Közlemények

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
33 268
41 982
113
"Szaúd-Arábia ekkor még nem rendelkezett E-3 Sentry AWACS légtér ellenőrző repülőgéppel, csak 1983-tól"

Azt olvastam egyszer régen, hogy az AWACS-ok amerikai-szaúdi vegyes személyzettel repültek akkor, ezek nem tudom, hogy hivatalosan melyik fél tulajdonában voltak, de gondolom amerikai. A szaúdiak figyelmeztetni akarták a feletteseiket, mert észlelték az izraeli köteléket, de az amerikaiak ezt megakadályozták. (Ha a szaúdi felettesek megkapják a hírt, bizonyára azonnal figyelmeztették volna Irakot is). Mindenesetre a szaúdi AWACS-beszerzés legfőbb oka ez volt.
Nekem is volt ilyen emlékem. Apró hiba, hogy AWACS-et akkor semmilyen forrásban nem találtam.
Ezért ez szerintem sima UL.
 

fonak9

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
4 073
7 232
113
Nekem is volt ilyen emlékem. Apró hiba, hogy AWACS-et akkor semmilyen forrásban nem találtam.
Ezért ez szerintem sima UL.

Az is, hogy Husszein jordán király jachtja felett szállt el a kötelék az Akabai-öbölben, a király pedig rögtön levágta, hogy mi van, és telefonálni akart Szaddámnak, de valamiért nem érte el időben? :)