, hogy tényleg szabad-e az út... Na ez vonatkozik a gyalogosokra, kerékpárosokra is. Ahol reális az esélye, hogy esetleg nem kapod meg az elsőbbséget, ott úgy közelíted meg a helyszínt.Hanem mit? Igazából ilyenkor a komment szekció azon tagjait, akik szerint csak annak van elsőbbsége... egy hónapra napi 100-szor arra kéne kényszeríteni, h ne adjanak elsőbbséget a Szegedi IC-nek. Hiszen tuti megáll, mert csak annak van elsőbbsége nem?
Én ezen azt látom, hogy a biciklis gyök 2-vel nekiment az autónak, mint aki nem látja, hogy az jön, és nem fog megállni, ahogy az előtte haladó is átment, ha kicsit gyorsabban teker, annak ment volna, ez meg ment utána gondolkodás nélkül. Valószínűleg nem regisztrálta egyáltalán az autós, hogy ott egy bicikliút keresztezi az utat a zebra után, talán nem ismerte a helyszínt, telefonált, gps-t nézte stb... Gyalogosként is belépnél ilyen tempóval közeledő kocsi elé a zebrán?
De igen.Mert ha fehéren villog a lámpa te akkor se nézel oldalra a vasúti kereszteződésben?
Csak éppen az ország szégyene, hogy reális az esélye, hogy nem kapod meg. Erre néhány tényleges életfogytiglan, és pár felnégyelés megoldást jelentene. De valahogy nem akarjuk, pedig kéne.Ahol reális az esélye, hogy esetleg nem kapod meg az elsőbbséget, ott úgy közelíted meg a helyszínt.
ugy latszik hogy nem.a nagy hőmérséklet-különbségtől nem reped meg az üveg?
Mondjuk ha már van kőfelverődés az üvegen akkor érdemes vigyázni. Ugyanis egyik évben mikor télen valami ónos/fagyott eső szerű esett hazafele a pályán (kb leesett és azonnal hozzáfagyott az ablakhoz, aztán járhatott az ablaktörlő, semmit se ért) kb a maxra tekert ablakfűtés jelentette az egyetlen megoldást. Na viszont a külső és belső hőmérsékletkülönbség okozta feszültség hatására egy alig látható ponton lévő kőfelverődésből kiindulva szépen emberesen végigrepedt félig a szélvédő. Szerencsére szervizben gyorsan adtak időpontot és a casco is fizetett, de érdemes az ilyenekkel óvatosnak lenni.a nagy hőmérséklet-különbségtől nem reped meg az üveg?
Igen. De ha a magyar jog végre a sarkára állna, és ilyen esetben odakötnék a felelős autóst a vonat végére, hogy hajrá, a nap végén leszedünk, ha még élsz, akkor egy nagyon rövid időn belül elkezdenének odafigyelni. Mert érdekes módon tőlünk nyugatabbra ez megy.baszhassa az elsobseget amikor sok a tenylerg hulye autos az uton es konnyen megserulhet.
Nem az sajnos, én úgy emlékszem (szerk: rosszul! ), hogy múltkor volt meghibásodott (megrongált?) rendszer, ami szabadjelzést mutatott tévesen. Idén vagy tavaly volt a baleset emiatt emlékeim szerint.Kreszben oktatják, de qva felesleges.
Háát, nem tudom, de szerintem az autós több szabályt áthágott, mint a kerékpáros.A baleset súlyossága miatti büntetési tételt viszont erősen befolyásolja.
A zebrán gázolásos esetek egy jelentős részénél is vizsgálják azt is, hogy ki hogyan viselkedett.
Pl. a szerencsétlen LL Junior gyerekenek balesetekor sem lehetett kihozni az autóst vétkesnek, mivel esélye sem volt az autósnak megállni.
Én viszont abban reménykedem, hogy végre nem csak hőbörögni jársz ebbe a topicba, hanem veszel magadon egy kis erőt, és saját bőrödön is megtapasztalod a valós forgalmi szituációkat. Másrészt pedig biciklivel nem ész nélkül, egy vak teveként közlekedsz - mint ez a bringás -, mert nem biztos, hogy megéred a Covid veszélyeztetett életkort.
Szétnézés nélkül nem mehetsz bele egy ilyen (sötét, csúszós út, veszélyes kereszteződés, messze nem kihalt út) szituációba.
Hogy a kocsi továbbhajtott az egy megint másik szituáció....
Jobb kocsikban van erre diagnosztika. A sok "felesleges elektronika". Mondjuk idegesített amikor bizánci hibaként jött-ment a a hibajel, az izzó világított, a kontaktok jók voltak... végül pár nap után meguntam, vettem új izzót, és az izzócsere megoldotta. A komáromi tesco parkolóban néztek rám, hogy multitoollal izzót cserélek, míg mások gondolom hónapokig, akár évekig eljárnak világítás nélkül. Azóta fasza a 150 forintos tesco gazdaságos izzóval Az OSRAM pedig bekaphatja.Ma megyek hazafelé, elém keveredik egy autó aminek csak a jobb hátsó helyzetezője világít, mondom előfordul, remélem majd észreveszi mihamarább.
Az út során fékezünk és csak a 3. féklámpája világít, mondom ez faja, kéne neki szólni valahogy, ha az útkereszteződésig "velünk" tart ott kipattanok és szólok neki, de valamiért félre állt, gyors én is lehúzódok és oda sétálok, hogy szóljak neki, de valamit matat a hátsó ülésen, várok amíg előre figyel, résre nyitja az ajtót és ekkor mondom, hogy "Ne haragudj, de nézesd meg a hátsó világítást, mert 2 féklámpád és 1 helyzetjelződ nem világít", szabadkozik, de megköszöni, hogy majd megnézeti.
. . . .egy fiatal anyuka volt és a matatás tárgya az ajtó nyitás utána kiderült az oázó a kis poronty volt a hátsó ülésen egy kosárba. . . .
Hazafelé agyaltam, lehet hülyén hangzik, de már ott tartottam, hogy haza kellet volna kísérnem, rendes szarul éreztem magam és azon duzzogtam, hogy nincs egy férfi a családban aki ránézett volna arra az autóra
Egy szóval nem mondtam, hogy a biciklis, szabályt szegett.Háát, nem tudom, de szerintem az autós több szabályt áthágott, mint a kerékpáros.
Ahogy írták, ha nem repedt a szélvédőd, akkor nem.a nagy hőmérséklet-különbségtől nem reped meg az üveg?
Úúú erről mesélhetnék.de durva hogy mit ki nem bírnak motorikusan.