Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Hernyó már van/volt
414006_Mez%C5%91k%C3%B6vesd.jpg
Az is igazi sikertörténet volt.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
-A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom (1-es) fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. Utasainknak a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.

-Hézagkiöntési munkák zajlanak az M1-es autópálya Hegyeshalom felé tartó oldalán, Szárliget térségében. A 45-ös km-nél a külső sávot lezárták, pár km-es a torlódás.

-Az 1-es főúton, Bicske és Tatabánya közötti szakaszon munkaidőben kaszálnak. A 38-as és az 52-es km között szakaszosan a fél útpályát lezárják.




Gratulálok.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Szvsz a full elektromosok, üa cellásoknak simán mehet a zöld.
De az ilyen kamuzó 'zöld' SUV-ok, bálna mercik és bmw-k stb-k fizessenek csak.
Nincsen igazad.
Most a 2,5-3 tonnás elektromos terepjáró szörnyek is zöld rendszámot kapnak. Ez így nem oké. Közben egy parkolóban nem férnek be egy helyre, a kis autók meg eltűntek a süllyesztőben. A 4 litert fogyasztó toyota hybrid meg nem kap zöld rendszámot.
Ez úgy lett baromság ahogy van. És a zöld rendszámmal csak a jobb módúakat támogatjuk, elejétől fogva. Aki tud venni 10+ milliós autót, az tudjon parkolási díjat is fizetni.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Képzeljétek mit találtam :D :D ...ez hatalmas poén volt!...K.rvajó! :D és úgy írják...hogy "Szenzáció" hogy 30 éves izraeli fostartályokat lízingelne (!) a MÁV! :D


Jaaj...ez jó volt! ...mert ugye ez csak egy vicc!!??
Ugye??? Egy borzasztóan rossz vicc?
Mármint nem írhatja az teljesen elfogulatlan origó, hogy ez a szégyenteljes, MÁV számára rémálom borzalmasan tragikusan szar vicc egy csodálatos szenzáció! Igaz??..IGAZ???
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113
Képzeljétek mit találtam :D :D ...ez hatalmas poén volt!...K.rvajó! :D és úgy írják...hogy "Szenzáció" hogy 30 éves izraeli fostartályokat lízingelne (!) a MÁV! :D


Jaaj...ez jó volt! ...mert ugye ez csak egy vicc!!??
Ugye??? Egy borzasztóan rossz vicc?
Mármint nem írhatja az teljesen elfogulatlan origó, hogy ez a szégyenteljes, MÁV számára rémálom borzalmasan tragikusan szar vicc egy csodálatos szenzáció! Igaz??..IGAZ???
Erőt mutat a MÁV!
A hanyatló nyugat meg meghunyaszkodik a sarokban! Sikeres ország, ok meg születnek! Imperialistak!
Szégyen a köbön.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 849
35 434
113
Ha valakit érdekel:A Velence melletti buszbaleset 21 halottal egy 20 tonnás villamos járművel történt. Az akkumlátorok azonnal kigyulladtak és csak nagyon nehezen tudták eloltani.
Ezek a villanyos ketyerék halálcsapdaként viselkednek baleset esetén, mert nagyon nagy az esélye, hogy az akksi begyullad, amit nem lehet eloltani .
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Na ebből mi lesz?

Semmi jó, beültette a bólogató jánosait a kirúgott emberek helyére, akarom mondani "a társaság élére új igazgatósági tagokat választottak", szerintem idővel kiprivatizálja a kevés nyereséges részt, elnézést "mintegy ötmilliárd dollárnyi külső tőkét vonna be a közösségi közlekedés átalakításába" és visszatérünk a gyurcsányi állapotokhoz.
Nem túl ismert, de akkoriban sok szakág ki lett szervezve kft-kbe, cimborákat kinevezve az élükre...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 148
113

Na ebből mi lesz?
Nagy Bálint államtitkár: "Megemlítette, hogy új hidak és alagutak építését tervezik, ahogy hidrogénvonatok beszerzését is"

Na, ezekre nincsen szükség, ellenben új mozdonyra/motorvonatra van. De tényleg, hova kell új alagút a magyar vasúton? Pálya karbantartás és budi takarítás is kellene , de ez a hidrogén vonat? Fasznak, annak. Ha már valami, akkor akkus vonat pár helyre talán.

