Attól függ.
Ha halált okozó közúti baleset okozása miatt veszik elő (gondatlan elkövetés), akkor 1-5 között kaphat.
Viszont itt pedzegetik a cikkben is hogy elmebeteg versenyzés / leszarom üzemmód is volt, az meg már átmehet eshetőleges szándékba (= szándékos bűncselekményért fog felel, nem a véletlen - avagy gondatlanul elkövetett - baleset következményeiért),
Itt már lehet belőle halált okozó testi sértés (2-8 év), de akár az emberölés is (alapból 5 - 15 év). Nagyon sok függ attól, hogy milyen bűncselekménynek minősítik be.
A büntetés terén középmértékből ki lehet indulni, de én nem foglalkozok ilyen ügyekkel, úgyhogy a bírósági / ügyészségi gyakorlat e terén passz, hogy micsoda. Szerintem itt, amit ismerünk, az nagyjából középmérték (súlyosbító hogy elszaporodtak ezek a bűncselekmények, enyhítő lehet a fiatal kor)
Felfüggesztett max 2 évig terjedő szabadságvesztésnél jöhet szóba, ahhoz pedig nagyon, nagyon enyhe ítélet kellene.
Én a tippmixen 3-4 éves sziesztát tenném meg a Tökölön, ha jó gyerek lesz, 2/3 letöltése után szabadulhat.
Ja és mielőtt valaki elkezd életfogytozni, ezt nézegesse kicsit. Főleg az akciós részt. Régi, 80-as évek, de szerintem a bútorzás és a milliő nem sokat változhatott.