Így van, elbeszélünk egymás mellett folyamatosan, ezért nem sok értelme van vitatkozzunk, pont úgy ahogy te engem, én is ZERO vitapartnernek tartalak, mert azt várod tőlem, hogy egy F-22/B-2 counter képességre hozzak legalább egy marketing anyagot hogy igazoljam azt amit írok.
Ott kezdődik, hogy az egész Sz-300 család PVO szerepkörre készült. Egy full scale conventinoal cold war helyzetben is legfeljebb az magyar, csehszlovák és NDK légtérben futott volna vele összes a TAC vagy akkor, ha Japánból mennek Vlagyivosztok ellen, aminek sok értelme nincs. Ezt is, ha hússzor nem magyaráztam el, akkor egyszer sem. Ezen felül Sz-300-zal a nyugatiak legfeljebb proxy országban futhatnak összes, csak ott olyan kevés van belőlük és hiányzik a Pantsir mellőle, hogy nevetségesen egyszerű ma már túlterhelni. 20 éve nem volt az, de mikor ma F-16/15/18 8-as SDB salvokat ereget, akkor igen hamar elfogysz a rakétákból
Az ne zavarjon, hogy egy ilyen atomtöltetes top Sz-sokszázas rendszert MI a manóért szellőztetnének meg, ha van nekik ilyen?
A hidegháború alatt, amikor minden titkos volt, akkor is tudtak róla, hogy létezik ilyen rakéta. Azóta ez eleve felesleges lett és, ha van ilyen képesség, akkor kellene lennie hozzá ilyen kiszolgáló eszközöknek. Lásd az SG-s linket. Hol van erre egy morzsányi bizonyíték? Nem hangoztatják, mikor az
Kinek adnák el szerinted? Nem tartanád titokban? Pont annyi anyagot fogsz erről találni, mint arról hogy milyen az összetétele egészen pontosan az F-22 RAM bevonatának, teljes technológiai leírással, hogy hogyan kell elkészíteni, felhordani, és karbantartani.
Az els sem készült 9M96 rakétát is szarrá promózzák...
Előtted van komolyan, ahogy felkínálják vásárlásra, a top VHF - L sávú Stealth technológiát kellő távolságból érzékelő távolsági radarrendszerüket, esetleg valami frankó bi vagy multistatic rendszert hálózatközpontúan, és ennek a rendszernek a szerves részét képző bármilyen SAM rakétát, taktikai atomtöletes harci résszel?
Jó reggelt, a Nebo-t exporta felkínálták...
Ezt biztos eladnák bárkinek, ugye? A másik ami mellett megint nem tudok szó nélkül elmenni, hogy úgy csinálsz, mint ha csak MT erejeű harci rész lenne elég a valóban pár száz m pontatlansággal célra vezetett L - VHF sávon odajuttatott rakétának az esélyes megsemmisítéshez.
Mert ez így van. Néhány kt-ás fegyver pusztító erej 10 km magasan szinte semmi.
Szerintem nézd meg hogy mi történt Hiroshima-Nagaszakinál, az is egy kb. 12-15kt-s töltet volt, és nem a levegőben kellett arrébb söpörjön ezt azt, illetve nem volt még sok érzékeny elektronika amit ki kellett vele ütni.
Jó reggelt Hiroshima a tengersziten volt és az épületekt nem lehet odébb tolni és nem áramvonalas test. Egy repülőgép meg a kurva ritka levegőben repül és áramvonalas. Egészen "apró" különbségek.
Az L-sávban egész jó felderítési távolsággal bíró radarok arra bőven elgendőek, hogy olyan közelségbe juttassák BÁRMI módon, akár még az általam a legkőkorszakibb parancsközlő módon is(nem azt állítottam hogy így teszik, de még ez is elég), hogy jó eséllyel 1-2 km ben belül legyen a rakéta a célhoz.
Leírtam, hogy maga az L sáv mennyire "egész jó". Kicsit jobb a 150-180 MHz, mint szenvedni a 3-10GHz tartományban, de közel sem akkora dolog, mint ahogy egyesek szeretnék látni.
Arról ne is beszéljünk, hogy valóban egy érzékenyebb infrafej, vagy egy saját aktív radar a rakéta orrában még pontosabb végfázist jelent, de ebbe bele sem mentem, mert egyszerűen jó eséllyel ELÉGSÉGES csak megközelíteni is pár száz m-re a célpontot, egy 15kt-s töltettel.
Apró hiba, hogy infrás + MCG/MCG-s rakéta még fejlesztés alatt sincs, mert nem mutattak ilyet senkinek. Te azt hiszed, hogy az oroszoknak végtelen forrásaik vannak? Szerinted miért van az, hogy akkor lassan 40 éves (!) Sz-300 változat is rendszerben áll...??? Mert erre van forrás. Az Sz-400-at is csökkentett mennyiségű indítóval állították rendszerbe, 12 db helyet csak 8 db van. (Ha jól emlékszem.)
Ez olyan, mintha ma az USA I-HAWK-ot és alap Patriotot használna... Oh, wait a HAWK-ot kivágták cakk-pakk (szerintem hülyeség volt), de még Románia is (!) HAWK XXI-et használ Sentinel radarral. Izé...
Amelyből mondom még 1x, nagyságrendekkel több van, mint a földön összesen stealth gépből. Ahogy megtudhattad egyébként tegnap a kedvenc mentorodtól SG.hu-n, van Sz-300 rendszerhez is atomtöltetes rakéta, amiről tudni lehet, régi verzió, tehát ez a vonal nem halt ki a Volhovval még véletlenül sem.
Aztán te magad jelentetted ki, hogy ma nem lenne bölcs használni. Epic... Egyébként akkor ezen rendszernél várnám a képteket a nukis technikáról, hogy hol van.
Ezen felül továbbra is az baj, hogy olyan RPK vezérlést haluzol be, amire nincs semmi bizonyíték, mert a rendszer alapvető működési elvének mond ellen, de ha még lenne is, bemondás alapján nem tudsz vakon mozgó célt leküzedni, mert a rakéta repülési ideje alatt is 13-18 km-et megy odébb a cél. Mi számolja ki neked az előretartást? Mi van, ha a cél manőverezik?
Totálisal levegőbe lóg az egész koncepciód. Nem értem, hogy ez miért nem vagy képes belátni ezt. A nuki fejes Sz-300 és Sz-75 esetén
is kellett a rávezetés, nem az volt, hogy X irányba fogták és felkúrták a rakétát.... Ott keződik, ha te nem is látod a célt a Sz-300-ban, akkor ha még lenne RPK alapú harci rész elpukkantás honnan a lótúrból tudnád, hogy mikor kell? 50-60 km-nél a rakéta sebessége még M5.0 felet van. Sok szerencsét a manuális robbantáshoz, ha van ilyen...
Ennyire alap dolgot nem vagy képes felfogni. A BOMARC és Nike Hercules estén i
s rávezetés volt, csak az RPK annyira pontatlan, hogy 55 km felett használhatatlan úgy, hogy méred a célparamétereket és nem hasra küldöd fel a levegőbe a rakétát.
Erősen ajánlott lesz neked a HT összefoglaló SAM és radar része.
Egyszerűen képtelen vagy összerakni a technikai részt...