(Nyilván egy új Duna híd ami nem Budapesten van jó lenne, de az ha ma eldöntik akkor 20 év legalább, azt meg nem várja meg egy kormány sem, annyiban nem gondolkodnak)
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113

Na ebből mi lesz?
Mint mindenhol a világon. Megszűnik a vasúti személyszállítás.
Ami marad az pár apró vonal, mivel magyarhonban élünk olyan áron, hogy egy budapest szentendre árából repjeggyel együtt kijön egy Budapest Moszkva Vlagyivosztok oda vissza.
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63

Na ebből mi lesz?
Szokás szerint semmi. 72-ben kisiskolásként elvittek a budafoki tanácsházára - volt szép terepasztal, makett, stb... Mondták hogy 5 év múlva itt pedig metró lesz (hiszen azért épült itt egy csomó lakótelep mert nemsokára jön a metró:)) Fúrópajzs legközelebb akkor járt arrafelé amikor a szennyvíz miatt csináltak alagutat két sarokkal arrébb 2015-ben. Tízévente kitör az alagútépítési láz a Kelenföldi és a Nyugati pályaudvarok között - 100 éve kezdődött kb...Persze azon is tudunk bukni milliárdos tételben amit nem sikerül megcsinálni... A Lágymányosi híd azért csak kétsávos (95-ben adták át), mert nemsokára amúgy is lesz Galvani híd.. (Mostanában nem lesz). A 120 évre tervezett déli M0-ás hidat 20 év után javítani kellett (A Lánchídnál kicsit több idő - 44 év - telt el az első komolyabb felújitásig). A Déli körvasút projektet elmeszelték alighanem, az M0-ás viccnek inkább jó mint körgyűrűnek. Cserébe van Tram Train, ami csúcsidőben 20 percenkén 216 embert képes 2 perccel korábban elvinni Hódmezővásárhelyre Szegedről, meg persze pár felújított vonal amire valóban nagy szükség volt (esztergomi, stb) - ez utóbbit nem vitatom (persze a Lázár akkor éppen a politikai süllyesztőben volt) Mivel sansztalan számonkérni ezen a barmon 10 év múlva az ostoba szakmaiatlan ígéreteit - szerintem érdemes a helyén kezelni mindent amit a második minisztersége idején mondott... Az elsőt meg inkább jobb elfelejteni:) 10 évre ígérni bármit lehet, általában 3 év alatt megy a levesbe általában minden terv- néha azért mer pár civil a párnája 250m-es körzetében változást szimatol.. Tud valaki itt olyan projektet ami legalább 10 éves tervezést igényelt és a végén megvalósult? A KMBSZ beruházásait vegyük kivételnek pls:)
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
általában 3 év alatt megy a levesbe általában minden terv- néha azért mer pár civil a párnája 250m-es körzetében változást szimatol.
Azt azért el kell ismerni, hogy a vasút elég zajos valami. Nagyon felkapnám a vizet, ha valaki vágányt akarna fektetni a kert végébe. Azt sem élvezném, ha nappal 2-3xos vonatmennyiséget kéne hallgatni, miközben az éjszakai műszakot próbálnám valahogy kipihenni. Sajna pont a zajcsökkentésből spórolnák ki a pénzt először.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 099
3 050
113
megjött az autó Bmw X5 50E hybrid....szkeptikus voltam a hatótávval kapcsolatban......tényleg tudja a (tisztán elektromos) 90 km-t még úgy is ,hogy nem tojásokon lépkedek.Nyilván nem 200-l megyek vele...arra ott van az M3-s.. :) :) :) .Ami érdekes ez az egy pedálos vezetés...kb50 km alatt megszoktam.Ha kell nagyon megy 495 LE...ha kell megjárom naponta szeged-makó oda visszát.....szóval jó kis autó.Szerencsés vagyok ,hogy ilyen autót vehettem...nem polgárpukkasztás miatt írtam csak ,hogy legyen ilyen is.