Ahhoz erősen kell keresgélned, hogy te 5.7 misiért találj egy jó állapotú, 10 éves, használt, komolyabb Japán kocsit.
A 10. genes 1.5 turbós honda civicek ára 7-8 millió forint

A toyota Corolla is 7 körül van hybridben.
A honda Jazzek 10 évesen 100,000+ km-rel vannak 5 misi körül.
Persze a japánok renaultja, a nissan az van olcsóbban is...
Arról nem is beszélve, hogy - manapság, újra - már 10 éves autókat felemelve is csudákat látni, annyira tudnak rohadni újra az autók ott, ahova a mai ember már nem lát be, nem néz alá, mint régen - amikor rendre muszáj volt minden más miatt is.
Amikor meg utánajárnak a szembesülők, hogy mennyiért vállalnák a lakatosok a fújás előtt, hogy legyen értelme...
Hozzá kell tenni, hogy ma már nem divat még az alvázmosás sem, nemhogy a kerékjárati dobok leszerelése, mögöttes rész kitakarítása, pláne nem az alvázvédelem...
Pár havonta beugrok a miskolci, Dinitrollal dolgozó alváz/üregvédőshöz.
Ha gondoljátok, beugrok gyakrabban és dobok majd újabb fotókat is.
Igen, már tizenéves Audi Q3-ak is.
Meg Honda Accord
Egy nullkilométeres, garanciális autót nyilván nem bontatnék meg ennyire, még ha a kereskedés udvarán is van a vállalkozás, s a tudomásukkal és együttmûködésükkel (a kereskedés mozgatta az autót kezelésre-vissza az átadás elõtt) is történt a kezelés. Említettem az Audi Q5-öt. Rosszul...
forum.index.hu
2014-es Ford C-Max:
Megértem. Mi Kádár-kockában lakunk, a külsõ - még tömör tégla - falak 60 cm vastagok. Árvíz után a klasszikus fa ablakokat nem cseréltük ki. Eleve idegenkedtünk a mûanyag ablakoktól, s a statikus is támogatta az elképzelésünket: Az ablak hõátadó képességét csökkenteni kell, de a szellõzõ...
forum.index.hu
"L"-es rendszámú, itthon forgalomba helyezett Corolla (meg egy kép a sajátomról, de az még lényegtelen)
Voltam bent az alvázvédõsöknél. Küldeni fogják a képeket. Ha meg nem, akkor majd addig járok a nyakukra, amíg el nem küldik. Viszont lefotóztam az "L"-es rendszámú Corollát. Íme: A szerencsére Kifinomult, szerencsére Volgát pedig átvettük! Megtankoltuk (100-assal, mint a Polákot - na jó...
forum.index.hu
Most már nem lényegtelen, mert egy mai autónak ennyi az
összes alvázvédelme - igen, az a két fekete szurokszerű pamacs, amit az első két képen látsz...
(itt már elkezdték becsomagolni az alváz/üregvédelemhez.)
...s persze gyárilag a bal hátsó ívben nem felülre fúrják az üregvédéshez előkészített lyukat, hanem lentebbre, hogy legyen valahol időzített bomba..
Az üregvédős fúrt pótlásként - kékkel bekeretezve - az üregvédelem előtt (a vállalkozás a márkakereskedés telephelyén van, a beavatkozások a képviselet tudtával, dokumentálásával és egyetértésével történtek nullkilométeresen).
Ma délelõtt benéztem a mûhelybe. Rákérdeztem, hogy mennyiért vállalják most az alváz és üregvédelmet. A "most" szót nem véletlenül emeltem ki. Mivel a Rezsi Démon elleni hõsies harc nem terjed ki a vállalkozásokra, ezért - egyik múltkori beszélgetésünkbõl - kiderült, hogy igencsak jelentõs áram...
forum.index.hu
Szóval ne gondoljátok, hogy egy 10 éves japán (bármi más) végül biztos kevesebbe lesz, mint egy (sprőd; tejfölöspohárműanyag belsejű) új Dacia.
Itt tartunk.
Sajnos itt tartunk.
Én szóltam.