Nem egészen. A Vosztoknak van 2D-s változata is, erről tettél be képet. De van neki 3D-s változat is. Így néz ki. Semmi rágyógyított S sávú radar. Hosszú hullámmal tudja a 3D-t. Ehhez a függőleges elemszámot kellett megnövelni 8-ra. Persze nem épp tűpontos, de nem is rakéta rávezetés a feladata.
Nem. Én a jelenleg 3D-sként gyártott-forgalmazott VHF radarjukról tettem be képet. Ha megnézted volna a linkjeimet, amik a gyártó és a forgalmazó oldalai amúgy, akkor láthattad volna.
Amit te tettél be, az egy régebbi modell. Már rég nem szerepel a gyártó oldalán és nem forgalmazzák. Nyilván azért nem, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és helyette lett a VHF+deciméteres kombó megoldás.
Technikai paraméterit tekintve aligha. Valószínűleg inkább könnyebb gyártani, olcsóbb, kevésbé sérülékeny, könnyebb összecsomagolni. Bár az oroszok megoldották Yagival is az automata összecsomagolást. A Nyebo-M pont ugyanolyan gyorsan települ mentből és áll odébb, mint a Vosztok, vagy az AMBER-1800.
Na közben megtaláltam, de nem a beloruszoknál, hanem Karcsi bácsi oldalán. Ezek szerint rosszul emlékeztem, hogy hol olvastam. De hát az embert néha hajlamos megviccelni a memóriája...
Ez lenne az:
https://www.ausairpower.net/APA-Rus-Low-Band-Radars.html#mozTocId741258
"The design uses a unique wideband "Kharchenko" square ring element radiator, arranged in a diamond lattice pattern, intended to improve frequency agility against earlier VHF designs."